Victoraș Astafei, aproape de promovarea în Liga 2 cu Unirea Ungheni. Are finala cu Corvinul Hunedoara, dar nu se teme de anvergura adversarilor: ”O dublă grea, dar asta nu trebuie să ne sperie, ci să ne motiveze mai tare”

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2023, 19:02 Liga 3
Victoraș Astafei, aproape de promovarea în Liga 2 cu Unirea Ungheni. Are finala cu Corvinul Hunedoara, dar nu se teme de anvergura adversarilor: ”O dublă grea, dar asta nu trebuie să ne sperie, ci să ne motiveze mai tare”

Victoraș Astafei, ajuns la 35 de ani, poate promova în Liga 2 la finalul acestui sezon de Liga 3, fiind la două meciuri de obiectiv cu Unirea Ungheni. A fost decisiv în semifinala barajului cu FC Bihor Oradea, 3-2 în retur și 4-3 la general, reușind o dublă în partida a doua, din deplasare.

Victoraș Astafei, la două meciuri de promovarea în Liga 2 cu Unirea Ungheni

Victoraș Astafei, fost fotbalist în Liga 1 și Liga 2, la echipe precum FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Mediaș, Oțelul Galați, Petrolul sau FC Botoșani, a deschis tabela în returul cu orădenii, dar a și închis tabela.

A marcat pentru 1-0 în minutul 15 al returului cu FC Bihor Oradea, rezultatul fiind înregistrat și la pauză. În partea secundă, gazdele au făcut 1-1 în minutul 52, prin Loren Ioviță, care a punctat de la 11 metri, dar Unirea Ungheni a revenit din nou în avantaj, în minutul 69, când a punctat Florin Istrate.

Ulterior, Sergiu Jurj a reușit golul de 2-2, dar Victoraș Astafei a dat lovitura în al treilea minut adițional. Calificarea în finală îi aduce un adversar greu Unirii Ungheni, Corvinul Hunedoara, poate formația cu cele mai mari șanse la promovare din cele 10 serii ale Ligii a 3-a, considerată favorită încă de la startul întrecerii.

Victoraș Astafei, decisiv în partida dintre FC Bihor Oradea și Unirea Ungheni

Cu toate acestea, Astafei, după semifinala cu FC Bihor Oradea, are încredere că poate fi consemnată o nouă surpriză și o promovare în Liga 2.

Din punctul meu de vedere, suntem pregătiți să câștigăm. Ne-am descurcat bine în semifinală, alte persoane ne văd altfel după această calificare în finală. Am mare încredere în colegii mei, dar cred că va fi o dublă grea. Asta nu trebuie însă să ne sperie, trebuie să ne motiveze și mai tare. Asta vreau de la colegi, de la cei din club, de la oraș!

Să ne împingă de la spate, să ne motiveze și ei. Cu ajutorul tuturor, o să putem trece și de această dublă”, a spus Victoraș Astafei pentru M9TV România.

  • Victoraș Astafei a avut și câteva experiențe în afara României, în Turcia, la Adana Demirspor, Malaezia, Selangor FC, și Croația, HNK Gorica.
    Cu formația din Croația a reușit să termine pe locul 1 în liga a doua, în sezonul 2017/2018, bifând astfel promovarea.
    La nivelul primei ligi din România, Astafei a strâns aproape 200 de meciuri. În Liga 2 a bifat puțin peste 50 de prezențe.

Flavius Sabău, antrenorul echipei Unirea Ungheni, speră să îi ducă pe Victoraș Astafei & Co. în Liga 2

Jocurile tur ale finalelor de promovare în Liga 3 vor avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00. Retururile vor avea loc miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30. Referitor la dubla Unirii Ungheni cu FC Bihor Oradea și ce urmează în dubla decisivă cu Corvinul Hunedoara, a vorbit și antrenorul Flavius Sabău.

Nimeni nu credea în noi, dar mi se pare normal. E logic să nu crezi în cineva până nu vezi lucruri pozitive, e normal. Nu e prima oară când mă lovesc de lucrurile acestea. Pentru mine a fost foarte bine, confortabilă situația. M-am bucurat de meciuri și am încercat să iau cât mai mult din ele, pentru că acum vezi unde îți este valoarea și nivelul.

Știam că meciurile de baraj vor fi dificile, sunt diferite de cele din campionat. S-a simțit din primele 10 minute că echipa stă foarte bine, are ambiție față de ce s-a întâmplat în campionat și știam că vom câștiga. Aș spune că adversarii s-au ridicat la nivelul nostru.

În repriza a doua, ei au avut 10-15 minute în care au echilibrat, au avut un psihic mai bun, dar am reușit să revenim și am început să avem ocazii. Am marcat golul egalării, iar apoi, luând cartonașul roșu, am cedat cumva inițiativa. Nu am mai avut forță în față.

(N.r. – Despre finala cu Corvinul Hunedoara) Cred că vor fi meciuri echilibrate, trebuie să ne punem în valoare echipa în ambele meciuri. Vom vedea ce va ieși, eu am speranțe mari, dar vreau să le concretizăm. Corvinul încearcă să joace un fotbal mai complex, dar rămâne de văzut cine îl va duce la un nivel cât mai bun.

Meciurile acestea trebuie să le câștigi, iar Bistrița chiar putea învinge Corvinul în semifinala lor. Eu vreau să jucăm foarte bine și să și câștigăm, cum a făcut Manchester City cu Real Madrid, dar trebuie să ai niște ani în spate, nu e simplu”, a spus antrenorul.

Tabloul complet al finalelor care vor desemna cele cinci echipe promovate în Liga 2:

  • Foresta Suceava – Ceahlăul Piatra Neamţ
  • SC Popeşti Leordeni – CS Tunari
  • Viitorul Dăeşti – CSM Alexandria
  • CSM Deva – CSM Reșița
  • Unirea Ungheni – Corvinul Hunedoara

Foto: Pixel Prosport/ Unirea Ungheni
Video:
M9TV România

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-reusit-sa-si-stabileasca-oficial-conducerea-pentru-viitorul-din-liga-3-stafful-tehnic-pus-intr-o-situatie-absolut-jenanta-19273434

https://liga2.prosport.ro/seria-1/trei-arbitri-si-un-observator-de-arbitri-pe-lista-pariorilor-din-fotbalul-romanesc-sanctiunile-primite-din-partea-frf-si-cei-doi-arbitri-scapati-basma-curata-19273418

https://liga2.prosport.ro/liga-4/unirea-curtesti-e-campioana-din-liga-4-botosani-19273187

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mihai-stere-a-salvat-o-de-la-retrogradare-pe-olimpic-zarnesti-dupa-o-revenire-spectaculoasa-in-play-out-a-fost-un-stres-incredibil-de-mare-19273387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-rezistat-doar-un-sezon-in-liga-2-19273140

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2023, 19:02 Liga 3
Pe aceeași temă