Brăila continuă să surprindă! Un cvadruplu campion al Portugaliei, cu Porto, e noul antrenor al Daciei Unirea: ”Mă voi implica în totalitate cu felul meu de a înțelege fotbalul”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 14:11 Liga 3
Brăila continuă să surprindă! Un cvadruplu campion al Portugaliei, cu Porto, e noul antrenor al Daciei Unirea: ”Mă voi implica în totalitate cu felul meu de a înțelege fotbalul”

Joao Manuel Pinto (49 de ani), portughez fost fundaș central la Porto și Benfica, câștigător a patru titluri de campion în țara sa natală, dar și a două Cupe și două Supercupe tot în Portugalia, toate în anii ’90, este noul antrenor principal al echipei Dacia Unirea Brăila, ultima clasată în Seria a 2-a a Ligii 3.

Aducerea lusitanului este una dintre primele mutări ale noilor investitori ai clubului care sezonul trecut evolua în Liga 2 și retrograda după ce a acumulat doar 5 puncte, iar acum încearcă să-l transforme și să evite o a doua retrogradare consecutivă.

Echipa din Brăila a strâns doar 2 puncte în acest sezon de Liga 3, în 15 meciuri, și nu este doar ultima clasată în seria sa, a 2-a, ci este și cea maislabă formație din tot campionatul.

Portughezul Joao Manuel Pinto este noul antrenor al echipei Dacia Unirea Brăila

Noii investitori de la Dacia Unirea, din Italia și Argentina, prezentați cu mare fast la începutul lunii noiembrie a anului trecut, încep să se dezmorțească și să încerce să repună pe picioare clubul.

Prima mutare în 2023 a fost să anunțe noul antrenor al echipei, iar alegerea este una sonoră. Un portughez de patru ori campion în țara sa a fost convins să vină la Brăila.

”João Manuel Pinto este noul antrenor principal al Daciei Unirea Brăila!
João Pinto este născut pe 26 Mai 1973 în Portugalia, iar în cariera de fotbalist a evoluat pe postul de fundas central pentru FC Porto, Benfica, Murcia și Sion.
Are în palmares 4 titluri de campion al Portugaliei, 2 Cupe și 2 Supercupe ale Portugaliei, deasemenea în 2006 a castigat și Cupa Elveției”, sună anunțul făcut joi dimineață de clubul Dacia Unirea Brăila.

Joao Manuel Pinto ajunge luni, 16 ianuarie, la Brăila, iar reunirea echipei este programată a doua zi, marți, cu o zi întârziere față de cum fusese inițial programată.

Joao Manuel Pinto: ”Decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică”

Joao Manuel Pinto Tome Santos, pe numele său întreg, a evoluat în cariera de fotbalist la Oriental, Campomaiorense, Belenenses, Porto, Benfica (toate din Portugalia), Ciudad Murcia (Spania) și Sion (Elveția). Cel mai mult a jucat pentru Sion, în 84 de meciuri, iar apoi pentru Porto, în 75 de partide, cu aceasta din urmă câștigând patru titluri de campion, două Cupe și două Supercupe ale Portugaliei.

Ca antrenor a activat până acum la echipe precum Cinfaes, Moncarapachense, Lusitano, Sertanense, Vila Real, Quarteirense, Moura și Machico.

”Mulțumesc clubului Dacia Unirea Brăila că m-a luat în considerare. După o lungă discuție cu directorul sportiv unde mi-a explicat proiectul de refondare, am luat o decizie. Vreau să precizez că decizia mea de a ajunge la Brăila nu este o decizie economică, dar datorită prieteniei puternice cu Gianluca Pavanello și a proiectului sportiv în care mă voi implica în totalitate cu felul meu de a înțelege fotbalul, sper să pot aduce experiența mea la club și jucători pentru a construi ceva important”, a spus Joao Manuel Pinto.

Dacia Unirea Brăila, ultima în Seria a 2-a a Ligii 3, cu doar 2 puncte acumulate

Acesta va avea o misiune dificilă pentru a încerca să salveze echipa, sportiv, de la retrogradarea în Liga 4.

În acest moment, după 15 etape trecute din acest sezon, Dacia Unirea are doar 2 puncte acumulare, 5-62 golaveraj și se află pe ultimul loc în Seria a 2-a a Ligii 3, la opt puncte în spatele posibilului loc salvator, ocupat de Dinamo Bacău.

În cele trei runde rămase din sezonul regular, Brăila va mai avea meciuri cu Dinamo Bacău (locul 8, deplasare), Aerostar Bacău (locul 5, acasă) și Unirea Braniștea (locul 3, deplasare). Ulterior vor urma zece jocuri în play-out.

Nicio altă echipă dintre celelalte 98 participante în acest sezon de Liga 3 nu are două sau mai puține puncte acumulate în cele 15 etape trecute.

Potrivit Obiectiv Vocea Brăila, Dacia Unirea s-a despărțit în această iarnă de trei dintre jucătorii care au evoluat în prima parte a sezonului, de gălățenii Butunoiu, Vartolomei și Buhăescu. Echipa și-a stabilit amicale cu Victoria Traian (28 ianuarie) și Unirea Braniștea (4 februarie) și se discută și cu CSM Râmnicu Sărat și CSM Focșani.

Campionatul Ligii 3 se va relua în data de 10 martie 2023.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-arma-secreta-de-la-sr-brasov-noul-antrenor-al-stegarilor-se-gandeste-serios-sa-revina-pe-teren-la-52-de-ani-la-nivelul-ligii-a-3-a-nu-ar-fi-o-problema-sa-joc-19257689

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-lazar-se-intoarce-in-liga-3-echipa-cu-care-a-semnat-mijlocasul-dupa-despartirea-cu-scandal-de-dinamo-19257616

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-coliban-muta-in-conducerea-fc-brasov-un-farmacist-fost-arbitru-si-oficial-la-metalurgistul-cugir-e-dorit-ca-manager-general-19257608

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-intampla-in-romania-este-presedinte-de-ajf-antrenor-in-liga-3-observator-in-liga-2-si-si-ofera-licenta-de-tehnician-nu-stiu-daca-e-un-conflict-acum-daca-s-au-pus-pe-antrenori-cei-de-19257603

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-popovici-primele-schimbari-de-lot-la-csm-bacau-19257386

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-demareaza-proiectele-dupa-anuntarea-noului-actionariat-sunt-analizate-mai-multe-variante-de-antrenor-iar-doi-jucatori-straini-au-fost-convinsi-sa-vina-planul-pentru-academie-si-19252033

Marius ANGHEL 12 Jan. 2023, 14:11 Liga 3
Pe aceeași temă