Prima decizie a lui Marian Copilu după numirea ca președinte la Universitatea Craiova: Corneliu Papură a fost instalat pe banca echipei-satelit din Liga 3

Cosmin STAICU 19 Jan. 2022, 09:22 Liga 3
Prima decizie a lui Marian Copilu după numirea ca președinte la Universitatea Craiova: Corneliu Papură a fost instalat pe banca echipei-satelit din Liga 3

După instalarea ca preşedinte la Universitatea Craiova, prima decizie în cadrul clubului din Bănie a lui Marian Copilu a fost să-l readucă pe Corneliu Papură (48 de ani) în funcția de antrenor principal al echipei secunde, în locul lui Alexandru Stoica, care va rămâne antrenor în cadrul Centrului de Copii și Juniori.

Corneliu Papură preia din nou ca antrenor echipa secundă a Universității Craiova

Corneliu Papură a mai antrenat echipa satelit în sezonul 2016-2017, apoi a fost în trei mandate ca principal la prima echipă a Universităţii Craiova, precum şi antrenor secund al lui Victor Piţurcă la formaţia din Bănie.

”Papi” se află în club încă din 2013, având diverse alte funcţii, de director tehnic al Centrului de Copii și Juniori, alături de Ovidiu Stângă, dar şi scouter şi analist, fiind considerat unul dintre oamenii de încredere ai lui Mihai Rotaru.

Corneliu Papură va colabora la formaţia secundă a clubului din Bănie cu Dragoş Sebastian Bon, pe care l-a avut secund şi la prima echipă a Universităţii Craiova.

Fost jucător al Universităţii Craiova în anii ’90, dar şi după 2000, Cornel Papură a mai antrenat FC Olt Slatina, în urmă cu 10 ani. Universitatea Craiova 2 ocupă locul 8 din 10 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 14 puncte după 15 etape, fiind matematic în play-out.

De asemenea, o altă decizie luată de Marian Copilu a fost ca fostul team-manager al primei echipe a Universităţii Craiova, Lucian Pretorian, să fie instalat şef al Centrului de Copii și Juniori, în locul lui Dragoş Stăvaru.

Constantin Schumacher. ”Dacă ar şti să comunice cu oamenii din jur, Papură poate antrena lejer orice echipă din Liga 1”

Fostul secund al lui Corneliu Papură la Craiova, Constantin Schumacher, spunea care ar fi hiba lui ”Papi”, altfel un antrenor de calitate, în opinia sa.

”Problema pe care am avut-o în perioada Craiova, chiar dacă Papură este un antrenor foarte bun, un tactician care se pregăteşte, el are o problemă: comunicarea cu cei din jur. E un sfat din partea mea, dacă ar şti să comunice cu oamenii din jur, să fie mai maleabil. Toată lumea îi spunea asta, şi în interviuri era foarte rece. El îndepărtează oamenii, iar în anumite momente ai nevoie ca oamenii din jurul tău să fie alături de tine cu sufletul. A fost extraordinar să lucrez cu el. Am jucat împreună în China un an de zile, a dorit mult să vin lângă el. Mi-a părut rău că s-a terminat şi nu am mai colaborat, dar eu cred, o spun răspicat, dacă va face lucrurile de mai sus poate antrena lejer orice echipă din Liga 1. Dacă ar şti să regleze comunicarea cu cei din jur ar fi mult mai bine pentru el”, a declarat Constantin Schumacher, la LookSport.

Constantin Schumacher antrenează acum tot în Liga 3, însă în Seria a 4-a, la Campionii FC Argeș, cu care se află pe ultimul loc, 10, cu 5 puncte acumulate în 15 etape.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/nepotul-lui-ilie-balaci-atanas-trica-mai-multe-minute-la-universitatea-craiova-19397325

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/prosport-confirmat-marian-copilu-a-semnat-cu-universitatea-craiova-ce-post-ocupa-fostul-oficial-al-lui-cfr-cluj-19397097

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/satelitul-universitatii-craiova-va-continua-in-liga-3-cu-un-nou-antrenor-principal-fiul-unui-fost-jucator-al-echipei-care-castiga-titlul-in-banie-acum-30-de-ani-exclusiv-19193428

Cosmin STAICU 19 Jan. 2022, 09:22 Liga 3
Pe aceeași temă