Cristi Munteanu, aproape de o mare performanță, la debutul ca antrenor principal: ”Vom da totul pe teren pentru a promova”

Adrian MUJEA 02 Jun. 2023, 23:03 Liga 3
Cristi Munteanu, aproape de o mare performanță, la debutul ca antrenor principal: ”Vom da totul pe teren pentru a promova”

La debutul ca antrenor principal, Cristian Munteanu (42 ani) a reușit o performanță deosebită: calificarea cu Viitorul Dăești în faza finală a barajului pentru promovarea în Liga 2, unde o va avea ca adversară pe CSM Alexandria.

Sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18:00, la Fedeleșoiu are loc manșa tur a fazei finale a barajului de promovare în Liga 2. Returul este programat miercuri, 7 iunie, de la ora 17:30, la Alexandria.

CSM Alexandria – Viitorul Dăești, 4-1 la meciuri directe în acest sezon

Cele două echipe care îi dispută accederea în Liga 2 au fost colege în Seria 6 a Ligii 3, unde s-au întâlnit de cinci ori în acest sezon.

CSM Alexandria a câștigat duelurile din faza sezonului regular, 3-0 acasă și 1-0 în deplasare. În play-off, echipa din Teleorman a câștigat încă două jocuri directe, 2-1 și 1-0, ambele disputate în deplasare. Însă, în ultimul meci direct, la Alexandria, vâlcenii de la Dăești au câștigat cu 3-2, după ce au fost conduși cu 0-2!

Vâlcenii au ajuns în finala barajului după o dublă manșă nebună în semifinale, cu CS Blejoi, care câștigase Seria 5. În tur, la Fedeleșoiu, Viitorul Dăești a pierdut cu scorul de 3-4, după ce a ratat un penalty în minutul 90, la scorul de 3-3 și a primit gol în al cincilea minut de prelungiri. În retur, în deplasare, Viitorul a câștigat însă categoric, 6-2, după un joc cu cântec.

”Ne dorim să promovăm, am muncit un an. O să fie o dublă grea, Alexandria este o echipă pe care am mai întâlnit-o, ne-a pus probleme și ne-a învins de patru ori, îi cunoaștem bine, dar și ei pe noi, o să fie o dublă interesantă. Cred că echipa care va fi mai concentrată la ora jocului, aceea va promova. O să intrăm cu gândul să câștigăm, acesta este obiectivul și vrem să îl îndeplinim. Tot ce depinde de noi pe teren, vom face, trebuie să dăm totul să câștigăm și să mergem la Liga 2”, a spus Munteanu, care îndeplinește un dublu rol la Dăești, de antrenor și jucător. Totuși, fiindcă nu are licența necesară, Munteanu nu este și în mod oficial antrenorul echipei, cel care îndeplinește acest rol, în acte, fiind Viorel Ciofică.

Din lotul vâlcenilor vor lipsi în dubla manșă din finală Robert Grecu și Pahama, care sunt accidentați.

Cristian Munteanu: ”Este un pas mare și pentru mine”

Cristi Munteanu și Alin Bunescu au preluat echipa în luna noiembrie a anului trecut, când ”vulturii” erau abia pe locul 5 și aveau mari emoții să prindă play-off-ul în Seria 6. Echipa a trecut de la sistemul de joc 4-3-3 la 4-4-2 și, după întăririle din iarnă, a jucat mult mai bine în play-off, acolo unde s-a clasat pe locul 2, calificabil în baraj.

”Speram în iarnă să ajungem în play-off, rezultatele din toamnă nu au fost cele așteptate și acesta era primul obiectiv, iar acum am ajuns să jucăm finala barajului. Ne-am dorit clar asta de la început, suntem dornici să mergem la Liga 2. Este debutul meu ca antrenor, am fost doar ca secund aici și la Horezu, este un pas mare și pentru mine, dar nu singur am făcut treabă, ci cu băieții și stafful care a fost în toamnă și cel actual”, a mai spus Cristi Munteanu.

  • Cristian Lucian Munteanu are 42 de ani, este originar din Arad, iar în cariera sa de fotbalist a evoluat pentru Progresul Pecica, FC Bihor Oradea, FC Sopron (Ungaria), Politehnica Iași, FCM Târgu Mureș, FC Brașov, Săgeata Năvodari, CSMS Iași, Universitatea Cluj, Viitorul Constanța, CSM Râmnicu Vâlcea, Sportul Snagov, Olimpia Satu Mare, Pandurii Târgu Jiu, Flacăra Horezu și Viitorul Dăești.

În afară de Cristian Munteanu, din lotul Dăeștiului fac parte și alți jucători cu experiență de nivel superior Ligii 3, cum ar fi Florian Pîrvu, Cătălin Pîrvulescu, Octavian Vasile, Ionuț Cioinac, Mihai Costea, Samson Nwabueze sau Lucian Iordache.

La CSM Alexandria, în lot jucătorii cu experiență superioară Ligii 3 sunt: Cosmin Neagu, Alexandru Nicola, Florin Cioablă, Mihai Stancu sau Radu Necșulescu.

  • La finalul play-off-ului Seriei a 6-a a Ligii 3, CSM Alexandria s-a clasat pe locul 1, cu 64 de puncte, iar Viitorul Dăești a fost pe poziția a 2-a, cu 48 de puncte.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/real-bradu-se-retrage-din-liga-3-si-arunca-manusa-federatiei-sa-se-faca-controale-la-toate-echipele-din-liga-3-daca-frf-este-atat-de-corecta-se-desfiinteaza-80-la-suta-dintre-cluburi-sunte-19273586

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cum-descrie-frf-cele-cinci-finale-in-care-se-vor-cunoaste-echipele-care-promoveaza-in-noul-sezon-de-liga-2-19273568

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-a-incalcat-regula-cca-a-salutat-revenirea-lui-ovidiu-hategan-19273547

https://liga2.prosport.ro/liga-3/soc-la-soimii-lipova-presedintele-a-demisionat-dupa-ce-echipa-a-fost-eliminata-din-barajului-pentru-promovarea-in-liga-2-consider-ca-am-facut-maximum-clubul-va-progresa-si-fara-mine-19273527

Adrian MUJEA 02 Jun. 2023, 23:03 Liga 3
Pe aceeași temă