Diferența de eșaloane și-a spus cu vârf și îndesat cuvântul: Progresul Pecica a fost umilită de FC Hermannstadt și a fost eliminată din Cupa României

Călin MNERIE 01 Nov. 2023, 17:05 Cupa României
Diferența de eșaloane și-a spus cu vârf și îndesat cuvântul: Progresul Pecica a fost umilită de FC Hermannstadt și a fost eliminată din Cupa României

După rezultatele de ieri din cadrul Grupei A a Cupei României (Corvinul – Sepsi 1-0 și Chindia – Petrolul 0-2), Progresul Pecica și FC Hermannstadt știau că orice alt rezultat în afara victoriei le elimină deja din competiție.

Avertismentul suna în special pentru prim-divizionara de pe Sibiu, semifinalistă în ediția precedentă a Cupei, care pleca net favorită și care avea să confirme și în ”iarbă” asta cu un sec 0-6 (0-3).

Trei goluri în prima repriză la Pecica, cu Ruben Fonseca marcator de două ori

Marius Măldărășanu a făcut un mix de între titulari și rezerve în meciul cu formația de pe locul 5 în Seria a 8-a a Ligii 3 și băieții săi au impus ritmul încă din start. În minutul 9, Ruben Fonseca și-a anunțat recitalul cu un voleu scos de Zamfir în corner. Gazdele au replicat cu două situații în dreptul lui Arsene și Luca Bodri, care i-au încălzit pe cei aproximativ 500 de spectatori, însă focul de paie a fost stins rapid. Mai precis în minutul 24, Neguț a pasat din dreapta, iar Ruben Fonseca a profitat de greșeala lui Nasiru și a înscris la colțul scurt.

După alte 8 minute, Ciprian Biceanu a șutat de la peste 30 de metri, iar Zamfir a luat gol la vinclul din partea sa. Oaspeții au fost peste tot pe teren și Petrescu a lovit transversala dintr-o lovitură liberă de la 18 metri, însă scorul pauzei avea să fie 0-3. În penultimul minut al reprizei, Oroian a centrat din lovitură liberă din dreapta și Ruben Fonseca a realizat ”dubla” cu o execuție cu latul, ca la antrenament.

Trei goluri și în partea secundă. FC Hermannstadt și-a demonstrat superioritatea în fața Progresului Pecica

Pecicanii și-a întinerit și mai mult primul ”11” la pauză, iar efectele s-au văzut și pe tabela de marcaj.

În minutul 52, Cristian Neguț a făcut ”pokerul” dintr-un penalty obținut de Petrescu după duelul cu Nasiru, dar trupa de pe Cibin nu s-a mulțumit doar cu atât.

16 minute mai târziu, Alexandru Oroian și-a bătut și el fostul coleg de la juniorii UTA-ei cu un șut plasat de la 15 metri, însă coșmarul lui Zamfir încă nu se încheiase.

Venit de pe bancă, Gabi Iancu a țintit și el vinclu de la marginea careului.

Progresul Pecica a avut două-trei incursiuni spre buturile lui Muțiu, dar nimic periculos și au cedat fără drept de apel în fața unei echipe mult mai valoroase.

Progresul Pecica e deja eliminată din Cupa României, FC Hermannstadt mai are speranțe de calificare

Cum jocurile din etapa a 2-a a Grupei A a Cupei României s-au încheiat odată cu partida de la Pecica, clasamentul le arată în acest moment pe locuri promovabile pe Petrolul și Corvinul Hunedoara, ambele cu câte șase puncte acumulate. FC Hermannstadt, cu 4 puncte, este pe locul 3, singura rămasă cu șanse de calificare în sferturi.

Eliminate deja sunt Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1 punct), Chindia Târgovişte și Progresul Pecica(amble cu 0 puncte).

În ultima etapă a acestei grupe, programată în jurul datei de 6 decembrie, Petrolul joacă acasă cu Sepsi OSK, Chindia are meci la Târgoviște cu FC Hermannstadt, iar Progresul Pecica primește vizita Corvinului.

PROGRESUL PECICA – FC HERMANNSTADT 0-6

Ruben Fonseca 23′, 45+1′, Ciprian Biceanu 32′, Cristian Neguț 52′ – penalty, Alexandru Oroian 69′, Gabriel Iancu 76′

Progresul Pecica: R. Zamfir – T. Bodri, Nasiru (I. Bălașa 75′), Wild, Aldan – Arsene (cpt.)(Salka 63′), R. Moraru – S. Borcea, L. Bodri (Bozian 63′), F. Nortey (Adamcsik 46′) – Capătă (Răchită 46′)
Rezerve neutilizate: Burtic – Bănățan, Gomboș, M. Novac
Antrenor: Dan Stupar (suspendat)

FC Hermannstadt: Muțiu (Uțiu 71′) – Al. Oroian, I. Stoica, Antoche, K. Ciubotariu – P. Petrescu (cpt.), Murgia, Biceanu (Sota Mino 60′), Bărbuț (Butean 60′) – Ruben Fonseca (Ad. Petre 60′), Cr. Neguț (Gab. Iancu 71′)
Rezerve neutilizate: – Medina, Bejan, Alhassan, Bucuroiu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Progresul (Pecica – Arad). Arbitru central: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe). Arbitri asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe). Arbitru de rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara). Observator de arbitri: Nicolae Grigorescu (Timişoara). Delegat de joc: Cristian Emil Gîţ (Deva).

Foto: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/miercuri-se-joaca-5-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290939

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-vasile-miriuta-florin-parvu-si-iustin-popescu-dupa-chindia-petrolul-0-2-19290900

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

Călin MNERIE 01 Nov. 2023, 17:05 Cupa României
Pe aceeași temă