Întâlnire la ceas de seară între fotbaliștii acuzați de blat? ”S-au văzut să joace rummy sau altceva?!”. Antrenorul de la Sporting Roșiori are informații că au discutat plasarea unor bilete la pariuri

Răzvan STÎNGĂ 15 Sep. 2023, 15:47 Liga 3

Povestea de la Sporting Roșiori nu pare că va avea un final în viitorul apropiat, iar vina e aruncată dintr-o parte în alta. Liga2.ro a discutat cu ambele tabere, atât din partea celor patru jucători incriminați (Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan) că au pariat pe eșecul cu Vedița Colonești (scor 1-4), cât și din cea acuzatoare, conducere și antrenor.

A venit o reacție și de la echipă, care îi acuză pe cei amintiți că au ”trântit” partida din etapa a 3-a din Liga 3.

Liga2.ro va publica toate punctele de vedere, partea de adevăr a fiecăruia dintre cei implicați, informațiile fiind demne de adevărat thriller de la Hollywood.

”Cazul Sporting Roșiori” escaladează! Reacția antrenorului Cristian Negru

Vineri, 15 septembrie, site-ul nostru a primit o reacție din partea antrenorului Cristian Negru, printr-un mesaj pe WhattsApp, care a declarat că Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan au jucat la pariuri pe partida cu Vedița Colonești, dar a lăsat cu semnul întrebării anumite detalii pe care a părut că le are în acest caz.

A pus la îndoială nivelul de integritate al lui Marian Stoenac, primul care a ieșit public să vorbească, pe care l-a acuzat că are un comportament care îl poate incrimina și care ar duce la astfel de intenții, să joace pe eșecul propriei echipe la pariuri. Fotbalistul de 30 de ani a declarat, joi, 14 septembrie, că ”a avut viciu, jocurile de noroc, dar că nu a plasat niciodată un bilet la pariuri sportive”, iar acum este ”un băiat care s-a pus la locul lui”.

Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan, acuzați că au pariat împotriva propriei echipe

Cristian Negru a reacționat acum și a afirmat că Marian Stoenac, după ce s-a aflat de discuția dintre mijlocaș, ceilalți trei jucători incriminați și Orlando Preda, acesta din urmă căpitanul echipei Sporting Roșiori care a dat conducerii anumite discuții cu cei în cauză, a venit personal la el și și-a cerut scuze pentru cele întâmplate, pentru a fi reprimit la echipă. Semn că față de antrenor și-ar fi recunoscut vina.

Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan au fost însă trimiși să se antreneze separat după ce s-a aflat de discuțiile pentru plasarea unor bilete la pariuri împotriva propriei echipe, gest pe care, reamintind, aceștia din urmă l-au catalogat drept o cursă pe care i-ar fi întins-o lui Orlando Preda, pentru a fi dat afară.

Au apărut și alte informații despre subiect, Valentin Neaga oferind declarații explozive despre echipă, pe care Liga2.ro le va publica în alte materiale, în zilele următoare.

Cristian Negru își acuză jucătorii: ”Să răspundă în fața comisiilor abilitate și în fața poliției”

Revenim la punctul de vedere al antrenorului. Marian Stoenac a susținut în discuția cu reporterul nostru, de joi seară, că a fost schimbat pe nedrept de Cristian Negru la pauza jocului cu Vedița Colonești, deși a marcat în prima repriză. În totală opoziție cu reacția mijlocașului, ”principalul” de la Sporting Roșiori a afirmat că Stoenac a evoluat de parcă ”nici nu a transpirat”, după cum s-a exprimat în mesajul trimis către Liga2.ro

Declarații în contradictoriu de ambele tabere, care demonstrează, din exterior privind lucrurile, că tensiunea de la Sporting Roșiori era una mai veche, fiind greu de crezut că totul a explodat abia acum, în numai câteva zile.

Cristian Negru, venit la Sporting Roșiori înainte de startul sezonului în curs de Liga 3, are informații că Valentin Neaga, Marius Mitran, Marian Stoenac și Ionel Ciortan s-au întâlnit înaintea partidei cu Vedița Colonești și au vorbit anumite lucruri. Ce au discutat nu a dorit să detalieze antrenorul, dar a lăsat de înțeles că s-au pus la punct anumite aspecte cu privire la plasarea unor pariuri pe meciul în cauză.

Dacă Neaga, Mitran, Ciortan și Stoenac au făcut ”front comun în acest război” și oferă declarații puternice contra clubului, pe principiul singuri împotriva tuturor, este interesant de știut de unde a aflat Cristian Negru de întâlnirea celor patru.

