Corvinul vrea să scrie istorie și să câștige Cupa României. Florin Maxim, înaintea finalei cu SC Oțelul: ”E unic pentru oraș și echipă! Poate când ne vom retrage vom înțelege însemnătatea”

Andrei PASCU 14 May. 2024, 15:52 Cupa României

Finala Cupei României se apropie! Partida va avea loc la Sibiu, la 15 mai, iar stadionul va fi plin, toate locurile urmând a fi ocupate. Federația Română de Fotbal a epuizat rapid tichetele disponibile în zonele neutre, astfel că va fi o atmosferă de sărbătoare în duelul care le va pune față în față pe Corvinul și SC Oțelul.

Înaintea duelului, antrenorul echipei din Liga 2, Florin Maxim, a vorbit încrezător despre finala Cupei României contra grupării din Galați, pregătită de Dorinel Munteanu, fiind convins că Hunedoara poate bifa o performanță majoră, să câștige competiția.

Florin Maxim, înainte de finala Cupei României: ”Am notat data în calendarul din vestiar de anul trecut”

A fost un pariu între el și jucători la începutul sezonului, să ajungă în finala Cupei României, iar antrenorul a recunoscut că a notat în calendar data de 15 mai. El visează la trofeu acum, recunoscând că ar fi o performanță fantastică pentru Corvinul, pentru fotbalul din oraș, pentru el, dar și pentru jucători.

Referitor la cel mai greu meci de până acum, Maxim a afirmat că a fost cel mai dificil cel cu FC Voluntari, din semifinale, chiar dacă anterior trecuse și de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe sau de CFR Cluj. Dacă s-ar impune în Cupa României, Corvinul și-ar îndeplini obiectivul.

Corvinul Hunedoara, în acest final de sezon, pe lângă calificarea în finala Cupei României, a terminat pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2, cu 52 de puncte, la opt puncte de liderul Unirea Slobozia. A lăsat sub ea, pe locul 3, CSC Șelimbăr (51 de puncte), iar următoarele clasate în ierarhie au fost Gloria Buzău, CS Miovenu și FK Miercurea Ciuc.

Sincer, chiar am notat în calendarul din vestiar data finalei, de anul trecut! Am crezut și a fost un obiectiv pentru noi, știam că nu aveam drept de promovare. Simplu n-a fost, am jucat pe două fronturi cam cu aceiași jucători, mulți cu care am promovat din Liga 3. Dar ei pot arăta și mai mult! Strategia mea e de concentrare maximă, mereu, pe meciul care urmează.

(N.r. – Cel mai dificil moment până la finală?) Meciul cu FC Voluntari. Deja devenisem cumva o certitudine, învinsesem Sepsi, CFR Cluj… Era o presiune imensă pe jucători, o situație nouă de gestionat. Un test de caracter, mai ales că am fost egalați, dar l-am trecut!

(N.r. – Cum ați descrie echipa Corvinului?) Vreau să cred că suntem o echipă echilibrată, acesta ar fi cuvântul. Chiar ai ce să vezi la meciurile noastre, avem un stil ofensiv, punem presiune pe adversar din primul minut. Dar știm și să ne apărăm!

(N.r. – Cum ați simțit la Hunedoara impactul calificării în finală?) Ceva unic pentru oraș, pentru echipă, pentru istorie! Poate doar când ne vom lăsa de fotbal vom înțelege însemnătatea pe deplin. Însă poate vor urma și alte momente istorice! Am plecat în acest proiect de la 200 de oameni în tribună, echipa se numea CS Hunedoara, galeria nu se asocia echipei fără Corvinul în titulatură… Pas cu pas s-au făcut toate!

(N.r. – Care e mesajul cu care intrați în vestiar înaintea acestei mari provocări?) Nu sunt adeptul ședințelor înainte de meci, nu sunt un speaker motivațional. Am discuții individuale și așa îi țin în priză constant pe jucători.

(N.r. – Ce ar însemna pentru un antrenor la 43 de ani,să câștige trofeul de tradiție al fotbalului românesc?) Ce-ar însemna și la 60 de ani! Sincer, un trofeu cu o anvergură specială, o performanță extraordinară”, a spus Florin Maxim, într-un interviu pentru FRF.

Parcursul Corvinului până la finala Cupei României

Referitor la parcursul în competiție, în acest sezon al Cupei României Corvinul a trecut în precedentele jocuri de Jiul Petroșani (4-1 în deplasare, în turul 3 / Liga 3), FK Miercurea Ciuc (4-2 acasă, în play-off / Liga 2), Chindia Târgoviște (2-0 acasă, în grupe / Liga 2), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (1-0 acasă, în grupe / Liga 1), Progresul Pecica (6-0 în deplasare, în grupe / Liga 3), CFR Cluj (4-0 acasă, în sferturi / Liga 1) și FC Voluntari (3-1 acasă, în semifinală / Liga 1).

Foto: Corvinul Hunedoara

Andrei PASCU 14 May. 2024, 15:52 Cupa României
Pe aceeași temă