Trofeu de consolare! Steaua a învins-o pe Carmen și a câștiga Cupa României, faza București. Mesajul Peluzei Sud pentru „militari”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2019, 10:16 București

Steaua și-a luat revanșa în fața echipei care în ultima etapă a play-off-ului Ligii a 4-a i-a „furat” titlul de campioană și șansa de a promova în Liga 3. La mai puțin de o săptămână distanță după eșecul cu 0-1 din Regie, echipa Clubului Sportiv al Armatei a învins-o, sâmbătă, pe stadionul Juventus, cu 3-1 pe Carmen și a câștigat Cupa României, faza București. O consolare tristă pentru echipa roș-albastră, care nu a mai avut de această dată suportul galeriei, și după o decizie a AMFB.

Într-o atmosferă tristă, cu fanii steliști absenți de la meci după ce AMFB a decis disputarea meciului fără spectatori, după incidentele de la „finala campionatului”, Steaua a defilat de această dată în fața lui Carmen, ai cărei jucători au pătruns pe teren la salut în tricourile de campioni, ca o aroganță pentru adversari.

Cu veteranii Stelian Stancu, Doru Bratu și Hristu Chiacu pe teren, Carmen a fost îngenunchează în Colentina încă din minutul 5. Răsdan a pasat din dreapta, iar Alin Robu a înscris cu o lovitură de cap. Adrian Vîlcea (17) a majorat diferența destul de repede, după ce a preluat pe piept și și-a încercat norocul cu un șut puternic de la distanță, cu șiretul, care avea să-l învingă pe Popescu. Iar cireașa de pe tort a fost pusă de Florin Răsdan (36), care a transformat o lovitură liberă la care și zidul a deviat mingea. A fost 3-0 la pauză, după o primă repriză dominată în întregime de băieții antrenați la acest meci de Ștefan Iovan, după ce Marius Lăcătuș și-a dat demisia.

În partea secundă a jocului, Pătrașcu (72) putea reduce din diferență atunci când a scăpat singur cu Plăcintă și l-a lobat, însă Zamfir a salvat de pe linie.

Minutul 90+2: Final de meci în Colentina! Steaua câștigă Cupa României cu același scor cu care au pierdut în sezonul trecut în fața Rapidului. Echipa din Ghencea va evolua în sezonul următor în fazele superioare ale Cupei României. Kana (85) a avut și el o bună șansă de a marca golul de onoare, după ce l-a driblat pe portar, însă Plăcintă a reveni și a respins șutul slab. Totuși, Carmen a reușit să înscrie o dată în prelungiri, după ce Sitaru a comis henț în careu, iar Alin Pătrașcu (90+1) a transformat fără emoții.

S-a terminat 3-1, Steaua a câștigat Cupa României, faza pe București, și va juca în faza națională în acest sezon. Totuși, marele obiectiv, acela de a promova în Liga 3, a fost ratat chiar în favoarea învinsei din finală, Carmen București, echipă care tot campionatul a stat în spatele roș-albaștrilor.

„Azi să vă cânte lăutarii”

Sărbătorirea câștigării trofeului Cupei României a fost și ea una tristă. Steliștii n-au avut cu cine să se bucure, cu tribunele goale. 

În sectorul unde ar fi trebuit să stea galeria, Peluza Sud a afișat un banner care a stat pe gard tot meciul. „Am fost mereu lângă voi și v-am susținut necondiționat / V-ați bătut joc de noi printr-un obiectiv ratat… azi să vă cânte lăutarii!”, a fost mesajul fanilor Stelei.

STEAUA – CARMEN 3-1
Alin Robu 5, Adrian Vîlcea 17, Florin Răsdan 36 / Alin Pătrașcu 90+1 – pen.

Steaua: Mih. Plăcintă – A. Iordache, Șt. Pădureț, Andr. Nițu, Manu – Al. Aldea, Ghe. Constantinescu, Ad. Vîlcea – Al. Mărgărit, A. Robu, Fl. Răsdan
Rezerve: Drăgușin – Mih. Zamfir, Lucas, A. Predescu, Vl. Nițu, R. Stoica, Sitaru
Antrenor: Ștefan Iovan

Carmen: Bg. Popescu – Jitaru, D. Bratu, Shedrack, St. Stancu – Al. Nechita, Fl. Lungu – A. Pătrașcu, H. Chiacu, Batchabi – Kana
Rezerve: N. Ioniță – Bardaș, Al. Maxim, Colesnicenco, D. Stoian, Ciupitu, I. Petre
Antrenor: Daniel Iftodi

CITEȘTE și:

Ștefan Iovan nu a iertat pe nimeni! Discurs dur după finala Cupei României: „Din cauza sacrificiilor am început de pareză. Această echipă nu trebuie hulită. Acum suntem dați afară din casă”

EXCLUSIV | Dezastrul de la CSA Steaua putea fi evitat. Cum se transforma totul într-un real succes + proiectul căruia Petrea și Lăcătuș i-au spus NU din start

Marius ANGHEL 09 Jun. 2019, 10:16 București
Pe aceeași temă