Dacia Unirea Brăila demarează proiectele după anunțarea noului acționariat. Sunt analizate mai multe variante de antrenor, iar doi jucători străini au fost convinși să vină. Planul pentru academie și investiții în infrastructură

Răzvan STÎNGĂ 03 Nov. 2022, 13:31 Liga 3
Dacia Unirea Brăila demarează proiectele după anunțarea noului acționariat. Sunt analizate mai multe variante de antrenor, iar doi jucători străini au fost convinși să vină. Planul pentru academie și investiții în infrastructură

Dacia Unirea Brăila a intrat pe mâinile unor investitori privați din Italia și Argentina, iar după ce informația a ajuns în presă, a fost organizată și o conferință de presă.

Au participat noul președinte, Renato Favero, vicepreședintele Vasile Popa, directorul tehnic Gianluca Pavanelo, antrenorul Marian Samuilă și Gheorghe Huba, o glorie a fotbalului brăilean.

Primele proiecte la Dacia Unirea Brăila, după ce clubul a fost preluat de investitori din Italia și Argentina

Au fost puse pe hârtie primele proiecte odată cu venirea noului acționariat, iar printre cele mai importante sunt ideea unei academii a clubului, dar și construirea a trei terenuri de antrenament în apropierea orașului.

Pe termen scurt, la nivelul primei echipe, conducătorii își propun menținerea în Liga 3, care acum e pe ultimul loc în Seria 2, dar și venirea primilor jucători străini, așa cum se știa de zilele trecute. Ulterior, în iarnă, în perioada transferurilor, la Dacia Unirea Brăila vor ajunge și alte nume de fotbaliști din afara României.

Oricum, în zilele imediat următoare în oraș vor ajunge doi fotbaliști străini, dar ei nu vor juca până la prima etapă a Ligii 3 din 2023. Cei doi, dintre care unul în vârstă de 18 ani din Coasta de Fildeș, vor avea timp să se acomodeze, iar apoi să ajute Dacia Unirea Brăila în încercarea disperată de a se salva de la retrogradare în Seria 2 din Liga 3.

Dacia Unirea Brăila întârzie numirea noului antrenor, dar primii jucători străini ajung în câteva zile în oraș 

Un alt detaliu interesant este legat de postul de antrenor, care momentan va fi ocupat tot de Marian Samuilă. Deși se zvonea că va veni un ”principal” străin iar Samuilă va fi ”secund” în noul staff tehnic, se pare că momentan lucrurile la nivelul antrenorului rămân neschimbate.

Poate că, la fel ca în cazul jucătorilor, începând cu pauza de iarnă va fi schimbată banca tehnică.

Fotbalul este marea mea pasiune și pot spune că am realizat multe lucruri. După ce m-am lăsat de fotbal ca jucător, în 1981 am participat la cursuri, la școala organizată de Federația Națională, apoi ulterior am fost director sportiv la Padova, Venezia, Treviso, Messina și scouter în America de Sud pentru Genoa, Sampdoria și Atletico Madrid.

Am promovat în fotbalul mare jucători importanți precum Lavezzi, Diego Milito, Luca Toni, Handanovici, Borriello, Rocchi

(N.r. – Despre cum a ajuns la Brăila) Am căutat parteneri în Lituania, Cehia, Slovenia, Republica Moldova. Între timp, un antrenor de la Modena mi-a recomandat pe cineva din România și așa am auzit despre Dacia Unirea. Mi-a plăcut ideea că este un club cu tradiție, de primă generație a fotbalului românesc și așa am ajuns să discut cu reprezentanții acestui club. Acum dorim să dezvoltăm aici ideile noastre.

Nu am venit la Brăila să vând iluzii. Vom pune bazele unei academii unde se vor pregăti gratis tineri de perspectivă din România și din străinătate. Vom avea antrenori cu experiență, dar vor rămâne la club și cei care activează acum. Totul va depinde numai și numai de ei, de modul în care vor lucra cu tinerii fotbaliști din academie.

(N.r. – Despre achizițiile din iarnă) Vom aduce mulți jucători tineri, vom face trialuri la două săptămâni pentru a descoperi talente și apoi să le șlefuim. Dar pentru moment transferurile sunt oprite, la iarnă vom aduce jucători ca să întărim lotul.

