U Craiova 2 are un nou ”principal” după ce Corneliu Papură a fost promovat ca director tehnic. A fost şi antrenorul primei echipe a oltenilor | EXCLUSIV

Cosmin STAICU 21 Sep. 2023, 16:02 Liga 3
U Craiova 2 are un nou ”principal” după ce Corneliu Papură a fost promovat ca director tehnic. A fost şi antrenorul primei echipe a oltenilor | EXCLUSIV

Corneliu Papură (50 de ani) a fost promovat ca director tehnic la prima echipă a Universităţii Craiova, după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, iar locul lui Papură la echipa-satelit a oltenilor va fi luat de Daniel Mogoşanu (55 de ani), care îl va avea ca secund pe Mădălin Murgan.

Daniel Mogoşanu, noul antrenor al U Craiova 2, după ce Corneliu Papură a fost promovat la prima echipă a clubului

Daniel Mogoşanu a antrenat şi prima echipă a Universităţii Craiova, în 2016, în tandem cu Victor Naicu (foto text). Între timp, Mogoşanu a fost antrenor la naţionalele de juniori ale României, colaborarea cu FRF fiind întreruptă din aprilie 2023.

Papură a fost instalat, deocamdată, oficial ca director tehnic la Universitatea Craiova, până când FRF va lua o decizie definitivă şi irevocabilă în privinţa denunţării unilaterale a contractului de către Laurenţiu Reghecampf.

”La data de 18 septembrie 2023, domnul Laurențiu Reghecampf și unul dintre membrii staffului său tehnic au denunțat unilateral contractele, printr-o notificare trimisă clubului. Conform regulamentelor FRF, contractul rămâne în vigoare până la data pronunţării unei decizii definitive şi irevocabile în acest sens, de către comisia jurisdicţională a FRF competentă. Până la finalizarea procedurii menționate mai sus, responsabilitatea pentru pregătirea echipei îi va reveni domnului Corneliu Papură, având funcția de director tehnic, ajutat de: – Dragoș Bon și Ionuț Stancu, antrenori secunzi, – Cătălin Tudor și Daniel Ene, preparatori fizici, – Daniel Tudor, antrenor cu portarii, – Marius Francisc, analist video”, este anunţul Universităţii Craiova.

Ştefan Florescu va conduce juniorii Craiovei în UEFA Youth League

Daniel Mogoşanu nu va conduce însă echipa de juniori a Universităţii Craiova, câştigătoare ca Ligii de Tineret, în UEFA Youth League, antrenorul oltenilor în această competiţie europeană urmând a fi Ştefan Florescu, cel care a fost pe banca echipei care a cucerit în sezonul trecut Liga de Tineret, competiţie organizată de FRF pentru juniorii mari.

În primul tur preliminar al UEFA Youth League, Universitatea Craiova va întâlni campioana Serbiei la nivel de juniori, Partizan Belgrad. Partida tur va avea loc pe 4 octombrie, de la ora 19:00, pe stadionul ”Ion Oblemenco”, în timp ce manşa secundă se va desfăşura în capitala Serbiei, pe stadionul ”Partizan”, pe 25 octombrie. În cazul în care o va elimina pe Partizan Belgrad, Universitatea Craiova va juca în compania învingătoarei din dubla dintre Turan Turkistan (Kazahstan) și Sheriff Tiraspol (Republica Moldova).

Şansele formaţiei din Bănie în dubla cu sârbii sunt însă destul de meci, deoarece Partizan Belgrad va alinia o echipă formată în majoritate din jucători născuţi în 2005, în timp ce Universitatea Craiova mizează pe generaţii mai mici, de 2006, 2007 şi 2008.

Mai mult, golgheterul echipei secunde a U Craiova, Atanas Trică, nu are drept de joc în această competiţie, aşa cum ProSport a anunţat, deoarece nu are 2 ani consecutivi la club, el fiind împrumutat sezonul trecut la Steaua, în Liga 2.

U Craiova 2, pe locul 4 în Seria a 7-a a Ligii 3 după primele patru etape

Mogoșanu preia Universitatea Craiova 2 pe locul 4 în Seria a 7-a a Ligii 3, cu 6 puncte acumulate în primele patru etape, după două victorii și două eșecuri, 12-8 golaveraj.

Tot 6 puncte are și CSC Ghiroda și Giarmata Vii, care are un golaveraj inferior, astfel că se situează pe poziția a 5-a.

U Craiova 2 a început sezonul cu două victorii la scor, 5-1 în deplasare la Voința Lupac și 7-1 acasă cu Gilortul Târgu Cărbunești, însă a continuat apoi cu două eșecuri, 0-2 la ACSO Filiași, în ziua în care clubul a aniversat 75 de ani de la înființare și a dorit un fel de reeditare a primului joc oficial al echipei, și 0-4 acasă cu CSM Deva.

În etapa a 5-a, ”satelitul” clubului patronat de Mihai Rotaru va juca vineri, de la ora 17:00, în deplasare la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, chiar echipa cu care se află la egalitate de puncte.

Seria a 7-a este condusă de Jiul Petroșani, cu 12 puncte, formație care, în ciuda punctajului maxim acumulat, și-a schimbat în această săptămână antrenorul.

  • Mogoșanu a condus o echipă de club cel mai sus în Liga 2, pe ALRO Slatina, între 2011 și 2012! A mai fost ”secund” la Slatina, al lui Daniel Oprescu, dar și la U Craiova.
  • La despărțirea de naționala U18 a României, în primăvară, Daniel Mogoșanu a invocat probleme personale! Cel care a ocupat un loc călduț la FRF în ultimii ani, fără să aibă rezultate notabile pe la naționalele pe juniori pe la care a fost, ar fi făcut un pas în spate după dezvăluirile ProSport din acea perioadă. Un ”serial” cu dezvăluiri l-a atins și pe el în urma mărturiei tatălui unui tânăr fotbalist, care a vorbit despre influențele de la loturile de juniori ale României.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/programul-primei-etape-a-grupelor-cupei-romaniei-toate-meciurile-vor-fi-transmise-la-tv-sau-pe-frf-tv-19285639

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenor-nou-la-jiul-petrosani-19285620

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/superliga/universitatea-craiova-confirma-prosport-functia-in-care-a-fost-instalat-papura-pana-cand-va-putea-fi-oficial-antrenor-principal-19743817

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-dezvaluiri-despre-echipa-19285497

https://liga2.prosport.ro/seria-1/guvernul-vrea-sa-creasca-taxele-contractelor-sportive-de-la-11-la-30-la-suta-19285554

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cazul-sporting-rosiori-valentin-neaga-a-ramas-fara-dinti-19285334

Cosmin STAICU 21 Sep. 2023, 16:02 Liga 3
Pe aceeași temă