Alexandru Pelici și Daniel Mogoșanu vor fi antrenori liberi de contract. FRF a anunțat despărțirea de cei doi selecționeri ai naționalelor U19, respectiv U18

Marius ANGHEL 26 Apr. 2023, 16:55 Naționale
Alexandru Pelici și Daniel Mogoșanu vor fi antrenori liberi de contract. FRF a anunțat despărțirea de cei doi selecționeri ai naționalelor U19, respectiv U18

Alexandru Pelici (49 de ani) și Daniel Mogoșanu (55 de ani) sunt antrenori liberi de contract de la finalul acestei luni, când le va expira colaborarea cu Federația Română de Fotbal.

Selecționerul naționalei U19 a României, respectiv cel al naționalei U18 ar fi solicitat, potrivit federației, să nu li se mai prelungească acordurile.

Alexandru Pelici și Daniel Mogoșanu nu vor mai fi selecționeri

Dacă în cazul lui Alexandru Pelici decizia este una așteptată, fiindcă a recunoscut pentru ProSport chiar de acum trei săptămâni că își dorește să revină să antreneze zi de zi la o echipă de club, în schimb, Daniel Mogoșanu invocă probleme personale!

Cel care a ocupat un loc călduț la FRF în ultimii ani, fără să aibă rezultate notabile pe la naționalele pe juniori pe la care a fost, ar fi făcut un pas în spate după dezvăluirile ProSport din ultima perioadă. Serialul, ajuns acum la 10 episoade, l-a atins și pe el în urma mărturiei tatălui unui tânăr fotbalist, care a vorbit despre influențele de la loturile de juniori ale României.

Pelici are o mulțime de echipe antrenate în special în Liga 2, dar și în prima ligă, unde are și promovări, în timp ce Mogoșanu a condus o echipă cel mai sus în Liga 2, pe ALRO Slatina, între 2011 și 2012! Acesta din urmă a mai fost ”secund” la Slatina, al lui Daniel Oprescu, dar și la U Craiova.

”Contractele celor doi tehnicieni expiră la finalul lunii aprilie, aceștia solicitând ca angajamentele lor să nu fie prelungite.

Daniel Mogoșanu a activat ca selecționer la loturile naționale de juniori ale României din iulie 2017, atunci când prelua reprezentativa U16.

Alexandru Pelici a preluat banca tehnică a reprezentativei U19 în septembrie 2022, reușind calificarea la Turul de Elită din primăvara acestui an.

Federația Română de Fotbal le mulțumește pentru munca depusă și le urează mult succes în viitoarele proiecte”, a anunțat, scurt, FRF, despre situația celor doi.

Pelici vrea să antreneze din nou echipe de club, Mogoșanu invocă probleme familiale

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu la FRF, a vorbit despre motivele care au dus la despărțirile de Alexandru Pelici şi Daniel Mogoşanu.

”Sunt doi antrenori la loturi care şi-au depus demisiile şi le-au fost acceptate. Edi Iordănescu nu şi-a depus demisia. Pelici de la lotul U19, care şi-a încheiat campania la Turul de Elită, şi Daniel Mogoşanu de la naționala celor născuți în 2005.

Mogoşanu a spus că din cauza unor probleme de sănătate în familie preferă să rămână la Craiova, pentru că el este de acolo. Pelici preferă să lucreze la club, să-şi caute un club.

A fost o experiență pentru el, prima la un lot naţional. Şi-au depus demisiile şi au fost acceptate”, a spus Andrei Vochin la Fanatik.

  • Pelici a antrenat-o ultima dată pe CS Mioveni, între octombrie 2020 și august 2022, echipă pe care a promovat-o în prima ligă. După despărțirea de argeșeni a fost numit ca selecționer la naționala U19, cu care a participat la Turul de Elită, unde s-a calificat cu el pe bancă, însă apoi a ratat accederea la Campionatul European.

FRF înființează o ”comisie de verificare a aspectelor de integritate și de safeguarding în activitatea echipelor naționale de juniori”

Ieri, cu o zi înainte de anunțul despărțirilor de Pelici, dar în special de Mogoșanu, FRF transmitea că înființează ”o comisie de verificare a aspectelor de integritate și de safeguarding în activitatea echipelor naționale de juniori”. Nu s-a explicat motivul, însă cel mai probabil s-a luat această decizie în urma dezvăluirilor în serie făcute de ProSport despre corupția de la naționalele de juniori ale României.

”La propunerea Administrației FRF, Comitetul Executiv al FRF a aprobat marți, 25 aprilie, înființarea unei comisii de verificare a aspectelor de integritate și de safeguarding în activitatea echipelor naționale de juniori.

Componența comisiei va fi stabilită ulterior, membrii acesteia urmând a avea un mandat de 6 luni pentru a analiza și verifica modul de lucru la cele 5 loturi naționale de juniori și la cele 4 loturi de junioare”, a comunicat FRF.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gigi-becali-vinde-fcsb-fratii-paval-care-au-dedeman-si-o-avere-de-2-9-miliarde-de-dolari-sunt-favoriti-sa-cumpere-scenariul-bomba-ar-presupune-fuziunea-cu-steaua-exclusiv-19268290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-pedepsit-razvratitii-trei-dintre-fotbalistii-care-si-au-cerut-drepturile-salariale-trimisi-sa-se-antreneze-separat-19268276

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cand-vor-incepe-campionatele-liga-2-si-liga-3-cat-si-cupa-romaniei-sezonul-2023-2024-19268063

https://liga2.prosport.ro/liga-3/5-din-20-cs-tunari-cs-blejoi-si-csm-alexandria-si-au-asigurat-si-ele-prezenta-in-faza-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cs-afumati-a-urmat-o-pe-corvinul-si-e-sigura-de-locul-1-in-seria-19268084

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/cazurile-a-doi-arbitri-din-lotul-de-liga-2-si-sase-de-liga-3-pe-masa-comisiei-de-disciplina-si-etica-a-frf-au-fost-parati-de-frf-fiindca-ar-fi-jucat-la-pariuri-19268057

Marius ANGHEL 26 Apr. 2023, 16:55 Naționale
Pe aceeași temă