Laszlo Balint anunță excluderi din lot după rușinea trăită de UTA la Filiași: ”Eu sunt primul responsabil, dar jucătorii au și ei obligații, nu doar drepturi”

Călin MNERIE 23 Sep. 2021, 19:57 Cupa României

UTA s-a făcut de râs în 16-imile Cupei României la fotbal. Net favorită în fața divizionarei terțe ACSO Filiași, echipa arădeană a avut o evoluție jenantă pe ”Orășenescul” din orașul doljean și a devenit surpriza neplăcută a competiției, cedând cu 0-1.

Viorel Vîlcică a fost eroul trupei lui Mario Găman, care a luptat cu armele sale pentru o calificare istorică în optimile competiției KO, cu speranța că o vor putea vedea pe viu pe FCSB.

Laszlo Balint: ”Prestația majorității jucătorilor a fost jenantă”

Imediat după ultimul fluier al centralului Robert Avram, Laszlo Balint s-a îndreptat spre gard, în zona galeriei arădene și le-a comunicat din prima fanilor că unii jucători nu o să mai joace deloc la UTA. A spus-o apoi și în fața camerelor TV, unde a fost și mai dur, dar, totodată, punându-se în capul listei vinovaților pentru eșecul de la Filiași.

”Vreau să încep prin a felicita echipa gazdă. A meritat întru totul această calificare, spre rușinea noastră, pentru că e greu să găsesc alt cuvânt pentru prestația echipei azi. Eu sunt principalul responsabil pentru acest rezultat și pentru modul în care a arătat echipa în această după-amiază. Dar, cu siguranță, și jucătorii sunt responsabili în fața mea și a clubului și, tot cu siguranță, lucrurile nu vor rămâne așa. Vor fi jucători pe care nu-i veți mai vedea în rândul echipei noastre. Au pcătuit în special prin atitudine față de suporterii aceștia minunați, care, iată, din nou, chiar dacă nu în număr foarte mare, au venit atâtea sute de kilometri ca să fie alături de noi. Din păcate, prestația majorității jucătorilor a fost jenantă. De luni i-am avertizat înainte de fiecare antrenament, am avut discuții cu jucătorii 15-20 de minute. Le-am spus că astfel de meciuri sunt ciudate, că probabil nici suprafața de joc nu va fi foarte bună, dar sub nici o formă nu putem găsi nici o scuză, nici un alibi. Astăzi am fost foarte slabi, rușinos de slabi”, a punctat tehnicianul arădenilor la finele disputei din județul Dolj.

”Responsabilitatea jucătorilor nu poate să fie diluată sau să dispară în aer”

Totodată, Balint spune răspicat că nu dorește să fie singurul țap ispășitor și anunță pedepse aspre încă din această seară.

”Asta este regula, antrenorul este principalul responsabil de rezultate și de modul în care arată echipa. Probabil, unii dintre jucători au crezut că, dacă joacă împotriva unei echipe de Liga a 3-a și îmbracă tricoul, gata, sunt învingători încă de la primul fluier al arbitrului. Categoric nu este așa, s-a demonstrat, echipa gazdă a arătat spirit și pe mine mă doare foarte tare un lucru. Indiferent de rezultat, când echipa mea, băieții din vestiarul meu, nu au dorință, nu arată motivație, nu arată spirit, pentru mine asta este cel mai grav lucru care se poate întâmpla. Le-am zis de multe ori, putem pierde, dar maniera în care pierdem este cea mai importantă. Și astăzi a fost rușinos. Dar, asta e, eu sunt primul responsabil în fața suporterilor, în primul rând, în fața clubului, în fața Aradului. UTA reprezintă Aradul și ce s-a întâmplat astăzi este o rușine și pentru Arad. Eu sunt responsabil pentru tot ce s-a întâmplat astăzi, dar 100% lucrurile nu vor rămâne așa. Responsabilitatea jucătorilor nu poate să fie diluată sau să dispară în aer. Au și ei obligații, nu numai drepturi și, ca atare, categoric se vor lua măsuri, chiar începând din această seară. Sunt niște măsuri pe care trebuie să le discut și cu conducerea. Încă suntem la cald, dar cel puțin două dintre deciziile pe care le-am luat sunt ferme. Nu pot să le spun pentru că trebuie să fie discutate și cu conducerea, acesta este mersul firesc al lucrurilor”, a adăugat ”principalul” arădenilor, care – probabil – îi are în ”bătaia puștii” pe doi dintre fundașii săi, Florin Ilie și Evgheni Shlyakov.

