Aurel Țicleanu ia apărarea echipei ”FC U” Craiova: ”Viitorul ei e pe ‘Ion Oblemenco’”. Fostul internațional îi vede pe olteni în Liga 1 în câțiva ani

Răzvan STÎNGĂ 20 Apr. 2020, 12:14 Liga 3
Aurel Țicleanu ia apărarea echipei ”FC U” Craiova: ”Viitorul ei e pe 'Ion Oblemenco'”. Fostul internațional îi vede pe olteni în Liga 1 în câțiva ani

Disputa dintre ”FC U” Craiova și primăria Craiova, cu privire la posibilitatea ca echipa din Liga 3 să evolueze pe ”Ion Oblemenco”, nu s-a consumat. Mulți oameni de fotbal dau dreptate echipei lui Adrian Mititelu, considerând că, dacă plătește taxa de închiriere, are tot dreptul să își dispute acolo meciurile de pe teren propriu. Aurel Țicleanu e de aceeași părere și aduce în discuție argumentul suporterilor.

După ce a jucat acasă la Drobeta Turnu Severin și chiar Filiași, U Craiova 1948 SA își dispută meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu, pe noul stadion.

Aurică Țicleanu: ”Are foarte mulți suporteri, merită să joace acolo” 

”FC U” are un număr consistent de fani și merită să evolueze pe cel mai mare stadion din Craiova, consideră fostul internațional. Mai mult, este convins că arena din Bănie va fi aproape plină meci de meci, mai ales că echipa antrenată de Eugen Trică are șanse foarte mari să promoveze în Liga 2 la finalul stagiunii.

”Normal că mai urmăresc și eu ceea ce se întâmplă cu echipa lui Adrian Mititelu, deoarece Universitatea are o masă importantă de suporteri, iar eu vă zic că viitorul acestei echipe este pe stadionul Ion Oblemenco. Echipa pregătită de Eugen Trică are foarte mulți suporteri, iar unii dintre ei sunt plătitori de taxe către Primăria Craiova. Și ei au dreptul să își susțină echipa favorită de pe Ion Oblemenco și trebuie să recunoaștem că fotbalul românesc are nevoie de un patron ca Adrian Mititelu. Vedeți și voi ceea ce se întâmplă acum în România, iar oamenii care investesc și vor investi în fotbal trebuie încurajați. Adrian nu vrea nimic gratis, iar eu sunt convins că el este gata să plătească pentru a juca pe Oblemenco”, a declarat Aurică Țicleanu pentru ediție.ro.

Fostul jucător al Universității Craiova crede că ”FC U” va ajunge în prima ligă în câțiva ani. În acest sezon va promova, foarte probabil, în Liga 2, iar peste ceva timp va urca și în Liga 1. Țicleanu spune că se investește mult la echipă, iar acest lucru se va vedea în timp.

”Eu îl cunosc pe omul Adrian Mititelu și eram convins că o să se ridice de acolo de jos. Sunt sigur că nu o să se lase până nu o să revină din nou în Liga 1. Cine nu îl cunoaște pe Mititelu, atunci nu are rost să vorbească. El este cam ultimul mohican din generația patronilor de acum 10-12 ani din fotbalul românesc. El și Gigi Becali au mai rămas în fotbal dintre patronii care își făcuseră echipe puternice în Liga 1 acum mai bine de un deceniu. Nu uitați ce echipe aveam acum 10-12 ani în primul nostru eșalon. Este de apreciat că Mititelu nu s-a lăsat călcat în picioare și a avut puterea să lupte și chiar să o ia de la zero”, a mai precizat Țicleanu.

Promovarea în Liga 2 pare o simplă formalitate 

”FC U” Craiova e pe primul loc în Seria 4 a Ligii 3, cu 42 de puncte acumulate în 16 etape, în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Doar două echipe în acest sezon nu au pierdut, Craiova și Unirea Slobozia (liderul Seriei a 2-a a Ligii 3).

Ecartul oltenilor față de principala urmăritoare, Șoimii Lipova, este de 13 puncte, astfel că promovarea este foarte aproape. În primul și singurul duel din campionat din 2020, ”FC U” Craiova a remizat, scor 2-2, pe teren propriu, chiar cu Șoimii Lipova. Altfel, în această situație de criză de coronavirus, în care campionatul a fost suspendat, antrenorul Eugen Trică le-a dat liber jucătorilor săi. În funcție de cum decurg lucrurile, ”FC U” Craiova va decide dacă va mări vacanța forțată sau dacă va rechema jucătorii la antrenamente.

Răzvan STÎNGĂ 20 Apr. 2020, 12:14 Liga 3
Pe aceeași temă