Dacia Unirea va rămâne cu certitudine în Liga a 3-a. În primăvară, echipa va avea o altă față. Vom stabili cine va fi antrenorul principal, avem cinci-șase nume pe listă. Actualul antrenor rămâne pe post. Eu voi mai veni la Brăila, pentru că îmi doresc foarte mult să cunosc și oficialitățile locale. În lipsa mea, de club se va ocupa colaboratorul și prietenul meu, Gianluca Pavanelo”, a spus președintele Renato Favero, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Dacia Unirea Brăila, pe ultimul loc în Seria 2 din Liga 3

Dacă problemele financiare ar putea dispărea de la Dacia Unirea Brăila în urma venirii investitorilor italieni și argentinieni, e clar că mai e de rezolvat și problema sportivă, Dacia Unirea Brăila având doar 1 punct în urma a 10 etape scurse din campionat, exact la finalul turului Seriei 2 din Liga 3.

În plus, a marcat doar patru goluri, a primit 50 și e la trei puncte de penultima clasată, locul 9, Voinţa Limpeziş.

Așa cum cunoașteți, istoria de 103 ani a clubului Dacia Unirea a avut multe momente de frământare și alte probleme majore. Tot ce am făcut noi din momentul preluării echipei a fost să menținem clubul în viață pentru un astfel de moment. Din punctul meu de vedere, am ales acest drum alături de echipa fanion a orașului Brăila, până când a fost preluată de cineva de talia lui Renato Favero.

(N.r. – Despre terenurile de antrenament de lângă Brăila) Deja am identificat un teren unde dorim să facem trei terenuri pentru antrenamente. Terenul este deținut de un investitor care ne este prieten și este aproape de Brăila. Sperăm să găsim înțelegere la oficialitățile locale și să reabilităm suprafața de joc de la Stadionul Municipal”, a spus vicepreședintele Vasile Popa, conform Obiectiv Vocea Brăilei.

Dacia Unirea, despre noua conducere a clubului

Comunicatul Dacia Unirea Brăila despre instalarea noii conduceri a clubului:

”In conformitate cu Hotararea Adunarii Generale Extraordinare din data de 29.09.2022 ,Consilul Director al Asociatiei “FOTBAL CLUB 1919 DACIA UNIREA BRAILA” va avea urmatoarea componenta :
1.RENATO FAVERO-PRESEDINTE
2.VASILE POPA -VICEPRESEDINTE
3. LUCA BOCCHI-MEMBRU
Noul presedinte al clubului este reprezentantul unui grup de investitori italieni si argentinieni si are in spate o indelungata activitate ca:
•Director sportiv al cluburilor Padova, Venezia, Treviso , Messina
•Scouter al cluburilor Genoa, Sampdoria,Olhanense , Atlético de Madrid pentru America de Sud
In decursul timpului a promovat in fotbalul mare jucatori imporanti ca : Lavezzi, Diego Milito,Luca Toni, Samir Handanovici ,Borriello, Rocchi ,etc.
Prima decizie luata de noul presedinte al clubului este numirea lui Gianluca Pavanelo in functia de Director Tehnic al clubului.
Gianluca Pavanelo este licentiat UEFA PRO si a activat ca :
•antrenor de portari : Venetia ,Steaua Rosie Belgrad,Kayserspor,Jahra Kuweit ,Zilina Slovenia ,Chornomorets Odesa ,etc
•director sportiv : ASD Lusitano -Portugalia
•agent scouting al clubului F.C.Porto
Maine 01.11.2022, ora 12:00, Stadionul Municipal, noua conducere a clubului va sustine o conferinta de presa!”

Imagini de la conferința de presă susținută de clubul din Brăila cu prezentarea noii conduceri:

https://www.youtube.com/watch?v=Aj_TbH3K9XQ&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=HZNkGSyDyS0&t=2s

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei
Video: Pro Brăila

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ion-gurgu-planuri-pe-termen-mediu-si-lung-ca-manager-la-sr-brasov-ne-dorim-sa-fim-un-model-de-club-prin-munca-transparenta-si-profesionalism-nimic-altceva-19252003

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-in-stilul-marilor-fotbalisti-gol-superb-in-liga-3-in-partida-flacara-moreni-sc-popesti-leordeni-alin-patrascu-a-acaparat-atentia-19251893

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minune-la-braila-dacia-unirea-a-fost-preluata-de-actionari-straini-iar-omul-care-i-a-descoperit-pe-ezequiel-lavezzi-diego-milito-sau-luca-toni-a-fost-numit-presedinte-antrenorul-va-fi-strain-iar-19251866

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-10-14-meciuri-se-disputa-astazi-in-prima-runda-a-returului-19251419

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 03 Nov. 2022, 13:31 Liga 3
Pe aceeași temă