Joaca de-a schimbatul antrenorilor. Dacia Unirea a pus alt ”principal” după o lună, dar alegerea nu e deloc surprinzătoare. Omul care ”centrează și dă cu capul” în club, numit în funcție deși era anunțat ca director sportiv

Răzvan STÎNGĂ 15 Jul. 2022, 17:19 Liga 3
Joaca de-a schimbatul antrenorilor. Dacia Unirea a pus alt ”principal” după o lună, dar alegerea nu e deloc surprinzătoare. Omul care ”centrează și dă cu capul” în club, numit în funcție deși era anunțat ca director sportiv

Dacia Unirea Brăila a schimbat antrenorul la o lună după ce l-a anunțat în funcție pe Vasilică Darie, prezentat de club în comunicatul oficial sub titulatura de ”antrenor coordonator”. Așa cum Liga2.ro a intuit din modul în care echipa a comunicat, de fapt ”principal” este Marian Samuilă.

Dacia Unirea Brăila are alt antrenor, pe Marian Samuilă. Chiar clubul a recunoscut

În acte, la 10 iunie, Dacia Unirea Brăila a precizat că Marian Samuilă va avea rolul de director sportiv, dar s-a dat de gol sau a anunțat în mod voit, acum, că acesta e (și) antrenor principal. A stat pe bancă în primul meci după retrogradarea în Liga 3, un amical, în care brăilenii se pot lăuda cu o victorie clară, 8-2 cu juniorii A1 ai CS Luceafărul Brăila.

De altfel, Marian Samuilă a fost singurul om din club care a vorbit în ultimele luni, înainte de terminarea sezonului trecut de Liga 2, dar chiar și după, semn că este unica voce importantă care comunică la nivel oficial. Cel puțin așa par lucrurile din afară și, dintr-o anumită perspectivă, merită respectat. E un aspect pe care, de exemplu, Concordia Chiajna nu îl face.

Marian Samuilă e cunoscut ca antrenor al echipei Dacia Unirea Brăila și în presa locală

În plus, chiar și un site de presă local îl numește pe Marian Samuilă antrenor principal al Daciei Unirea Brăila, Obiectiv Vocea Brăilei. Nu știm exact dacă detaliul s-a schimbat și la nivel oficial sau în continuare în acte îndeplinește funcția de director sportiv.

Astăzi (n.r. – sâmbătă, 9 iulie), pe Stadionul Municipal, echipa noastră de seniori a disputat un meci test în compania echipei de juniori A1 din cadrul CS Luceafărul Brăila.

La capătul unui meci frumos, antrenant, cu multe faze de poartă, Dacia Unirea a câștigat cu 8-2 (5-0).

Pentru noi au marcat: Sava – 2, Robu, Vartolomei, Bădilaș, Lascu, Gheorghiu și Sgârcitu.

Dacia Unirea Brăila a început partida în următoarea componență: Toma, Stepanenco, Leu, Bădilaș, Eni Cristian, Boroșu, Robu, Sava, Giurcanu, Vartolomei, Ghiță.
În repriza a doua antrenorul Marian Samuilă a schimbat complet echipa, trimițându-i în teren pe: Moisoiu, Ene, Sgărcitu, Stoian, Lascu, Ciochină, Răileanu, Balaban, Cărnaru, Orzan, Gheorghiu.
Au mai jucat și Radu, Stratulat, Altay și Borodintenco.

Având în vedere că a fost prima partidă de la revenirea din vacanță, nu scorul a fost important, ci plăcerea tuturor sportivilor de a juca fotbal la sfârșitul unei săptămâni dedicată readaptării la efort. Felicitări tinerilor noștri juniori pentru strădania lor de a-i arăta antrenorului că iau în serios indicațiile și sfaturile acestuia!

Felicitări și jucătorilor de la Luceafărul care, conduși de pe margine de antrenorul Nicușor Baldovin, au dat o replică curajoasă, jucând cu ambiție și determinare”, se arată în postarea clubului pe Facebook.

Marian Samuilă: ”Concluzia mea este una optimistă”. Cum rămâne cu postul de director sportiv? 

Marian Samuilă a declarat la finalul partidei că este mulțumit de cum a evoluat Dacia Unirea Brăila, făcând o analiză tipică unui antrenor, așa cum fac de obicei ”principalii”. Și-a spus părerea chiar din perspectivă personală, nefăcând trimitere nici măcar la stafful tehnic.

A fost o săptămână de readaptare la efort, cu alergări, puţină sală de forţă şi puţin fotbal, iar jucătorii au răspuns foarte bine solicitărilor. Am încheiat săptămâna cu un amical în compania echipei de juniori A1 de la Luceafărul. Concluzia mea este una optimistă.

În acest test de verificare am dorit să-i văd la lucru pe juniorii de la grupa lui Iulian Bogoş şi pot spune că sunt câţiva care vor face pasul către echipa de seniori. După două luni de vacanţă, toţi componenţii lotului s-au comportat onorabil”, a declarat antrenorul Marian Samuilă, pentru sursa amintită.

  • Marian Samuilă, într-un meci jucat de Dacia Unirea Brăila sezonul trecut, cu Politehnica Iași, în deplasare. 

Foto: Dacia Unirea Brăila și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-a-inceput-pregatirea-sezonului-urmator-de-liga-3-cati-fotbalisti-au-fost-prezenti-la-primul-antrenament-si-planurile-pentru-perioada-urmatoare-19236494

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-se-reorganizeaza-dupa-retrogradarea-in-liga-3-cati-bani-primeste-de-la-cj-si-cati-din-jucatorii-din-sezonul-trecut-continua-precizarile-directorului-sportiv-marian-samuila-19236065

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dacia-unirea-braila-si-a-prezentat-antrenorul-cu-care-va-aborda-sezonul-de-liga-3-dar-si-unde-va-disputa-meciurile-de-acasa-recent-retrogradata-din-liga-2-va-primi-sprijinul-cj-19234782

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gloria-bistrita-nasaud-se-pregateste-de-un-sezon-in-care-nu-concepe-ratarea-promovarii-a-adus-jucatori-cu-experienta-in-liga-2-iar-antrenorul-adrian-falub-e-ferm-sper-ca-drumul-sa-fie-bun-19237500

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-ripensia-nu-se-simte-bine-in-amicale-a-fost-invinsa-de-corvinul-hunedoara-iulian-muntean-din-pacate-nu-sunt-foarte-multe-lucruri-de-remarcat-19237507

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jul. 2022, 17:19 Liga 3
Pe aceeași temă