Farul întâlnește o echipă din Liga 1 după o pauză de 7 ani. Ianis Zicu pune mai presus de jocul din 16-imile Cupei României cu Academica Clinceni accederea în play-off-ul Ligii 2: ”Vreau să ne batem pentru această promovare”

Marius ANGHEL 27 Nov. 2020, 15:50 Cupa României
Farul întâlnește o echipă din Liga 1 după o pauză de 7 ani. Ianis Zicu pune mai presus de jocul din 16-imile Cupei României cu Academica Clinceni accederea în play-off-ul Ligii 2: ”Vreau să ne batem pentru această promovare”

Farul a ajuns în această ediție a Cupei României până în faza 16-imilor de finală, însă va întâlni un adversar extrem de dificil, chiar dacă numele său nu spune mai nimic în fotbalul românesc. Trupa constănțeană joacă sâmbătă, de la ora 13:30, pe teren propriu, cu Academica Clinceni, echipă care e pe val în Liga 1 și ocupă locul 5 după 11 etape.

La tragerea la sorți efectuată la Casa Fotbalulu, Farul a scăpat rapid de emoții, fiindcă a fost extrasă din Urna B chiar prima, după ce inițial, din Urna A, fusese scoasă Academica Clinceni. La momentul respectiv, antrenorul Ianis Zicu și managerul Tiberiu Curt erau încântați că echipa lor vor întâlni un adversar din prima ligă.

Ianis Zicu are numai cuvinte de laudă pentru Academica Clinceni

Și acum, la peste două săptămâni de la momentul aflării că Farul va întâlni Academica Clinceni în Cupa României, Ianis Zicu este mulțumit de faptul că jucătorii săi vor trebui să joace împotriva unei echipe puternice în acest sezon de Liga 1. Antrenorul are numai cuvinte de laudă pentru trupa ilfoveană care în ultimele patru meciuri a obținut numai victorii.

”Din punctul meu de vedere, este o partidă foarte frumoasă, suntem mulțumiți că am ajuns în această fază a competiției și ne dorim foarte mult să mergem mai departe. Întâlnim un adversar foarte bun, care este în formă, pentru că în ultimele nouă meciuri a primit doar două goluri, de la FCSB, echipa care are cei mai buni atacanți din România. Nu este întâmplător, pentru că Academica are jucători de echipa națională, care au jucat la cel mai înalt nivel. Este mult mai ușor să lucrezi cu astfel de jucători, pentru că sunt capabili să înțeleagă foarte repede tot ce le cere antrenorul din punct de vedere tactic. Este o echipă care muncește foarte mult, iar când faci lucrul acesta și șansa ține cu tine. Au reușit să mențină poarta intactă în multe meciuri, având și șansă destul de multă, pentru că, de exemplu, Viitorul a ratat un penalty, iar cei de la Craiova au avut foarte multe ocazii. Este o partidă frumoasă, care ne va arătă nouă nivelul exact la care suntem și dacă putem să ne batem cu astfel de echipe”, a spus Zicu, citat de site-ul oficial al clubului Farul.

Accederea în play-off-ul Ligii 2, un obiectiv mai important decât participarea în Cupa României

Farul va juca din nou în 16-imile Cupei României după o pauză de șapte ani. Tot de atunci n-a mai întâlnit un adversar din Liga 1. În 2013, echipa constănțeană pierdea cu 4-0 meciul cu Pandurii Târgu Jiu, trupa gorjeană ajunsă acum pe ultimul loc în Liga 2.

