Ianis Zicu și Tiberiu Curt, încântați că Farul întâlnește Academica Clinceni în Cupa României, în 16-imi. ”Sunt convins că putem să mergem în optimi” / ”Un meci cu o însemnătate specială”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2020, 12:09 Cupa României
Ianis Zicu și Tiberiu Curt, încântați că Farul întâlnește Academica Clinceni în Cupa României, în 16-imi. ”Sunt convins că putem să mergem în optimi” / ”Un meci cu o însemnătate specială”

Farul a picat la tragerea la sorți efectuată ieri la Casa Fotbalului să joace în 16-imile de finală ale Cupei României împotriva prim-divizionarei Academica Clinceni. Antrenorul Ianis Zicu și managerul Tiberiu Curt și-au spus părerea despre adversarul pe care îl vor întâlni ”marinarii” în competiția KO.

Echipa constănțeană a scăpat rapid de emoții la tragerea la sorți efectuată de FRF. Farul a fost extrasă din Urna B chiar prima, după ce inițial, din Urna A, fusese scoasă Academica Clinceni.

Cel mai probabil, partida va avea loc sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 13:30, la Constanța, jocul nefiind unul atât de atrăgător pentru televiziuni, să-l transmită.

Ianis Zicu, mulțumit că Farul întâlnește Academica Clinceni în Cupa României: ”Vreau să vedem la ce nivel suntem”

După ce în faza trecută a competiției, în turul 4, Farul a trecut greu de echipa de Liga 3 Axiopolis Sport Cernavodă, pe care a învins-o la lovituri de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 în prelungiri, 3-5 la lovituri de departajare), acum, trupa constănțeană întâlnește formația clasată pe locul 5 în Liga 1 după zece etape.

Ianis Zicu s-a declarat chiar mulțumit de faptul că Farul va întâlni pe teren propriu un adversar din Liga 1. ”Este o tragere bună, pentru că jucăm acasă, într-o perioadă foarte aglomerată. Până atunci, sunt meciurile din campionat, iar din cauza reprogramării jocului cu Universitatea Cluj, avem un program extrem de încărcat. Vor fi cinci meciuri într-un timp foarte scurt. Jucăm acasă cu Reșița, mergem la Timișoara pentru disputa cu Ripensia, venim la Constanța să jucăm în Cupă, apoi vine restanța cu Universitatea Cluj și, din nou acasă, pentru partida cu Csikszereda. Este o tragere bună și pentru că întâlnim un adversar din Liga 1. Prefer acest lucru decât un joc cu o echipă din liga secundă, pentru că vreau să vedem la ce nivel suntem și sunt convins că putem să mergem în optimi”, a declarat Ianis Zicu, citat de fcfarulconstanta.ro.

Farul și Academica Clinceni s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor, în ediția 2018/2019 a Ligii 2, când ilovenii promovau în premieră în Liga 1. Atunci, Academica a câștigat ambele meciuri cu constănțenii: 4-1 la Călărași, acolo unde s-a jucat această partidă cu Farul gazdă, și 1-0 la Clinceni.

Tiberiu Curt, despre meciul cu Academica Clinceni: ”Are o însemnătate specială”

Și managerul clubului Farul, Tiberiu Curt, e încântat de faptul că ”marinarii” vor întâlnit un adversar din Liga 1 într-o partidă oficială.

”Este un meci foarte important pentru clubul nostru, cu o însemnătate specială, pentru că nu am mai jucat de foarte mulți ani o partidă oficială cu o formație din Liga 1. Este un prilej de bucurie și abordăm jocul cu speranța că vom accede în turul următor, pentru a demonstra că putem să fim la acest nivel. Avem ocazia să ne măsurăm forțele cu o echipă bună din prima ligă, una dintre revelațiile actualului sezon. Ne-am fi dorit să-i avem pe suporteri în tribune. Știu că sunt alături de noi, dar le lipsim lipsa de pe stadion. Îmi doresc să le oferim satisfacția unei calificări în optimile Cupei României”, a spus Tiberiu Curt.

Următorul meci al Farului are loc duminică, de la ora 14:30, la Rapid, în etapa a 12-a a Ligii 2.

Farul ocupă locul 8 în Liga 2 după 11 etape în care a jucat de 10 ori și a acumulat 17 puncte.

Altfel, partida cu ”U” Cluj, rămasă restantă din etapa a 11-a a Ligii 2, din cauza cazurilor de COVID-19 de la ardeleni, a fost reprogramată pentru data de 2 decembrie, de la ora 14:00.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 10 Nov. 2020, 12:09 Cupa României
Pe aceeași temă