Cristian Popovici, prezentat oficial la CSM Bacău! Antrenorul a trasat obiectivele și a conturat un proiect clar împreună cu conducerea echipei din Liga 3

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2022, 18:15 Liga 3
Cristian Popovici, prezentat oficial la CSM Bacău! Antrenorul a trasat obiectivele și a conturat un proiect clar împreună cu conducerea echipei din Liga 3

Antrenorul Cristian Popovici (54 de ani), unul dintre cele mai cunoscute nume de ”principali” din ligile inferioare din România, a semnat joi, 18 august, un contract pe doi ani cu CSM Bacău, echipă cu care a bătut palma și avea o înțelegere verbală încă de zilele trecute.

Cristian Popovici, prezentat oficial de CSM Bacău!

Popovici s-a întors astfel în orașul natal după patru ani, când era antrenorul echipei Aerostar Bacău. Anunțul oficializării numirii sale a fost întârziat din cauza rectificării bugetare pe care clubul o aștepta. Chiar dacă echipa nu a anunțat în comunicatul de prezentare al antrenorului detalii despre rectificarea bugetară din partea municipalității, putem să presupunem că lucrurile s-au rezolvat.

Astfel, Cristian Popovici a decis să semneze contractul cu CSM Bacău, convins fiind că poate îndeplini obiectivul trasat alături de conducere, formarea unei echipe care să se bată din vara următoare pentru play-off.

Cristian Popovici a mai antrenat echipele FCM Bacău, FC Botoșani, SC Bacău, Dinamo 2, Foresta Suceava, Aerostar Bacău, Metaloglobus București și Știința Miroslava, iar prezentarea pe care o face CSM Bacău este una la superlativ.

Dragoș Boboc, numit în administrația clubului

În altă ordine de idei, CSM Bacău a anunțat aducerea lui Dragoș Boboc în structurile administrative. El este cunoscut în fotbal ca impresar de jucători, iar pe lista lui s-au regăsit / se regăsesc și nume precum Alexandru Băluță sau Dorin Rotariu.

Cristi Popovici a semnat cu noi, pentru doi ani

Chiar dacă nu a fost pe bancă la meciul de Cupa României cu Dinamo Bacău, Cristi Popovici este de facto noul antrenor principal al CSM Bacău. El a semnat un contract valabil doi ani, cu drept de prelungire. Obiectivele sale sunt consolidarea formației în primul an (ținând cont că a preluat o echipă retrogradată, cu un lot destul de modest) și calificarea în play-off-ul L3, în anul următor.

Cristi Popovici este, fără dar și poate, un antrenor peste nivelul L3 și poate obține rezultate foarte bune, dacă este susținut corespunzător. El a fost în fruntea marșului lui FC Botoșani până în L1, antrenând în primul eșalon formația lui Iftime, în două rânduri. Peste tot pe unde a antrenat, echipele sale au făcut un pas înainte. Și a fost vorba și despre SC Bacău, în 2014, când a jucat în play-off-ul L2, producând o impresie frumoasă (reamintim, a învins și Rapidul, la București, giuleștenii izbutind totuși să promoveze în L1).

O altă venire importantă la CSM Bacău, în staful administrativ al secției de fotbal, este cea a lui Dragoș Boboc, un manager activ, bun organizator, corect și dedicat 100%, 24/24 7/7 , cu idei bune și cunoscător în amănunt al lumii nevăzute a fotbalului.

Ambilor, le urăm mult succes”, a anunțat CSM Bacău pe pagina de Facebook.

Cristian Popovici, la două meciuri de promovarea în Liga 2 sezonul trecut

Sezonul trecut la Dante Botoșani, echipă din Seria 1 a Ligii 3, Cristian Popovici a reușit să o ducă în finala pentru promovare. A câștigat campionatul regular, a câștigat și play-off-ul și s-a calificat în barajul pentru accederea în Liga 2.

Dante Botoşani a obținut victoria în semifinalele barajului, 2-1 la general cu CSM Focșani, da nu a putut trece de SC Oțelul, pierzând cu 1-4 la capătul celor două meciuri finala de promovare.

CSM Bacău a debutat în noul sezon fără Cristian Popovici pe bancă

CSM Bacău a pierdut primul meci al sezonului, în turul 1 din Cupa Româinei, dar Cristian Popovici nu a stat pe bancă, el nesemnând contractul până la acel moment. Formația din Bacău a ieșit din competiție după ce a cedat pe teren propriu în fața echipei Dinamo Bacău, 3-4 la loviturile de departajare, după 0-0 la finalul a 120 de minute.

Joi s-au stabilit și seriile din Liga 3, iar CSM Bacău face parte din Seria 1, alături de FK Miercurea Ciuc 2, Viitorul Darabani, Rapid Brodoc, Dante Botoșani, Foresta Suceava, Bucovina Rădăuți, CSM Ceahlăul, Șomuz Fălticeni și Știința Miroslava.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-anuntat-componenta-seriilor-noului-sezon-de-liga-3-tragerea-la-sorti-a-programului-are-loc-cu-o-saptamana-inainte-de-debutul-campionatului-19241304

https://liga2.prosport.ro/special/din-noul-sezon-de-liga-3-locurile-ramase-vacante-vor-fi-completate-altfel-de-catre-frf-modificarea-facuta-in-roaf-19241281

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/video-rogerio-ceni-de-romania-a-lovit-din-nou-portarul-echipei-sr-brasov-a-inscris-superb-si-a-contribuit-la-victoria-spectaculoasa-si-la-calificarea-in-turul-2-al-cupei-romaniei-19241273

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-invinsa-intr-un-amical-jucat-cu-phoenix-buzias-nou-promovata-si-ea-vara-aceasta-dar-in-liga-3-cosmin-petruescu-e-nemultumit-cosmin-stan-isi-simte-echipa-obosita-inainte-de-deplasar-19241265

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/turul-1-al-cupei-romaniei-cu-exceptia-unui-joc-toate-meciurile-au-loc-astazi-csc-ghiroda-si-giarmata-vii-e-calificata-direct-in-faza-urmatoare-19241218

 

Răzvan STÎNGĂ 18 Aug. 2022, 18:15 Liga 3
Pe aceeași temă