”Este important că se întâmplă acest lucru, dar mai important este locul de play-off pe care noi trebuie să-l obținem în acest final de campionat pentru a ne bate la promovare. Îmi doresc ca echipa mea să se bată pentru această promovare și să reușim să aducem din nou echipa în prima ligă. Lucrul acesta contează mult mai mult decât această partidă de Cupă, dar meciul va fi pregătit pentru a fi câștigat și să mergem mai departe”, e de părere antrenorul ”marinarilor”, care a avut și un mesaj pentru suporterii echipei: ”Să fie siguri, pentru că așa cum am făcut în ultimul timp, de când am venit eu aici, pregătim toate meciurile pentru a câștiga. Lucrul acesta s-a văzut și la meciul cu Rapid, când am jucat în zece oameni și, chiar dacă era 1-1 și am fi putut să tragem de timp pentru a menține acel rezultat, am încercat să jucăm și, din păcate, am primit al doilea gol. Deci, și mâine să fie convinși că vom face totul ca să ne calificăm.”

În faza trecută a competiției, în turul 4, Farul a trecut greu de echipa de Liga 3 Axiopolis Sport Cernavodă, pe care a învins-o la lovituri de departajare (0-0 după 90 de minute, 1-1 în prelungiri, 3-5 la lovituri de departajare). Academica Clinceni e la primul meci în competiția KO în acest sezon.

Restanța cu Ripensia, reprogramată pentru 14 decembrie. Zicu: ”Aș merge și pe 1 ianuarie, să nu am liber de Revelion”

Farul nu a jucat în ultima etapă din campionat, la mijlocul acestei săptămâni, deoarece adversara, Ripensia, a avut în continuare probleme din cauza coronavirusului și a cerut amânarea. Partida cu timișorenii a fost reprogramată tocmai pe 14 decembrie.

Pentru Zicu nu este nicio problemă. ”Asta este, suntem sportivi și trebuie să respectăm regulamentele. Până la urmă, este important să facem puncte. Aș merge și pe 1 ianuarie, să nu am liber de Revelion, dar să fac punctele necesare pentru a merge în play-off”, a spus Zicu, care nu se va putea baza pe tot lotul la meciul cu Academica Clinceni, din cauza accidentărilor.

Pe lângă partida cu Academica Clinceni și restanța cu Ripensia (14 decembrie, restanță din etapa 14), Farul mai trebuie să joace în finalul acestui an cu ”U” Cluj (2 decembrie, ora 16:45, restanță din etapa 11) și FK Csikszereda (5 decembrie, ora 11:00, etapa 15).

Paul Antoche vrea o surpriză cu Academica Clinceni: ”Este revelația Ligii 1. Suntem pregătiți. Jucăm fără presiune, pentru că presiunea va fi la ei”

Despre meciul cu Academica Clinceni a vorbit și căpitanul echipei Farul, Paul Antoche (28 de ani).

”Suntem bucuroși că am ajuns în șaisprezecimi, sperăm să nu ne oprim aici. Știm că întâlnim un adversar foarte bun, de primă ligă, care în acest sezon este revelația Ligii 1. Cu siguranță, va fi un meci foarte greu, dar noi suntem pregătiți. Jucăm fără presiune, pentru că presiunea va fi la ei. Ne dorim să facem un joc bun și, de ce nu, să ne calificăm.

Este și Cupa un obiectiv, ne dorim să facem un joc cât mai bun și să dovedim că putem să ne luptăm de la egal la egal cu o echipă din Liga 1, că merităm la finalul sezonului să promovăm, să fim și noi acolo, în Liga 1”, a spus mjlocașul care în acest sezon a evoluat în 11 dintre cele 12 meciuri disputate de Farul în acest sezon de Liga 2.

Farul și Academica Clinceni s-au mai întâlnit de două ori în istoria lor, în ediția 2018/2019 a Ligii 2, când ilfovenii promovau în premieră în Liga 1. Atunci, Academica a câștigat ambele meciuri cu constănțenii: 4-1 la Călărași, acolo unde s-a jucat această partidă cu Farul gazdă, și 1-0 la Clinceni.

În acest moment, Farul ocupă locul 8 în clasamentul Ligii 2, cu 20 de puncte acumulate în 12 meciuri jucate în 14 etape. Academica Clinceni e pe poziția a 5-a în Liga 1, cu 19 puncte strânse în 11 meciuri.

Marius ANGHEL 27 Nov. 2020, 15:50 Cupa României
Pe aceeași temă