Specialistul barajelor! Călin Moldovan, acum la CSM Focșani, este imbatabil în jocurile decisive cu miza Ligii 2 disputate cu echipele pe care le-a antrenat

Adi MARICA 30 May. 2024, 11:43 Liga 3
Specialistul barajelor! Călin Moldovan, acum la CSM Focșani, este imbatabil în jocurile decisive cu miza Ligii 2 disputate cu echipele pe care le-a antrenat

La mijlocul lunii aprilie, Călin Moldovan o lăsa pe KSE Târgu Secuiesc, echipă din play-out-ul Seriei a 5-a a Ligii 3, pentru a prelua CSM Focșani, formație care se afla pe locul 2 în play-off-ul Seriei a 2-a a aceleiași ligi și care se despărțise de o lună de Octavian Grigore.

Probabil, atunci când l-au ales antrenor pe Modovan, oficialii clubului din Focșani au mizat și pe experiența acestuia în barajele de promovare sau menținere în Liga 2. Toate câștigate!

Călin Moldovan e specialist în barajele pentru Liga 2

Călin Moldovan a promovat în 2021 în Liga 2 cu Corona Brașov, după ce a trecut două baraje de promovare, ambele câștigate în dublă manșă, cu ACSO Filiași, 1-0 și 4-0, și cu Vedița Colonești 2-1 și 1-0. În vara lui 2021, Corona Brașov își cesiona locul în Liga 2 către FC Brașov Steagul Renaște.

Nu s-a continua cu antrenorul brașovean, ci cu Ilie Stan, dar Moldovan a fost chemat în partea a doua sezonului, pentru a salva echipa de la retrogradare, obiectiv îndeplinit după un baraj de menținere disputat cu Poli Timișoara, tot cu o dublă victorie, 2-1 și 1-0.

Acum, în semifinala barajului de promovare în Liga 2 cu Bucuvina Rădăuți, CSM Focașni a ajuns la porțile Ligii 2 după 2-0 acasă și 1-1 în deplasare.

”Returul cu Bucovina Rădăuți s-a disputat în condiții cu totul speciale, cu un individ din stafful celor de la Bucovina (n.r. –team-managerul Iulian Ionesi) care a apelat inclusiv la agresiuni fizice și verbale. Un astfel de comportament în fotbalul românesc nu am văzut nici înainte de ’89. E de neconceput așa ceva în 2024. Această calificare în finala barajului pot spune că am obținut-o cu sufletul, iar meritul este al jucătorilor, care nu au cedat”, a spus Călin Moldovan.

  • În cariera de antrenor, Călin Moldovan a condus, printre altele, FC Brașov, Corona Brașov, AFC Hărman, Metalurgistul Cugir, FC Zagon, Luceafărul Oradea, Inter Stars Sibiu și KSE Târgu Secuiesc.

Focșaniul a pierdut ultimele patru meciuri cu Metalul Buzău. Moldovan este optimist

Pentru CSM Focșani urmează finala barajului cu Metalul Buzău, o echipă care a dominat Seria a 2-a din care a făcut parte și echipa antrenată de Călin Moldovan. Buzoienii, cu cele mai multe puncte acumulate dintre toți liderii Ligii 3, s-au chinuit în faza semifinală contra FC Bacău. Au obținut calificarea după 0-1 în tur, în deplasare, și 2-1 în retur, acasă, urmat de prelungirile fără gol și de loviturile de departajare, unde au câștigat cu 4-3.

”Am pierdut ultimele două jocuri din play-off cu Metalul Buzău, dar aceste meciuri nu pot fi considerate concludente. La baraj sunt meciuri în care este o altă motivație, sunt meciuri în care se joacă tot sezonul. Cei de la Metalul Buzău au o echipă bună, cu jucători experimentați, ca Saim Tudor, Iulian Dinu sau Marius Tudorică, dar noi credem în șansa noastră. Vom juca până la ultimul fluier pentru a ajunge în Liga 2. Se poate!”, este de părere Călin Moldovan.

În meciurile directe din campionat dintre cele două echipe au fost înregistrate următoarele rezultate, în ordinea disputării lor: 1-2 la Buzău, 2-3 la Focșani, 3-0 la Buzău, 0-1 la Focșani și 2-1 la Buzău. Sunt o victorie, în prima întâlnire, pentru CSM Focșani și apoi patru victorii pentru Metalul Buzău. Deci focșănenii au pierdut ultimele patru jocuri directe cu buzoienii.

CSM Focșani și Metalul Buzău, în premieră în faza finală a barajului de promovare în Liga 2, la a doua încercare

Pentru CSM Focșani, calificarea în faza finală a barajului de promovare în Liga 2 este o premieră, după ce la precedenta experiență, în 2022, a pierdut faza semifinală cu Dante Botoșani (0-0 la Focșani și 1-2 la Bucecea).

La fel este și în cazul Metalului Buzău, o premieră. A mai jucat în baraje în sezonul trecut, când a fost eliminată din faza semifinală de către Ceahlăul, echipă care avea să și promoveze în Liga 2. În tur, la Piatra Neamț, a fost 1-1, iar în retur, la Buzău, Metalul a pierdut cu scorul de 1-2.

Manșa tur a fazei finale a barajului de promovare în Liga 2 are loc la Focșani, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 18:00, iar returul are loc la Buzău, miercuri, 5 iunie, de la ora 17:30.

Foto: CSM Focșani

Adi MARICA 30 May. 2024, 11:43 Liga 3
Pe aceeași temă