A ratat calificarea la barajul de promovare și riscă desființarea. Primarul din Colonești pare că i-a decis soarta Vediței: ”Voi lua măsuri de desființare cât mai repede. Mă sună cetățenii și îmi este teamă să mai răspund la telefon. Jucătorii n-au nicio rușine”

Marius ANGHEL 21 May. 2022, 15:47 Liga 3
A ratat calificarea la barajul de promovare și riscă desființarea. Primarul din Colonești pare că i-a decis soarta Vediței: ”Voi lua măsuri de desființare cât mai repede. Mă sună cetățenii și îmi este teamă să mai răspund la telefon. Jucătorii n-au nicio rușine”

Vedița Colonești a ratat în acest sezon accederea la barajul de promovare în Liga 2, în ciuda transferurilor spectaculoase la acest nivel făcute în iarnă, iar primarul comunei din județul Olt care dă și numele echipei, supărat după acest eșec, a transmis că desfiintează clubul.

România și fotbalul său! Nu ar fi prima dată când un primar se supără, oprește finanțarea echipei locale, își ia jucăriile și pune lacătul.

Primarul din Colonești a anunțat că desființează Vedița 

Rămasă de mai multe etape fără șanse la a mai prinde măcar locul 2 în play-off-ul Seriei a 6-a a Ligii 3, care ducea și el la barajul de promovare, Vedița Colonești a pierdut și ultimul joc din acest turneu, 1-2 la Râmnicu Vâlcea cu Viitorul Dăești, vineri, 20 mai.

După acest ultim meci al sezonului pentru Vedița, primarul din Colonești, Nicolae Stan, a declarat că nu mai vrea să audă de echipa de fotbal și că va lua măsuri pentru a o desființa cât mai repede.

Nu vreau să mai aud de această echipă. Nu am crezut niciodată că o primesc o astfel de răsplata din partea lor. Am făcut tot ce mi-a stat în putință, m-am împrumutat, numai ca să-mi respect promisiunile față de ei. Această echipă nu mai merită să reprezinte comuna Colonești, voi lua măsuri de desființare cât mai repede. Mă sună cetățenii din Coloneşti să afle rezultatul și îmi este teamă să mai răspund la telefon. Ei, în schimb, nu au nicio rușine. Protejați de antrenori, se comportă lamentabil. Sunt jucători care nu vin la antrenamente și vinerea îi văd titulari”, a spus Nicolae Stan, citat de Teresport.

Vedița e manageriată chiar de fiul primarului, fostul fotbalist Mircea Stan

Nicolae Stan este tatăl fostului fotbalist Mircea Stan (44 de ani), fost la ”U” Cluj, Farul, FC Argeș sau FC Brașov, în prezent chiar managerul echipei din Olt și cel care dă numele arenei din Colonești. Inițialele numelui lui Mircea Stan apar inclusiv în denumirea echipei. ACS Vediţa Coloneşti M.S., acesta este numele complet al clubului.

În vara anului 2019, Atletic Bradu, echipă din județul Argeș, se muta la Colonești, în județul Olt, și devenea Vedița Colonești, totul, cu aprobarea FRF.

În iarnă, echipa din Colonești a avut o campanie de achiziții tumultoasă, cu jucători inclusiv cu experiența Ligii 1 și 2. I-a achiziționat pe Daniel Mitrache (ex FC Voluntari 2), Toukam Nop Frank Stephane, Wilfred Achille Njindja (ex Știința Miroslava), Andrei Mateiciuc (ex AFC Odorheiu Secuiesc), Marian Anghelina (ex Concordia Chiajna), Marian Târșa (ex Poli Iași), Alexandru Coman (ex Metaloglobus) sau Alexandru Popescu (ex Dunărea Călărași).

Sezonul trecut a jucat barajul de promovare în Liga 2, în cel actual a terminat play-off-ul pe ultimul loc

În acest sezon, Vedița Colonești a încheiat sezonul regular al Ligii 3 pe locul 4 în Seria 6, cu 28 de puncte acumulate în 18 meciuri. S-a calificat, astfel, în play-off, unde în nouă meciuri a acumulat doar trei puncte, dintr-o victorie. Cu un total de 31 de puncte, Vedița a încheiat play-off-ul Seriei a 6-a pe ultimul loc, 4, sub CSM Slatina (58 puncte), Viitorul Dăești (52 puncte) și CSM Alexandria (52 puncte).

În sezonul trecut al Ligii 3, Vedița a încheiat campionatul pe locul 1 în Seria 6, cu 37 de puncte, calificându-se la barajele de promovare în Liga 2. În faza semifinală a trecut de SR Brașov (1-0 în deplasare și 1-1 acasă), iar în faza finală a pierdut promovarea în fața celor de la Corona Brașov (1-2 acasă și 0-1 în deplasare), actuala FC Brașov din Liga 2.

Foto: Vedița Colonești

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-astazi-se-decid-ultimele-doua-calificate-la-primul-baraj-de-promovare-se-incheie-play-off-ul-din-play-out-va-mai-fi-o-etapa-de-disputat-19232161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-stabilite-datele-de-inceput-ale-noilor-sezoane-de-liga-2-si-liga-3-editia-2022-2023-cupa-romaniei-incepe-prima-chiar-si-inainte-de-liga-1-19231902

Marius ANGHEL 21 May. 2022, 15:47 Liga 3
Pe aceeași temă