SR Brașov profită de multiplele cazuri de COVID-19 de la Olimpic Zărnești și merge direct în turul 3 al Cupei României. Alte două echipe se califică mai departe la ”masa verde”

SR Brașov profită de multiplele cazuri de COVID-19 de la Olimpic Zărnești și merge direct în turul 3 al Cupei României. Alte două echipe se califică mai departe la ”masa verde”

Chiar înaintea meciului de marți, din turul 2 al Cupei României, cu SR Brașov, lotul celor de la Olimpic Zărnești a fost lovit crunt de COVID-19. Echipa din Liga a 4-a Brașov care în faza anterioară a trecut cu 1-0 de Olimpic Cetate Râşnov (Liga 3) e în imposibilitate de a organiza partida cu ”Steagu’”, astfel că va pierde la ”masa verde”.

La testarea dinaintea jocului, șase fotbaliști de la Olimpic Zărnești au fost diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2, anunță Monitorul Expres! Cum echipa de liga a patra are un lot redus și nu dispune de alți jucători pentru a disputa meciul de marți, iar să testeze alți juniori din cadrul clubului nu mai are timp, atunci va pierde prin nedisputare partida cu SR Brașov.

„Din cele 20 de teste făcute pentru meciul din Cupa României, șase au fost pozitive. Sunt cazuri asimptomatice, însă protocolul medical este foarte clar. Am informat DSP care va iniția o anchetă epidemiologică. Din păcate, regulamentul prevede că meciul din Cupă nu poate fi reprogramat. În aceste condiții, ACS SR Brașov va merge mai departe, le urez mult succes în turul următor și să aducă la Brașov o echipă de Liga 1”, a declarat Bogdan Chirițescu, președintele lui Olimpic Zărnești, cel care va informa FRF de despre această situație critică din lotul echipei.

Meciul Olimpic Zărnești – ACS SR Brașov, contând pentru turul 2 al Cupei României, era programat să se dispute marți, de la ora 16:30.

ACSO Filiași ajunge în turul 3 al Cupei României fără să joace un meci

La fel ca SR Brașov, în turul 3 va ajunge fără meci disputat și ACSO Filiași, echipă care nici în turul 1 nu a jucat, fiindcă adversara, Jiul Rovinari, a avut cazuri de COVID-19 și nu a putut organiza partida.

Interesant este faptul că ACSO Filiași a fost pusă de FRF să joace cu una dintre adversarele din meciul turul 1 CSM Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti, care, de asemenea, nu s-a desfășurat. Această partidă nu a avut însă o câștigătoare, fiindcă ambele echipe au fost declarate pierzătoare la ”masa verde” de Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Astfel, fără adversar din acest meci, ACSO Filiași a fost declarată direct calificată în turul 3, acesta fiind și motivul pentru care nu apare în programul meciurilor turului 2.

Rămâne întrebarea, de ce FRF nu a organizat altfel meciurile din turul 2, stabilite tot pe criteriu geografic, și de ce ACSO Filiași, club unde președinte este Florin Spînu, membru în Comitetul Executiv al FRF, a beneficiat de două calificări la ”masa verde” în acest sezon de Cupa României? Pentru a se evita astfel de speculații, Filiașiul nu putea fi pus cu un alt adversar în turul 2, iar altă echipă care în turul 1 a jucat să primească acest ”wild card” din partea FRF către turul 3?

Nici Victoria Cumpăna – Axiopolis Sport Cernavodă nu se joacă. Ambele echipe se calificaseră la ”masa verde” în turul 2

Cu o zi înainte de meciurile turului 2 al Cupei României, partida Victoria Cumpăna – Axiopolis Sport Cernavodă este anunțată că nu se dispută. Cel mai probabil, tot rezultatele testării COVID-19 este de vină.

În weekend, Axiopolis a câștiga cu 7-2 meciul din etapa a 2-a a Ligii 3, Seria 3, în deplasare la Recolta Gheorghe Doja. A fost scorul etapei.

În primul tur al Cupei României, ambele echipe au beneficiat de victorii la ”masa verde”. Axiopolis ar fi trebuit să o întâlnească pe CS Medgidia, retrasă în această vară din Liga 3, iar Victoria Cumpăna să joace cu Poseidon Limanu-2 Mai, altă echipă retrasă în vară din Liga 3.

Altfel, calificate în turul 3 va beneficia, la fel ca ACSO Filiași, de o a doua partidă câștigată la ”masa verde” și o calificare automată în turul 3, în timp ce alte formații se testează și muncesc pentru a ajunge în această fază a competiției.

Meciurile turului 2 al Cupei României le poți vedea aici.

 

 

 

Pe aceeași temă