OFICIAL | Cristian Pustai, prezentat de Gloria Bistrița Năsăud. Prima reacție a antrenorului: ”Ne propunem, evident, promovarea”

Andrei PASCU 23 Jul. 2024, 16:01 Liga 3
OFICIAL | Cristian Pustai, prezentat de Gloria Bistrița Năsăud. Prima reacție a antrenorului: ”Ne propunem, evident, promovarea”

Gloria Bistrița Năsăud l-a prezentat, în cele din urmă, pe antrenorul alături de care va încerca, din nou, să promoveze în Liga 2 din Liga 3, după ce stagiunea trecută a ratat obiectivul, când șef al băncii tehnice a fost Adrian Falub.

Echipa din Bistrița Năsăud s-a reunit pentru sezonul următor, iar la ședința de pregătire a luat contactul cu jucătorii Cristian Pustai, pentru că el a fost numit ”principal” în cele din urmă.

Cristian Pustai, prezentat de Gloria Bistrița Năsăud

Pentru banca tehnică, Gloria Bistrița Năsăud l-a ales, în primă fază, pe Iosif Rotariu. Fostul internațional a și fost prezentat oficial la Bistrița, în luna iunie, după cum Liga2.ro a anunțat, și urma ca proiectul să primească greutate și prin numirea lui Gabi Balint, pe postul de președinte al clubului.

Până la urmă, se pare că din cauza/ datorită unor modificări oficializate ulterior la nivelul conducerii, Rotariu a plecat prematur și în locul său a fost numit Cristian Pustai. Profesorul de matematică are multă experiență, iar sezonul trecut a pregătit o formație din Liga 2, pe ACSM Ceahlăul.

Bun venit, CRISTIAN PUSTAI!

Cristian Pustai vine la Bistrița să rezolve ecuația promovării!

Noul tehnician al echipei noastre și-a început cariera de antrenor în anul 2000 la Chimica Târnăveni, dupa care a semnat cu Gaz Metan Mediaș – cu care a promovat în Liga I în sezonul 2007–2008 și s-a calificat în Europa League în 2011. În 2013 a semnat cu Pandurii Târgu Jiu, devenind antrenorul acestei formații, cu care s-a calificat în Europa League în același an și cu care a obținut titlul de vice-campioană.

A mai antrenat echipele ASA Târgu Mureș, Rapid București, FC Botoșani, Dunărea Călărași, Gloria Buzău și Ceahlaul Piatra Neamt (cu care a promovat in Liga a 2-a).

Mult succes!”, a transmis Gloria Bistrița Năsăud, luni, 22 iulie.

Am venit, am văzut niște condiții extraordinare de muncă, condiții sportive deosebite. Sper, fiind o nouă provocare pentru mine, să reușesc ce am reușit și cu Piatra Neamț, cu Gaz Metan, adică ne propunem, evident, promovarea!

Abia ne-am reunit, vor fi câteva săptămâni mai intense, mai grele, vom definitiva și lotul când vom intra într-un cantonament aici, în oraș. Vom face cantonamentul pe plan local.

 

Atunci, 90-98 la sută din lot va fi definitivat. Deocamdată așteptăm să vedem în ce etapă a Cupei României vom intra, după care vor fi anunțate și jocurile de verificare. Acum e greu să vorbim despre vreun joc de verificare. Vom vedea în ce etapă a Cupei vom intra. Vom considera acel meci ca pe unul de verificare și vom avea câțiva adversari pe care îi căutăm.

 

Am reușit să stabilim un meci amical cu ACS Mediaș, pe 21 august, dar depinde de parcursul din Cupa României, pentru că e posibil să intrăm pe 7 august, să fie următoarea etapă pe 14 august, dar vom face și cantonament”, a transmis Cristian Pustai după ce a semnat contractul și a participat la prima ședință de pregătire.

 

Cristian Pustai, antrenor cu experiență. Gloria Bistrița Năsăud, primele mutări?!

În cariera sa, Pustai le-a mai pregătit pe Chimica Târnăveni, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Rapid, FC Botoșani, Dunărea Călărași și Gloria Buzău, cu gruparea din județul Sibiu ajungând până în preliminariile Europa League.

După cum a anunțat Liga2.ro, la Gloria Bistrița Năsăud sunt așteptați fotbaliști precum Azdren Lullaku, Alexandru Buziuc, ambii foști ultima dată sub comanda lui Pustai la Ceahlăul, Andrei Blejdea, fost la Chindia și Tritium Calcio și PontDonnaz Hône Arnad Evançon, ambele din Italia, în sezonul 2023-2024, sau Valentin Alexandru, liber de contract după despărțirea de CSM Slatina.

Altă noutate ar fi experimentatul mijlocaș Gabriel Deac, plecat în iarnă de la Bistrița la CSC Șelimbăr, de care s-a despărțit vara aceasta.

A ratat promovarea sezonul trecut de Liga 3

În trecut, Gloria Bistrița Năsăud, echipă condusă de Adrian Falub, a pierdut barajele cu Corvinul Hunedoara (2-4 la general, în semifinala din 2023) și Unirea Ungheni (3-4 la general, în finala din această vară) și s-a despărțit de bistrițeni. Aceeași soartă a avut-o și directorul sportiv Aurelian Băbuțan.

Reacția lui Cristian Pustai, după ce a fost prezentat de Gloria Bistrița Năsăud:

Foto și video: Gloria Bistrița Năsăud

Andrei PASCU 23 Jul. 2024, 16:01 Liga 3
Pe aceeași temă