Progresul Pecica a dat o replică bună Petrolului, la 24 de ani distanță de la precedentul joc cu o echipă din prima ligă. Și acum a pierdut la limită în Cupa României

Călin MNERIE 27 Sep. 2023, 16:56 Cupa României

După 24 de ani, Pecica fotbalistică a fost vizitată din nou de o formație din prima ligă pentru un joc din Cupa României. În 1999, Steaua era cea care se impunea în 16-imi cu 1-0, acum Petrolul Ploiești a câștigat în prima etapă din Grupa A a Cupei.

Pe lângă diferența clară de valoare între cele două combatante despărțite de două eșaloane, ostilitățile au fost influențate și de faza din minutul 17, când Wild a făcut henț pe linia porții și și-a lăsat echipa în zece. A fost minutul în care Mihai Roman II a deschis scorul și, chiar dacă pecicanii au fixat tabela la 1-1 la pauză, ”găzarii” au tranșat disputa (scor 2-1) prin același Roman și și-au permis luxul să rateze și un penalty, dar și să utilizeze mai mulți tineri jucători.

Penalty și eliminare împotriva Progresului Pecica încă din minutul 17

Încurajați de aproximativ 500 de spectatori care s-au ”copt” la peste 30 de grade Celsius, pecicanii au avut primul șut pe poartă. Autor, Borcea, de la 20 de metri, însă pe mijlocul porții, fără probleme pentru Eșanu. Oaspeții au început să ”macine” jocul și, la o fază rapidă pe stânga, Mitrov i-a așezat balonul lui Mihai Roman II, care a reluat spre poartă, iar Wild a făcut henț pe linia porții. Penalty și cartonaș roșu pentru formația fundașul echipei din Liga 3 de pe locul 2 în Seria a 8-a. A bătut tot atacantul de careu al lui Pîrvu și Petrolul avea deja avans pe tabelă și numeric în iarbă.

Până ce Dan Stupar și-a echilibrat puțin tactic echipa, Mitrov a avut o dublă ocazie cu un șut puțin pete poartă și un altul în blocaj, iar portarul Zamfir a plonjat la rădăcina barei pentru a-i refiza golul lui Jair.

Pecica a egalat Petrolul chiar și în inferioritate numerică

Petroliștii au crezut că totul va decurge de la sine și au slăbit ritmul după o jumătate de oră de joc și au fost taxați. După ce Arsene a executat de puțin peste o lovitură liberă din stânga, tot după o fază fixă s-a făcut 1-1. Căpitanul pecicanilor a centrat de această dată în careu, Adamcsik a retrimis în fața porții, de unde fundașul Abdullah Nasiru a trimis cu capul în plasă. Era minutul 42 și Progresul avea un punct la pauză.

Mihai Roman, dublă pentru Petrolul

Doar că Petrolul nu putea lăsa lucrurile așa, Florin Pîrvu a mutat și cu Grozav, iar tabela s-a modificat destul de repede în actul secund.

Mai precis, în minutul 55, fostul polist Denis Radu, aflat la debut pentru Petrolul, a centrat lung din stânga, Doua l-a văzut pe Mihai Roman II în 2 metri și acesta nu putea rata cu capul de lângă bară: 1-2.

Mihnea Rădulescu a țintit de două ori bara, portarul Zamfir a apărat penalty-ul lui Iustin Răducan

Nou-intratul Rădulescu a avut un meci aparte cu barele porții adverse, lovindu-le în două ocazii (în minutele 64 și 69), ultima cu contribuția lui Zamfir.

De altfel, portarul Progresului s-a transformat în eroul echipei sale. A mai intervenit decisiv la reluarea lui Dumitriu din doar 6 metri, dar mai ales la penalty-ul, din minutul 84, executat tare, dar aproape de mijlocul porții de Răducan.

Cu toate astea, în 11 contra 10, petroliștii nu au mai riscat nimic pe final și pun la păstrarea primele puncte în Grupa A a Cupei României. Pecicanii au primit aplauze generoase pentru o prestație la mai mult decât onorabilă în fața unei echipe din SuperLigă, în condițiile în care au jucat aproape tot meciul în inferioritate numerică.

  • Pecica va mai avea meciuri cu FC Hermannstadt și Corvinul Hunedoara, tot acasă. Petrolul va mai întâlni Chindia Târgoviște, în deplasare, și Sepsi OSK, acasă.

PROGRESUL PECICA – PETROLUL PLOIEȘTI 1-2

Nasiru Abdullahi 43′ / Mihai Roman 18′ – penalty, 54′

Progresul Pecica: R. Zamfir – R. Moraru (M. Novac 77′), Nasiru, Wild, T. Bodri (Adamcsik 27′, Bănățan 77′) – Arsene (cpt.), Shiaondo – L. Bodri, Bozian (Răchită 58′), F. Nortey – S. Borcea
Rezerve neutilizate: Burtic – Gomboș, Salka, Matyus, I. Bălașa
Antrenor: Dan Stupar
Eliminat: Edward Wild 17′ (roșu direct)

Petrolul: Mih. Eșanu – Dumitriu, Pedro Justiniano (Huja 81′), Meijers (cpt.), D. Radu – Jefferson, Diomande (Dav. Vraciu 81′) – Doua, Jair (Rădulescu 60′), Mitrov (Grozav 46′) – Mih. Al. Roman (Răducan 73′)
Rezerve neutilizate: Gavrilaș – Hanca
Antrenor: Florin Pîrvu

Stadion: Progresul (Pecica – Arad). Arbitru central: Dan Ștefan Buzărnescu (Craiova). Arbitri asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Mihai Marian Ionescu (Bradu – Argeş). Arbitru de rezervă: Adelin Pavel (Osica de Jos – Olt). Observator arbitri: Ştefan Szilaghi (Satu Mare). Delegat joc: Teodor Biriş (Hunedoara).

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-progresul-pecica-petrolul-incepe-de-la-ora-1400-sase-meciuri-au-loc-astazi-in-a-doua-zi-cu-meciuri-din-prima-etapa-19286426

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-esec-in-grupele-de-cupa-romaniei-1-4-cu-sc-otelul-19286448

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-scm-zalau-joaca-in-meciul-de-deschidere-al-etapei-1-acasa-cu-sc-otelul-galati-alte-doua-partide-au-loc-astazi-la-voluntari-si-bucuresti-19286292

Călin MNERIE 27 Sep. 2023, 16:56 Cupa României
Pe aceeași temă