Adrian Micaş visează la o nouă promovare în Liga 2, acum cu Fotbal Comuna Recea. Mijlocașul împrumutat de la ”U” Cluj vrea play-off pentru încheierea sezonului: ”Ne mobilizăm mai bine cu echipele din față”

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2020, 15:52 Liga 3
Adrian Micaş visează la o nouă promovare în Liga 2, acum cu Fotbal Comuna Recea. Mijlocașul împrumutat de la ”U” Cluj vrea play-off pentru încheierea sezonului: ”Ne mobilizăm mai bine cu echipele din față”

Fotbal Comuna Recea este liderul Seriei a 5-a din Liga 3 și una dintre principalele favorite la promovare la finalul sezonului. În ciuda pauzei pricinuite de pandemia de COVID-19, jucătorii încearcă să se mențină în formă, iar, după reluarea meciurilor, echipa să nu facă pași greșiți. Adrian Micaş (21 de ani), mijlocașul împrumutat de ”U” Cluj la Recea, a vorbit despre momentele dificile cu care se confruntă acum fotbalul românesc.

”Sunt acasă şi fac mişcare zilnic. Din acest punct de vedere mă consider norocos că stau la ţară şi pot să fac mişcare în curte. Dar, nu este tot una ca şi cum ai putea face antrenamente comune, pe teren şi cu mingea. Prin diferite tipuri de exerciţii încerc să mă menţin în formă. Fac multe abdomene şi exerciţii izometrice.

Cel puţin pentru mine, această perioadă este un adevărat chin. Îmi este dor de colegii mei şi am ajuns să îmi fie dor chiar şi de antrenamentele fizice. Nu credeam că voi zice asta vreodată. Sper din tot sufletul să revină cât de repede fotbalul. Cred că toţi fotbaliştii şi iubitorii fotbalului îşi doresc acest lucru”, a punctat Adrian Micaş pentru Sportul Sălăjean.

Adrian Micaș: ”Mi-aş dori ca acest campionat să continue cu un play-off”

Referitor la reluarea campionatului Ligii 3, mijlocașul spune că o variantă bună pentru echipa lui, după care s-ar decide clasamentul final, este implementarea sistemului play-off/ play-out. Micaș declară că el și colegii lui s-au mobilizat mai bine cu echipele din partea superioară a ierarhiei.

”Având în vedere faptul că noi am pierdut puncte cu echipe care în momentul de faţă nu se află în primele opt, eu zic că ar fi benefic pentru noi disputarea unui play-off, deoarece ne mobilizăm mai bine când jucăm cu echipe care sunt mai aproape de noi. Mi-aş dori ca acest campionat să continue cu un play-off, deoarece dacă am fi nevoiţi să jucăm restul etapelor din retur, ar trebui să se programeze meciuri din trei în trei zile. S-ar acumula oboseala şi nu se ştie de ce echipe te poţi încurca”, a mai punctat fotbalistul de 21 de ani.

  • Adrian Micaș este împrumutat de ”U” Cluj la Fotbal Comuna Recea pentru două sezoane. Împrumutul a început în vara anului 2018 și se încheie în vara acestui an. Micaș a promovat cu ”U” Cluj din Liga 3 în Liga 2, însă n-a fost păstrat în lot. În eșalonul secund a evoluat până acum doar cu Olimpia Satu Mare, 27 de meciuri în perioada 2013-2015.

Comuna Recea a renunțat la Norbert Janos recent, dar în iarnă a adus șapte jucători

În urmă cu o săptămână, Recea s-a despărțit de jucătorul Norbert Janos (21 de ani). Mijlocașul a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei maramureșene în acest sezon, iar decizia a fost luată după o discuție între conducere și jucător, de comun acord.

Liderul Seriei a 5-a din Liga 3 a făcut șapte transferuri în pauza de iarnă. La echipa maramureșeană au ajuns inițial jucătorii: Dorian Răileanu (portar, Petrocub Hîncești, Republica Moldova), Mihai Marc (portar, CSM Sighetu Marmației), Gabriel Oiță (fundaș, Pandurii Târgu Jiu), Adrian Balha (atacant, Național Sebiș), Paul Szecui (mijlocaș, Campionii FC Argeș) și Claudiu Coltor (atacant, Metalurgistul Cugir). Ultimul nume care a semnat cu Recea este fundașul stânga Cristian Ursu (22 de ani), component al naționalei U21 a Republicii Moldova.

Recea, avans de două puncte în fruntea clasamentului

Fotbal Comuna Recea are 35 de puncte în campionat, după 16 etape. Diferența față de locul secund, Minaur Baia Mare, este de doar două puncte, astfel că lupta pentru promovarea în Liga 2 va fi foarte disputată. Pentru prima poziție intră în cărți și echipa care închide podiumul, Viitorul Șelimbăr, cu 28 de puncte.

În singurul meci oficial disputat în 2020, echipa din Recea a remizat, în deplasare, cu Metalurgistul Cugir (locul 4), scor 1-1.

Răzvan STÎNGĂ 07 Apr. 2020, 15:52 Liga 3
Pe aceeași temă