Corneliu Papură continuă pe banca ”satelitului” Universității Craiova și are planuri mărețe: ”Pregătim copiii pentru performanţă.” Jucători de la Filiași, Odorheiu Secuiesc și Dăești, noutățile oltenilor

Cosmin STAICU 19 Jul. 2022, 15:31 Liga 3
Corneliu Papură continuă pe banca ”satelitului” Universității Craiova și are planuri mărețe: ”Pregătim copiii pentru performanţă.” Jucători de la Filiași, Odorheiu Secuiesc și Dăești, noutățile oltenilor

Echipa a doua a Universităţii Craiova şi-a reluat, luni, 18 iulie, pregătirile pentru următorul sezon al Ligii 3, puştii olteni antrenându-se zilnic în cadrul complexului ”Aripile”, din preajma Aeroportului din Bănie.

Formaţia antrenată de Corneliu Papură a avut un parcurs remarcabil în play-out-ul campionatului trecut şi n-a avut emoţii în privinţa retrogradării, iar obiectivul pentru următoarea stagiune este un traseu fără emoţii şi pregătirea tinerilor pentru a face pasul la prima echipă a Universităţii Craiova.

U Craiova 2 a dat patru jucători primei echipe a clubului

Faţă de sezonul trecut, au fost avansaţi în lotul primei echipe, pregătită de Laszlo Balint, fundaşii Bogdan Brăşfăleanu şi Denis Benga şi mijlocaşii David Sala şi Marian Danciu.

Lotul formaţiei secunde a fost completat cu jucători de la echipele de juniori ale academiei Universităţii Craiova, care au avut rezultate foarte bune anul trecut, două dintre ele câştigând Liga Elitelor.

Singurul transfer îl reprezintă Eduard Dina, de la ACSO Filiași, un fundaș central de 26 de ani, care a mai evoluat la Universitatea Craiova 2 în 2016, în timp ce Denis Guţă şi Alexandru Mitru au revenit la clubul din Bănie, după ce au fost împrumutaţi la AFC Odorheiu Secuiesc, respectiv Viitorul Dăeşti.

Lotul pe care principalul Corneliu Papură şi secundul Dragoş Bon l-au avut la primele şedinţe de pregătire: Goga, Bunea (portari), Mocanu, Nițuică, Nețoiu, E. Dina, Bușu, Olteanu, Vadasis, M. Cristescu (fundaşi) Croitoru, Lăpădătescu, Domnu, Stana, Cercel, Guță, Mitru (mijlocaşi), Neață, Barbu, A. Călin, Bană, D. Popa, Ciolacu (atacanţi).

”Pregătim copiii pentru performanţă, sperăm să ajungă la prima echipă cât mai mulţi dintre cei pe care îi avem aici, acesta este şi scopul echipei secunde. Avem şase săptămâni de pregătire, cu meciuri amicale, e totul OK. Echipele de juniori U15, U16 şi U17 au arătat un potenţial bun, am avut două echipe care au câştigat campionatul, este un lucru bun, sperăm să ajungă cât mai mulţi dintre ei să joace la prima echipă”, a declarat antrenorul Corneliu Papură.

Universitatea Craiova 2 și-a stabilit până acum cinci jocuri de verificare: pe 30 iulie cu Sporting Roșiori, pe 6 august cu CS Ineu, pe 10 august cu CSM Alexandria, pe 13 august cu Petrolul Potcoava și pe 20 august cu Știința Turceni. Se caută un adversar şi pentru data de 17 august.

 

Cosmin STAICU 19 Jul. 2022, 15:31 Liga 3
Pe aceeași temă