Foresta s-a „afumat” după meciul cu Steaua. „Părem o echipă sfârșită din punct de vedere fizic”. Sucevenii trăiesc aceeași experiență pe care a avut sezonul trecut și FCM Baia Mare

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 14:08 Campionat

Meciul cu Steaua din Cupa României pare că i-a stors de puteri pe jucătorii de la Foresta. Echipa suceveană repetă același scenariu pe care l-a avut în sezonul trecut al Ligii 2 și FCM Baia Mare, grupare care între timp s-a desființat. Maramureșenii au mers perfect în campionat până la meciul cu roș-albaștii din Cupă, au fost învinși cu greu pe teren propriu, pe un stadion dotat cu o nocturnă mobilă, apoi au avut un parcurs prost.

Învinși cu greu de Steaua în 16-imi, sucevenii pare că și-au ieșit din mână și din campionat. Foresta a pierdut apoi la Luceafărul Oradea, iar sâmbătă s-a văzut învinsă, pe teren propriu, și de CS Afumați, scor 0-2.

Măcinați de accidentări, contra ilfovenilor având pe foaie doar 16 jucători, Foresta s-a văzut condusă cu două goluri de CS Afumați după doar 30 de minute de joc. Ștefan Vasile (24) și Vasile Olariu (30) l-au învins pe Toma Niga și conturau victoria pentru oaspeți. Jucătorii lui Cristi Popovici n-au avut replică, au părut obosiți și lipsiți de idei și au rezistat cu greu să nu mai încaseze alte goluri. Niga a respins în nenumărate rânduri in extremis și a păstrat până la final scor de 0-2, iar atunci când nu a putut el a avut de partea sa și transversala, la șutul lui Verdeș (80).

Popovici: „Se vede clar că nu mai avem prospețime”

La finalul meciului, antrenorul Forestei, Cristian Popovici, a fost de părere că în echipa sa a apărut o stare de oboseală, care afectează un lot redus din punct de vedere numeric. „A venit primul eșec acasă din momentul în care am venit la echipă. Știam că întâlnim un adversar dificil și puternic, am vizionat meciuri cu ei, dar, din păcate, se vede clar că nu mai avem prospețime. La orice duel cu adversarul am fost în permanență al doilea la minge. Este al doilea meci din campionat în care nu marcăm, chiar dacă și azi am avut vreo trei ocazii. De fiecare dată începem meciul cu gândul că nu prea avem soluții în apărare și cu siguranță vom primi gol. Din păcate, s-a adunat oboseala, chiar dacă unii încearcă să facă mult mai mult, precum Semeghin și Bălan, dar și ei au o vârstă. Din punctul meu de vedere, părem o echipă sfârșită din punct de vedere fizic. Știam de la început că nu avem un lot suficient din punct de vedere numeric și c-o să apară perioade cu accidentări, cu cartonașe”, a declarat, citat de Monitorul Expres, Popovici.

Neagu: „În acest prim an în Liga a 2-a ne-am propus evitarea retrogradării și practicarea unui joc plăcut”

De partea cealaltă, Afumațiului îi merge bine după ce a trecut în 16-imi de FC Botoșani. Ilfovenii au câștigat în ultimele două meciuri contra a două echipe cu pretenții în Liga 2, CSM Râmnicu Vâlcea și Foresta Suceava, au acumulat 23 de puncte și sunt clasați pe locul 9. Antrenorul Vasile Neagu s-a arătat bucuros că a luat cele trei puncte, deși știa că va avea un meci greu la Suceava.

„Mă bucur că am reușit să luăm cele trei puncte la o echipă foarte bună, care nu întâmplător se află în plutonul fruntaș al clasamentului. Ne așteptam la un joc extrem de greu cu o echipă ce joacă fotbal, dar pentru noi acest lucru este un avantaj, deoarece și noi avem jucători foarte buni. În acest prim an în Liga a 2-a ne-am propus evitarea retrogradării și practicarea unui joc plăcut pentru suporteri și pentru comunitatea locală. Ne cerem scuze că la pauză am întârziat reluarea jocului, deoarece nu am auzit fluierul arbitrului și am așteptat în vestiar”, a spus, citat de Monitorul Expres, antrenorul Vasile Neagu.

Foto și video: Gazeta SV

Marius ANGHEL 07 Nov. 2016, 14:08 Campionat
Pe aceeași temă