”Maghiarii” au bătut ”bulgarii” în Cupa României. Caz fără precedent în Banat, cu una dintre echipe care a făcut testul de coronavirus contra cronometru, în ziua jocului

Anda DELIU 23 Sep. 2020, 20:47 Cupa României
”Maghiarii” au bătut ”bulgarii” în Cupa României. Caz fără precedent în Banat, cu una dintre echipe care a făcut testul de coronavirus contra cronometru, în ziua jocului

În faza a doua a Cupei Românei nu s-au disputat șase jocuri, majoritatea din motive ce au legătură directă și indirectă cu pandemia de coronavirus care a dat fotbalul peste cap. Ei bine, la Dudeștii Vechi, în extremitatea vestică a României, partida dintre Pobeda Dudeștii Vechi și CSC Dumbrăvița s-a disputat după ce gazdele, formație a unei comunități în care majoritatea sunt etnici bulgari, s-a trezit în dimineața meciului că testele lor de coronavirus sunt expirate! În plan sportiv, meciul a avut nevoie de prelungiri, iar mai departe s-a calificat Dumbrăvița.

Practic, toată participarea celor de la Dudeștii Vechi a fost sub semnul emoțiilor. În primul tur, câștigătoarea fazei județene a Cupei României a trecut de Fortuna Becicherecu Mic pe teren, după ce a fost la un minut de forfait! Ambulanța de la Sânnicolau Mare a venit fără medic, doar cu asistentă, iar un al doilea doctor a venit la teren chiar în ultimul minut prevăzut de regulament pentru întârzieri. Ei bine, nici al doilea meci nu a început la timp. Ambulanța a venit cu doctor, dar al doilea medic, care venea din satul apropiat, Valcani, unde există și vamă, a ajuns cu vreo 7-8 minute întârziere!

Testele pentru coronavirus, refăcute în ritm de urgență

Cei de la Pobeda, nume care tradus din bulgară înseamnă victorie, nu au fost departe de 3-0 la ”masa verde” nici cu Dumbrăvița. În dimineața meciului, FRF le-a transmis că testele PCR nu mai sunt valabile. Clubul a calculat greșit 14 zile, nu din ziua recoltării, ci a aflării rezultatului. Dar echipa formată în majoritate din etnici bulgari catolici a reușit să facă testele rapid, iar rezultatele s-au trimis, rând pe rând, la FRF.

”Am refăcut testele, deoarece a fost o neînțelegere. Noi ne-am dus la teste în data de 7. În data de 8 am primit rezultatele. 8+14=22. Acum, nu știu… A fost o neînțelegere. Cei de la AJF ne-au zis că este ok. Ceilalți au zis că nu este ok, că a trecut o zi. Ne-am adunat toți, am mers până la Timișoara, la Medlife. Aproape înainte de meci s-a rezolvat problema”, a declarat antrenorul-jucător Daniel Vasilcin.

Bulgarii, supărăți pe bozgori

Altfel, meciul a fost unul interesant prin prisma multiculturalității bănățene. Dumbrăvița a ajuns astăzi o comună periurbană bogată, un cartier-dormitor al Timișoarei, dar până în acest mileniu a fost un sat cu populație preponderent formată din etnici maghiari. Trebuie spus că la meci au fost oameni în tribune, înscriși pe pozițiile ”eligibile” din protocolul sanitar. Spre final de joc, când Pobeda era condusă, spectatorii mai bombăneau despre „bozgorii” din Dumbrăvița.

În timpul regulamentar, a fost 0-0, cu două bare pentru oaspeți și una pentru gazde. În prelungiri, în minutul 97, Bogdan Ferțu a marcat pentru dumbrăvițeni.

A câștigat echipa care se antrenează zilnic: Dumbrăvița

Daniel Vasilcin a spus că rezultatul e, totuși, firesc, dat fiind faptul că Pobeda e un club de Liga a 4-a, care are săptămâni în care face un singur antrenament.

”Situația s fost un pic dificilă, deoarece am jucat cu o echipă care după părerea mea este una dintre cele mai bune din Liga 3, cu un lot competitiv, valoros, de 22 de jucători. Oricare intră pe teren joacă foarte bine. Sunt pregătiri, fac antrenamente zilnice. Noi ne pregătim cum ne pregătim. Se vede că nu avem tonus, că nu avem jocuri în picioare. Am încercat, dar este o diferență mare între a te antrena zilnic și a te antrena o dată sau de două ori pe săptămână. Iar fără meciuri este foarte greu”, a mai spus antrenorul-jucător de la Dudești.

Dumbrăvița a odihnit o serie de titulari la acest meci. ”Un meci specific de Cupă, în care se poate întâmpla orice. Echipa noastră a dominat net jocul. Chiar era să închidem meciul în timpul regulamentar. Din păcate, jucătorii noștri nu au marcat și am ajuns în prelungiri. Nu aș fi vrut prelungiri pentru că vineri ne așteaptă un meci foarte greu acasă, cu o echipă tânără care e destul de bine pregătită. Însă dacă a trebuit să le jucăm, le-am jucat. Am câștigat și acesta e lucrul cel mai important. Că mergem mai departe și pot să-mi țin jucătorii în priză, dat fiind faptul că avem posibilitatea să folosim anumiți jucători în meciurile de campionat și anumiți jucători în meciurile de Cupă. Nu am folosit șapte jucători titulari, dar și ceilalți jucători care au intrat astăzi în teren, cel puțin în timpul regulamentar au făcut o partidă foarte bună”, a spus antrenorul Sorin Bălu.

Pobeda Dudeștii Vechi: Stoianov – Boboiciov, Matei, Grigore, Popovici, Briciu, Tranculov, Sârbu, Vasilcin, Costescu, Tulcan. Au mai intrat: T. Budur, T. Ciocani și Kalapiș.

CSC Dumbrăvița: R. Mikloș – Udrea, Soare, David, Coroiu, Ștefan, Ferțu, Jichici, Pițuc, Mura, Enciu. Au mai intrat: Făgărășanu, R. Andrei, Rus, Podină.

REZULTATELE TURULUI 2 al Cupei României

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/astazi-se-desfasoara-meciurile-turului-2-al-cupei-romaniei-steaua-o-intalneste-pe-sc-popesti-leodeni-sase-meciuri-nu-se-disputa-iar-o-echipa-e-calificata-din-oficiu-19149213

Anda DELIU 23 Sep. 2020, 20:47 Cupa României
Pe aceeași temă