Comisia de Disciplină a FRF judecă pe 8 iulie contestația depusă de CS Afumați, în care solicită să câștige la ”masa verde” meciul cu Înainte Modelu. Dacă i se dă dreptate, va lua locul echipei Mostiștea Ulmu la meciul de baraj pentru Liga 2

Andrei PASCU 05 Jul. 2020, 14:43 Liga 3
Comisia de Disciplină a FRF judecă pe 8 iulie contestația depusă de CS Afumați, în care solicită să câștige la ”masa verde” meciul cu Înainte Modelu. Dacă i se dă dreptate, va lua locul echipei Mostiștea Ulmu la meciul de baraj pentru Liga 2

CS Afumați a făcut contestație la FRF, prin care solicită să câștige la ”masa verde” o partidă disputată în acest sezon cu Înainte Modelu, iar cazul va fi judecat joi, pe 8 iulie. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a făcut public anunțul, pe site-ul oficial. Astfel, lucrurile în Seria 2 din Liga 3 s-ar putea modifica, dacă echipa din Afumați va avea câștig de cauză, iar barajul de promovare în Liga 2 ar putea să programeze un alt duel.

CS Afumați o poate devansa pe Mostiștea Ulmu 

Unirea Slobozia conduce clasamentul cu 40 de puncte, urmată de Mostiștea Ulmu, care are cu trei puncte mai puțin. Podiumul este încheiat de CS Afumați, care acumulează 36 de puncte. În momentul de față, lucrurile par clare, iar primele două clasate vor juca în dublă manșă pentru stabilirea echipei care urcă în Liga 2.

Însă, Mostiștea ar putea să fie devansată în clasament de CS Afumați. Aceasta din urmă a depus o contestație la Federația Română de Fotbal, în care solicită să câștige cu 3-0 partida jucată în toamna anului trecut, în septembrie, cu Înainte Modelu, pe motiv că adversarii au utilizat un jucător care nu avea drept de joc.

Costin Lazăr crede că Mostiștea va juca totuși barajul: ”Contestația se face imediat, nu când te trezești”

Meciul s-a terminat 1-1, iar în cazul în care FRF va da dreptate echipei din Afumați, atunci va trece peste Mostiștea Ulmu în clasament, cu un punct. Costin Lazăr, antrenor secund la Mostiștea, este convins că această contestație nu va fi luată în calcul, pentru că ea trebuia făcută imediat după meci și nu acum, după aproape nouă luni.

Suntem bine, contestația făcută de CS Afumați mi se pare irelevantă. Contestația se face imediat, nu când te trezești. Asta e, se încearcă… se încearcă să ajungă la baraj, iar alții să nu mai participe la baraj. Noi nu cerem nimic, vrem doar să jucăm, așa cum e normal. E posibil ca barajul să fie jucat la Călărași, dar momentan nu s-a hotărânt nimic. Nu știm nici data la care se dispută meciurile. Vom vedea, dar suntem pregătiți pentru ce va urma.

Așteptăm să vedem când vom juca. Vedem ce decide Federația Română de Fotbal, dar noi spunem că nu e corect să faci contestație abia acum. Normal, constațiile se fac imediat după meci. Eu am încredere că se va lua o decizie bună și vom juca barajul. Jucătorii erau îngrijorați de situație, dar nu au de ce. Nu ar fi normal să meargă Afumați la baraj”, a declarat Costin Lazăr pentru Liga2.ro.

Meciuri de baraj pentru deciderea promovatei vor mai avea loc în Seria 3, între Progresul Spartac și CSM Slatina, unde ambele au 37 de puncte, și în Seria 5, între Minaur Baia Mare și Fotbal Comuna Recea, pentru că diferența este de numai două puncte. Din Seria 1 și Seria 4, Aerostar Bacău și U Craiova 1948 SA au fost declarate campioane, întrucât au un avans mai mare de trei puncte față de formațiile clasate pe poziția secundă.

Foto: Clubul Sportiv Afumați și ACS Mostiștea Ulmu 

 

 

 

Andrei PASCU 05 Jul. 2020, 14:43 Liga 3
Pe aceeași temă