  • UTA în meciul cu ACSO Filiași: Balauru – Tomozei (Ubbink 46′), Medjimorec, Fl. Ilie, Shlyakov (Baravykas 79′) – Vorobjovas (Hora 55′), Passaglia – Antal, Bustea, Mercioiu (Miculescu 46′) – Dangubic (Roger jr. 25′). Rezerve neutilizate: Mociu – Al. Benga, Cr. Mihai, Dam. Isac.

A vrut să împartă minutele, dar: ”La pauză ar fi trebuit să schimb toată echipa”

Laszlo Balint spune că intenția sa nu a fost aceea de a menaja unii jucători în perspectiva partidei cu CFR Cluj: ”Nu am odihnit pe nimeni, eu am încercat să echilibrez minutele pentru jucătorii noștri în această săptămână. Am avut un plan foarte bine pus la punct, din păcate planul a fost dat peste cap de accidentarea lui Dangubic și de evoluția mult sub așteptări a unor jucători. La pauză, practic ar fi trebuit să schimb toată echipa. Dar, asta este situația, acesta este rolul nostru, al antrenorilor, să găsim soluții, să ne adaptăm din mers.”

Așteaptă o reacție de orgoliu cu CFR Cluj: ”E nevoie să conștientizeze toată lumea ce tricou îmbracă”

Peste numai trei zile, UTA o întâlnește pe CFR Cluj, iar impactul psihologic al eliminării din Cupă în fața Filiașului ar putea fi devastator. În plus, Dangubic și Tomozei, s-au ales cu probleme de ordin medical.

”Din păcate, tot ce s-a întâmplat astăzi are doar părţi negative. L-am pierdut și pe Dangubic, cel puțin în perspectiva meciului de duminică și vine un meci infernal, iar noi ne-am prezentat în modul în care ne-am prezentat astăzi. Sper să avem puterea să ne adunăm, să ne regrupăm și sper ca jucătorii să-și dea seama că e nevoie de o reacție de orgoliu, în primul rând. E nevoie să conștientizeze toată lumea ce tricou îmbracă. Avem două zile să ne revenim, avem un drum lung, pe care din păcate îl vom face cu capetele plecate. În aceste două zile trebuie să găsim soluții. În fața propriilor suporteri, pe propria arenă, trebuie să avem o evoluție bună în fața campioanei și sperăm să obținem și un rezultat bun”, a încheiat Balint.

La începutul sezonului, utiștii vorbeau despre atacarea unui trofeu în acest an, referindu-se, evident la Cupa României, dar visul lor se spulberă din faza 16-imilor, la Filiași.

UTA rămâne de acum doar cu meciurile din campionatul Ligii 1, unde după nouă etape ocupă locul 4, cu 16 puncte, fiind la opt puncte sub liderul CFR Cluj, pe care urmează să-l întâlnească pe teren propriu duminică, de la ora 21:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/filiasul-a-facut-o-de-ras-pe-uta-in-16-imile-cupei-romaniei-vilcica-a-taxat-o-prestatie-rusinoasa-a-aradenilor-19202459

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-acso-filiasi-uta-se-joaca-de-la-ora-1600-ripensia-ultima-echipa-din-liga-2-ramasa-sa-joace-pentru-calificarea-in-optimi-19202362

 

Călin MNERIE 23 Sep. 2021, 19:57 Cupa României
Pe aceeași temă