Costin Lazăr, jignit de președintele clubului în timpul meciului. Conducătorul, ”gest golănesc și cuvinte greu de reprodus”, în fața suporterilor

Răzvan STÎNGĂ 23 Nov. 2022, 21:14 Liga 3
Costin Lazăr, jignit de președintele clubului în timpul meciului. Conducătorul, ”gest golănesc și cuvinte greu de reprodus”, în fața suporterilor

Cetatea Turnu Măgurele are un parcurs bun în Seria 6 a Ligii 3, chiar dacă este o nou-promovată și, dacă va continua în ritmul în care a dus până acum întrecerea, va fi prezentă în play-off-ul competiției. Cu toate acestea, în etapa a 13-a din Liga 3 a avut loc o dispută verbală publică între antrenor și președinte.

Dispută verbală între Costin Lazăr și Ionuț Babadag, în timpul partidei Cetatea Turnu Măgurele – Minerul Costeşti

Cetatea Turnu Măgurele a avut probleme în duelul cu penultima clasată, Minerul Costeşti, de care a trecut la limită, scor 1-0, în urma reușitei lui Robert Dalu, din minutul 10. Pentru că oaspeții au fost aproape de egalare în câteva rânduri, iar jocul formației din Turnu Măgurele nu a fost cel mai bun, a avut loc un schimb de replici chiar în timpul partidei, între antrenorul Costin Lazăr și președintele Ionuț Babadag (foto principal, lângă Costin Lazăr).

Conform celor relatate de Teresport, ”pe durata partidei a avut loc un schimb de replici între președintele echipei turnene si antrenorul acesteia. La un moment dat, președintele echipei turnene, a făcut un gest golănesc asupra antrenorului, coborând din tribunele stadionului, acesta a folosit cuvinte greu de reprodus la adresa internaționalului, Costin Lazăr. Aceste gesturi nu își au locul pe un stadion de fotbal și așteptăm sa se ia măsuri drastice”.

Cetatea Turnu Măgurele, precizări cu privire la conflictul dintre Costin Lazăr și Ionuț Babadag

Cetatea Turnu Măgurele a confirmat cele întâmplate în jocul cu Minerul Costeşti și a anunțat că a fost convocată o ședință în cadrul clubului, dar că s-a decis ca o hotărâre în această direcție, prin care vor fi sancționate cele întâmplate, să fie luată în pauza Ligii 3, după disputarea ultimelor meciuri din 2022.

Comunicat!

Astăzi 22 noiembrie 2022, orele 11:00, s-a desfășurat o ședință de urgență pentru a analiza situația nefericită care s-a produs între directorul și antrenorul principal al clubului CSM Cetatea Turnu Măgurele în timpul meciului din data de 19 noiembrie 2022.

În urma discuțiilor purtate și având în vedere că mai sunt de disputat două meciuri până la finalul pauzei competiționale, care trebuie să fie pregătite și gestionate în bune condiții, Consiliul de Administrație al clubului a hotărât amânarea luării unei decizii administrative în acest caz. Pentru luarea unei decizii în situația dată, s-a hotărât ca în 8 decembrie 2022, să se organizeze o ședință lărgită la care să fie prezenți membrii Consiliul de Administrație al clubului, conducerea executivă, antrenorii clubului și sponsorii principali ai echipei, la care va fi invitat și Primarul municipiului. Nicio miză sportivă nu poate justifica vreodată astfel de reacții din partea niciunui participant la spectacolul sportiv.

Noi, membrii Consiliului de Administrație, directorul clubului și antrenorul principal, regretăm acest moment nefiresc petrecut, suntem datori să cerem scuze suporterilor, galeriei, sponsorilor echipei și să facem apel la calm și înțelegere!

Fotbalul rămâne, totuși, un sport și, uneori, indiferent de cât de mult ți-ai dori victoria, se întâmplă să pierzi. E important să rămânem cu picioarele pe pământ la victorii și să fim mai reținuți după înfrângeri.

Asigurăm întreaga comunitate turneană că acest incident nu reprezintă spiritul clubului CSM Cetate Turnu Măgurele și vor fi luate măsuri pe plan intern, astfel încât să nu se mai poată repeta. Totdeauna ne vom delimita ferm de acțiunile sau atitudinile care ar putea aduce prejudicii imaginii clubului, competiției sau orașului nostru”, se arată în comunicatul emis de formația din Turnu Măgurele.

Ionuț Babadag confirmă și el conflictul cu Costin Lazăr. S-a pus problema schimbării antrenorului

Precizările nou-promovatei în Liga 3 au fost făcute pe pagina de Facebook, marți, iar apoi a mai venit un comunicat, de această dată semnat de președintele Ionuț Babadag, chiar cel implicat direct în conflictul din timpul partidei.

Spiritele par mai calme la echipă, pentru că Babadag și-a cerut scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, dar și pentru cuvintele pe care i le-a adresat lui Costin Lazăr, pe care probabil l-a și înjurat.

Cert este că formația din Turnu Măgurele s-a antrenat cu Costin Lazăr marți, iar din acest detaliu se înțelege faptul că a existat posibilitatea ca înțelegerea dintre părți să fie ruptă.

Astăzi echipa s-a antrenant normal cu antrenorul Costin Lazăr. Încerc sa remediez o parte din cerințele actuale și se pregătește deplasarea de la Călimănești. Regret enorm reacția nepotrivita de sâmbătă și îmi cer scuze tuturor!”, a spus Ionuț Babadag.

Cetatea Turnu Măgurele, pe loc de play-off în Seria 6 a Ligii 3

Cetatea Turnu Măgurele, în ciuda statutului de nou-promovată, se află pe locul 4 în Seria 6 din Liga 3, cu 23 puncte după 13 runde. Formația lui Costin Lazăr este la cinci puncte de liderul CSM Alexandria, la un punct de locul 2, Flacăra Horezu, dar e la egalitate cu locul 3, Sporting Roşiori.

În runda a 14-a, Cetatea Turnu Măgurele va juca pe terenul formației Cozia Călimăneşti, locul 8 din 10 echipe, cu 14 puncte.

Foto: Cetatea Turnu Măgurele

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 23 Nov. 2022, 21:14 Liga 3
Pe aceeași temă