Cristi Popovici, acord verbal pentru revenirea acasă. Antrenorul are o condiție pentru semnarea contractului cu CSM Bacău, de care depind și achizițiile de vară

Andrei PASCU 14 Aug. 2022, 17:02 Liga 3
Cristi Popovici, acord verbal pentru revenirea acasă. Antrenorul are o condiție pentru semnarea contractului cu CSM Bacău, de care depind și achizițiile de vară

CSM Bacău, rămasă în Liga 3 și pentru sezonul 2022-2023 după retragerile unor echipe, chiar dacă a retrogradat sportiv, este pe cale să numească un antrenor principal cu experiență pentru stagiunea care va debuta curând, în speranța că nu va mai pica pe cale sportivă și de această dată în Liga 4.

Conducerea l-a ales pe Cristian Popovici.

Cristian Popovici, acord de principiu cu CSM Bacău! Revine oficial în orașul natal cu o condiție

S-a ajuns la un acord verbal între club și antrenor, dar totul depinde de bugetul pe care îl va avea CSM Bacău pentru stagiunea următoare, în funcție de rectificarea bugetară promisă de municipalitate, conform Deșteptarea. Nu se renunță la ”principalul” din anul fotbalistic trecut, la Codrin Mindirgiu, care va rămâne la echipă ca ”secund”.

Din pricina faptului că oamenii din conducere nu știu pe ce buget vor miza, se întârzie și venirile programate în această vară, pentru că se doresc achiziții care să crească nivelul echipei.

CSM Bacău așteaptă rectificarea bugetară a municipalității

Mai multe detalii despre planul echipei pentru această vară a dat directorul sportiv Adrian Gavriliu, care a confirmat discuțiile cu Cristian Popovici, antrenor în vârstă de 54 de ani și liber de contract din iunie, când s-a despărțit de Dante Botoșani:

Sperăm ca rectificarea bugetară să se materializeze și să putem întări echipa de fotbal în vederea campionatului de liga a treia. Venirea lui Cristi Popovici, un antrenor cu experiență inclusiv pe prima scenă a fotbalului românesc, reprezintă un câștig cert pentru clubul nostru și se înscrie într-un proiect pe termen mediu-lung care are ca țintă accederea în eșalonul secund.

Odată cu consolidarea bugetului, pe lângă aducerea antrenorului Popovici, intenționăm să realizăm acum și câteva transferuri de jucători, pentru ca în pauza de iarnă să continuăm procesul de fortificare a lotului”. Au fost cuvintele lui Adrian Gavriliu.

CSM Bacău începe noul sezon în Cupa României, cu Dinamo Bacău

CSM Bacău va debuta în noul sezon cu Dinamo Bacău, la 17 august, când este programată partida din Cupa României, turul 1. Abia după 10 zile, la 27 august, va avea primul meci și în Liga 3, în noul sezon, când este programată prima etapă.

Oricum, dacă va semna contractul, Popovici va avea mult de muncă, pentru că echipa nu arată deloc bine în perioada de pregătire. CSM Bacău a pierdut rușinos partidele cu CSM Focșani, scor 1-6, și CS Dinamo București, echipă din Liga 4, scor 0-5.

Cristian Popovici a antrenat ultima dată Dante Botoșani

Cristian Popovici a mai antrenat echipele FCM Bacău, FC Botoșani, SC Bacău, Dinamo 2, Foresta Suceava, Aerostar Bacău, Metaloglobus București și Știința Miroslava. Pe aceasta din urmă a pregătit-o în perioada septembrie 2019 – septembrie 2021, despărțirea producându-se după primele cinci etape sezonul trecut.

Ulterior, în decembrie anul trecut, a preluat Dante Botoșani, pe care a condus-o până la finalul stagiunii trecute. A fost aproape să o promoveze în Liga 2, dar a pierdut finala barajului cu SC Oțelul.

Foto principal: Deșteptarea

 

 

Andrei PASCU 14 Aug. 2022, 17:02 Liga 3
Pe aceeași temă