Dacia Unirea Brăila a anunțat antrenorul cu care va aborda sezonul de Liga 3, dar și unde va disputa meciurile de acasă. Recent retrogradata din Liga 2 va primi sprijinul CJ

Andrei PASCU 10 Jun. 2022, 17:16 Liga 2
Dacia Unirea Brăila a anunțat antrenorul cu care va aborda sezonul de Liga 3, dar și unde va disputa meciurile de acasă. Recent retrogradata din Liga 2 va primi sprijinul CJ

Dacia Unirea Brăila se reorganizează pentru a lua startul în următorul sezon de Liga 3. Clubul, retrogradat la finalul sezonului trecut de Liga 2, face demersuri în vederea conturării lotului de jucători, dar a și numit noul ”principal” și un nou om la nivelul structurii de conducere.

Dacia Unirea Brăila are un nou antrenor: Vasilică Darie

Multe informații a pus la dispoziția fanilor Dacia Unirea Brăila, după o perioadă, destul de lungă, în care a făcut mișcări interne pe care a preferat să le țină pentru moment doar pentru ea, să nu le ofere și suporterilor. Însă, joi, 9 iunie, conducerea a făcut mai multe precizări foarte importante, pe pagina de Facebook a clubului.

În primul rând, Dacia Unirea Brăila are un nou antrenor principal. Este vorba de Vasilică Darie (61 de ani, foto articol), care a jucat pentru echipa din Brăila în anii ’90. În plus, el a fost și antrenor al unei formații din Brăila, CF Brăila, în sezonul 2007/2008. Acum, fostul fundaș a ajuns la un acord cu Dacia Unirea Brăila, pe care o va pregăti după retrogradarea din Liga 2.

Dacia Unirea Brăila va juca meciurile de pe teren propriu tot la Brăila. Va primi sprijin financiar de la Consiliul Județean

Referitor la schimbarea din conducere, Marian Samuilă, antrenor secund stagiunea trecută, în mandatul lui Laurențiu Ivan, a fost pus pe poziția de director sportiv.

Dacia Unirea Brăila a mai oferit și alte informații interesante, precum faptul că va juca tot la Brăila în noul campionat al Ligii a 3-a, așa cum s-a întâmplat în anul fotbalistic 2021/2022, dar și că va primi finanțare din partea Consiliului Județean Brăila, proiectul trimis fiind acceptat.

Bine v-am regăsit, dragi suporteri ai Daciei Unirea!

După o scurtă perioadă de vacanță, ne întoarcem cu câteva vești proaspete.

Noutatea principală este banca tehnică!

Ea este formată din Vasilică Darie – un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare, un nume care se confundă cu însăși clubul – în calitate de antrenor coordonator și Marian Samuilă – un om care întruchipează adevăratul spirit al Daciei Unirea – în calitate de director sportiv.

Cei doi au început deja să contureze lotul de jucători, ceilalți membri ai staffului tehnic și programul de pregătire al echipei de seniori.

Astfel reunirea lotului e programată pentru data de 4 iulie, după care va urma o perioadă de pregătire pe plan local, urmând ca în perioada 1-10 august lotul să plece în cantonament. Locația nu a fost încă stabilită, existând mai multe variante în acest sens.

Ca și sezonul trecut, partidele de acasă le vom disputa pe Stadionul Municipal, cu acceptul Primăriei Municipiului Brăila, și mulțumim pe această cale, dlui. Primar Dragomir Marian și dlui. director SUPAGL Munteanu Dumitru pentru înțelegerea și sprijinul acordat.

Între timp a fost depusă la FRF documentația privind obținerea certificarii în vederea participării la noul sezon 2022-2023 al Ligii a III-a, iar de la CJ au venit vești foarte bune, proiectul nostru sportiv fiind declarat eligibil pentru finanțare!

În perioada imediat următoare vom invita la stadion pe reprezentanții tinerei noastre galerii pentru a căuta soluții de sprijin pentru aceștia,.

Cam astea sunt noutățile deocamdată. Vă vom comunica și alte informații pe măsura apariției acestora.

Și, nu în ultimul rând, dorim să urăm mult succes în carieră, atât lui Adrian Baldovin – fostul nostru antrenor de juniori U19, cât și fostului căpitan Marius Moroianu, care au decis să plece spre alte zări. Le mulțumim cu această ocazie pentru întreaga activitate depusă în cadrul clubului nostru!

Ne bucură să aflăm că mai sunt și alte cluburi care au decis să ne calce pe urme și să-și dorească performanță la un nivel mai înalt!”, a anunțat Dacia Unirea Brăila pe pagina de Facebook.

Dacia Unirea Brăila s-a despărțit de Laurențiu Ivan imediat după retrogradare

Dacia Unirea Brăila era fără antrenor după ce a picat din Liga 2. Recent retrogradata în Liga 3 era în căutarea unui nou ”principal”, dar iată că acum l-a numit pe Vasilică Darie. După retrogradare, s-a ajuns la un acord în privința ruperii contractului cu Laurențiu Ivan, însă ”secundul” Marian Samuilă continuă la club, unde ocupă o nouă funcție, cea de director sportiv.

Pe lângă Ivan, de la Dacia Unirea Brăila au mai plecat, la nivel oficial, fotbalistul Marius Moroianu și antrenorul echipei sub 19 ani a clubului, Adrian Baldovin. Amândoi au mers la aceeași echipă, la Viitorul Ianca, unde au fost prezentați. Baldovin a fost pus antrenor principal.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-inceput-seria-plecarilor-de-la-dacia-unirea-braila-unul-dintre-capitani-prezentat-in-liga-3-la-o-formatie-care-incepe-ciclul-promovarii-in-liga-2-va-consolida-apararea-19231891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-renuntat-la-inca-doi-jucatori-care-au-ajutat-o-sa-promoveze-in-liga-1-trupa-lui-erik-lincar-a-perfectat-si-prima-achizitie-un-jucator-exclus-de-la-chindia-19234779

 

 

 

Andrei PASCU 10 Jun. 2022, 17:16 Liga 2
Pe aceeași temă