Progresul Spartac va fi gazdă pe ”Ion Oblemenco” la meciul din Cupa României cu Craiova din Liga 1. Și echipa lui Adrian Mititelu vrea să joace pe același stadion cu ASU Poli

Andreea VISU 17 Nov. 2020, 10:53 Cupa României
Progresul Spartac va fi gazdă pe ”Ion Oblemenco” la meciul din Cupa României cu Craiova din Liga 1. Și echipa lui Adrian Mititelu vrea să joace pe același stadion cu ASU Poli

Universitatea Craiova, echipa din Liga 1, va juca în șaisprezecimile Cupei României cu Progresul Spartac, formație din Liga 3, pe stadionul „Ion Oblemenco”, cu trupa bucureșteană drept gazdă. Meciul se va disputa vineri, 27 noiembrie, de la ora 20:45.

În această fază a Cupei României intră în luptă șiechipele din Liga 1. Tragerea la sorți a făcut ca oltenii să nimerească o echipă de Liga 3, însă chiar echipa care a eliminat-o pe Rapid în runda precedentă.

Progresul Spartac – U Craiova se joacă pe stadionul „Ion Oblemenco”

Având în vedere faptul că Progresul Spartac este echipa mai slab cotată, meciul trebuia să se joace pe terenul acesteia.

Pentru că partida a fost programat seara, iar bucureștenii nu dispun de o instalație de nocturnă corespunzătoare, U Craiova a invitat-o pe Progresul Spartac să joace pe stadionul „Ion Oblemenco”, iar gruparea bucureșteană a acceptat.

„Meciul va fi transmis în direct la posturile de televiziune naționale, în prime time, ceea ce înseamnă automat că partida nu se poate desfășura pe stadionul nostru din Intrarea Vrabiei, care are o instalație de nocturnă cu o capacitate de doar 200 de lucsi, utilă pentru antrenamente, dar mult sub capacitatea minimă de 800 de lucsi necesară pentru meciuri oficiale.

În aceasta situație, ținând cont și de interdicția spectatorilor de a asista la meciuri, clubul nostru a acceptat oferta partenerilor de întrecere de a disputa acest meci pe Stadionul «Ion Oblemenco» din Craiova”, se arată pe site-ul oficial al clubului Progresul Spartac.

În trecut, U Craiova a procedat într-un mod asemănător și duelurile din Cupa României pe care le-a avut cu Sportul Snagov și CSM Reșița, echipe din Liga 2. Acestea au acceptat invitația oltenilor de a organiza meciul pe ”Ion Oblemenco”. Craiova a învins Snagovul cu 2-0, iar de Reșița a trecut cu 1-0.

”FC U” Craiova a solicitat și ea să joace pe ”Ion Oblemenco”

”FC U” Craiova, echipa din Liga 2, va juca în șaisprezecimile Cupei României contra celor de la ASU Poli Timișoara. Fiind echipa sosită din Liga 3, Craiova va fi gazdă.

Oltenii au făcut cerere să joace pe stadionul „Ion Oblemenco”, așa cum au solicitat și obținut și în ediția trecută a Cupei României, când au întâlnit ”U” Cluj.

Atunci, ambele partide ale echipelor din Craiova s-au jucat pe ”Ion Oblemenco”. ”FC U” Craiova – ”U” Cluj s-a jucat marți, iar CSM Reșița – U Craiova s-a desfășurat miercuri.

Cel mai probabil, pe același scenariu se va merge și acum.

 

Andreea VISU 17 Nov. 2020, 10:53 Cupa României
Pe aceeași temă