Stoenac joacă mai mult în mass-media decât a făcut-o pe teren. Să spună de ce a venit la mine trei zile la rând să își ceară scuze și să-l reprimesc în lot dacă este nevinovat, mi-a trimis mesaje să discute cu mine.

Nu este adevărat că a anunțat conducerea cum că vor să divulge un coleg (n.r. – că vor să îi întindă o cursă căpitanului Orlando Preda). Să spună de ce s-a întâlnit joi seară înainte de meciul cu Vedița Colonești din etapa a 3-a, să joace rummy sau altceva?!

El va trebui să răspundă în fața comisiilor abilitate și în fața poliției. Am încredere în comisiile abilitate că vor scoate la iveală adevărul și vor lua măsurile care se cuvin.

(N.r. – De ce l-a schimbat la pauză pe Marian Stoenac) La pauză l-am înlocuit pentru că nici nu transpirase, iar ca fapt divers, atunci când m-a întrebat de ce rămâne la vestiar, că poate din punct de vedere fizic, i-am spus că este decizia mea și dacă nu-i convine ușa este deschisă, adică poate pleca, nu altceva, iar ușa pe care ieșim o alegem fiecare în funcție de atitudine, caracter și țeluri.

Psihologia inversă nu își are rostul la fotbal… Dacă era și erau toți patru așa corecți, să fi anunțat înainte sau a doua zi după ce s-au întâlnit la Stoenac acasă, ce «curățenie» vor ei să facă. Împreună cu stafful tehnic și administrativ l-am adus la echipă pentru experiența lui (n.r. – pe Marian Stoenac) și în ciuda referințelor proaste despre caracterul domnului Stoenac, nu am ținut cont. Am avut o discuție serioasă cu el din prima zi, pe care se pare că nu a înțeles-o”, se arată în punctul de vedere al antrenorului, într-un mesaj trimis pe WhattsApp către reporterul Liga2.ro .

Cristian Negru, antrenorul echipei Sporting Roșiori, al doilea din dreapta. Negru a fost fotbalist la FC Argeș, Chindia Târgoviște, U Craiova, Farul Constanța, Oțelul Galați sau UTA Arad, având aproape 200 de meciuri în prima ligă.

Cum a început ”cazul Sporting Roșiori”?

Sporting Roșiori a făcut sesizare la FRF în cazul a patru jucători din propriul lot, pe motiv că ar fi pariat pe partida cu Vedița Colonești, din weekendul trecut, de la 8 septembrie, cedată cu scorul de 1-4 pe teren propriu.

Sporting Roșiori era favorită în duelul cu Vedița Colonești, conform cotelor caselor de pariuri (cotă 1.50), mai ales că partida avea loc pe propriul teren. A cedat la scor, iar prin victoria Vediței Colonești a fost consemnată o surpriză. Oaspeții aveau o cotă de 5.00 în cazul unui succes.

Liga2.ro a luat legătura cu conducerea clubului Sporting Roșiori în primă fază, care a confirmat că a sesizat Departamentul de Integritate și Antifraudă al FRF, punând la dispoziție anumite probe pe care le are în acest caz. Fotbaliștii acuzați că au legătură cu plasarea pariurilor sunt Valentin Neaga, Marius Mitran, Ionel Ciortan și Marian Stoenac.

De aici, totul a luat o traiectorie neașteptată, informații puternice venind în special din tabăra celor patru jucători, care acuză că oamenii din conducere joacă la pariuri, dar și că jucătorul Ornaldo Preda, căpitan al echipei, a bătut cu bestialitate antrenorul cu portarii și că ”a trântit” un meci din sezonul trecut! Toate informațiile, în viitoarele articole despre ”cazul Sporting Roșiori”.

Episodul 1 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacțiile președintelui Paul Mara și delegatului Aurelian Tănase:

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sporting-rosiori-isi-acuza-patru-fotbalisti-ca-au-jucat-la-pariuri-19284700

Episodul 2 din ”cazul Sporting Roșiori”, cu reacția lui Marian Stoenac:

https://liga2.prosport.ro/liga-3/marian-stoenac-reactie-dupa-ce-a-fost-acuzat-ca-a-trantit-un-meci-19284750

https://liga2.prosport.ro/special/dosarul-curacao-cinci-intrebari-grele-in-ancheta-pariurilor-pe-meciuri-de-judet-si-juniori-ajunsa-in-lucru-la-politie-frf-si-onjn-dialog-incredibil-cu-presedintele-ajf-dambovita-ciprian-prisacaru-19284825

Răzvan STÎNGĂ 15 Sep. 2023, 15:47 Liga 3
Pe aceeași temă