Bucovina Rădăuți nu vrea ”înghețarea” sezonului în Liga 3: ”Să se termine pe teren, chiar și într-o formulă cu mai puține meciuri.” Gruparea suceveană se descurcă bine din punct de vedere financiar

Marius ANGHEL 05 May. 2020, 17:09 Liga 3
Bucovina Rădăuți nu vrea ”înghețarea” sezonului în Liga 3: ”Să se termine pe teren, chiar și într-o formulă cu mai puține meciuri.” Gruparea suceveană se descurcă bine din punct de vedere financiar

După discuțiile purtare săptămâna trecută între conducătorii FRF și reprezentanții cluburilor din Liga 3, forul condus de Răzvan Burleanu a promis că trimite chestionare către echipe în care acestea să își spună și în scris opinia despre modul în care ar trebui finalizat actualul sezon. Documentul a început să fie primit online de către grupări începând cu luni, 4 aprilie, iar primul club care și-a exprimat public alegerea a fost Progresul Spartac. Liderul Seriei a 3-a a anunțat că ”a votat pentru înghețarea competiției și păstrarea actualei situații din clasament”, explicând și motivul. De altfel, verbal, majoritatea formațiilor din Liga 3 au comunicat în respectiva ședință că vor suspendarea definitivă a acestui sezon.

Iulian Ionesi: ”Am vrea să se joace, iar sezonul să se termine pe teren”

O altă opinie are, însă, Bucovina Rădăuți, echipă aflată pe locul 4 în Seria 1 a Ligii 3, la zece puncte în spatele liderului Aerostar Bacău, deci cu șanse minuscule la promovare. Prin vocea atacantului Iulian Ionesi (34 de ani), căpitanul echipei, formația din județul Suceava, cel mai afectat din țară de virusul COVID-19, transmite că preferă ca sezonul să se termine pe teren, chiar și într-un format restrâns, cu play-off și play-out.

”Din punctul nostru de vedere, am vrea să se joace, iar sezonul să se termine pe teren, chiar și într-o formulă cu mai puține meciuri, cu play-off și play-out. Acum depinde însă ce decid autoritățile, prioritară fiind sănătatea”, a spus Ionesi, citat de Gazeta de Suceava.

Liderul vestiarului echipei din Rădăuți spune că oficialii clubului au făcut eforturi și le-au achitat salariile jucătorilor aproape în totalitate pe luna martie și că se va depune și actele pentru șomajul tehnic. ”Dacă fiind situația actuală, am reușit să achităm jucătorilor 76 la sută din drepturile salariale aferente lunii martie. Vom vedea ce modalitate găsim pentru luna aprilie. Cert este că avem depuse actele pentru șomaj tehnic”, a mai precizat Iulian Ionesi.

Andrei Ciutac: ”Există probabilitatea ca pentru noi, cei din zona Sucevei, să nu se relaxeze începând cu 15 mai măsurile împotriva coronavirusului”

Zilele trecute, președintele clubului Foresta Suceava, Andrei Ciutac, spunea că sunt șanse mici ca măsurile de relaxare anunțate după 15 mai să fie aplicate și în zona Sucevei, județul cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

”Nu a fost vreo poziție fermă a vreunei echipe din Moldova, care să anunțe că refuză să facă deplasarea la Suceava. Oricum, situația noastră este mult mai complicată din acest punct de vedere, pentru că există și probabilitatea ca pentru noi, cei din zona Sucevei, să nu se relaxeze începând cu 15 mai măsurile împotriva coronavirusului, iar situația de carantină să fie prelungită. De aceea, e greu de spus cum vor decurge lucrurile pentru Foresta, ținând cont că Suceava este zona cea mai afectată de criza COVID-19.

În funcție de majoritate, se va lua o decizie, dar nu mai repede de 10 mai. Singurul scenariu prezentat în videoconferința de marți a fost continuarea campionatului cu toate cele 14 etape rămase, dar acest scenariu este puțin probabil. Dacă sezonul se va relua, singura variantă ar fi cea cu play-off și play-out”, a declarat Andrei Ciutac, citat de Monitorul de Suceava.

Progresul Spartac anunța în comunicatul său că cele cinci variante propuse de FRF în cadrul chestionarului privind modul de continuare a campionatului Liga 3 au fost următoarele:

– reluarea normală a sezonului, cu disputarea celor 14 etape rămase;
– play-off / play-out cu păstrarea punctajului actual;
– play-off / play-out cu înjumătățirea punctelor;
– înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente;
– anularea sezonului, fără promovare / retrogradare.

Foto: Cristian Plosceac / Bucovina Rădăuți

Marius ANGHEL 05 May. 2020, 17:09 Liga 3
Pe aceeași temă