Duel ieșean în premieră în Cupa României, între Știința Miroslava și Poli Iași. Claudiu Niculescu: ”Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi”

Narcis POHOAȚĂ 13 Sep. 2022, 14:56 Cupa României
Duel ieșean în premieră în Cupa României, între Știința Miroslava și Poli Iași. Claudiu Niculescu: ”Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi”

Echipele ieșene Știința Miroslava (Liga 2) și Politehnica Iași (Liga 2) se întâlnesc, miercuri, de la ora 16:30, la Uricani, în Turul 3 al Cupei României, miza fiind accederea în play-off-ul competiției care din această ediție are un nou format.

Va fi primul meci oficial între cele două formații din județul Iași, partenere tradiționale în amicale. Dincolo de miza calificării și de orgoliile locale, partida va avea o însemnătate aparte pentru antrenorii echipei din Miroslava. ”Principalul” Tibor Selymes, a făcut parte din stafful administrativ al Politehnicii Iași în urmă cu patru ani, iar despărțirea de Copou s-a lăsat cu procese. De asemenea, antrenorul de portari al Științei, Benone Dohot, își va înfrunta fosta echipă, de care s-a despărțit în vara anului trecut, după retrogradarea din Liga 1.

Claudiu Niculescu: ”Tratăm meciul cu maximă seriozitate”

Antrenorul Politehnicii Iași, Claudiu Niculescu, a recunoscut că va trimite pe teren și jucători care au evoluat mai puțin până acum în campionat, dar a punctat că va trata meciul cu maximă seriozitate.

”Abordăm cu maximă seriozitate acest joc, ne dorim foarte mult să mergem mai departe și în Cupa României. Știu că sunt niște orgolii între cele două cluburi, sau așa am auzit și vrem să câștigăm. Sigur că vor apărea în primul 11 și fi jucători care au evoluat mai puțin până acum, dar până la urmă toți fac parte din lot. Avem un lot numeros și trebuie să arătăm pe teren că ne dorim să facem performanță la Poli Iași. Nu vom trata cu neseriozitate acest meci, ci dimpotrivă. S-a mai adunat și oboseală, mai sunt și unele probleme medicale, de aceea unii jucători care au jucat mai mult până acest moment vor fi odihniți sau vor sta pe bancă. Dar am încredere în absolut toți jucătorii din lot, și cei care vor intra trebuie să dea totul pentrru a merge mai departe în Cupa României”, a declarat Claudiu Niculescu.

Foarte probabil, antrenorul echipei din Copou îi va menaja pe titularii de drept pentru derby-ul cu liderul Unirea Slobozia.

Poli ar putea miza în acest meci pe jucători precum Jankov, Plămadă, Kouadio, Mensah, Francisc Cristea, Ștefanovici, Del Priore, Plokhotnyuk, Tomczyk, Niamțu sau Hrib.

După meciul cu Miroslava, Poli Iași va juca în campionat chiar pe terenul liderului Unirea Slobozia, duminică, 18 septembrie, de la ora 11:00. Inițial, meciul trebuia să aibă loc luni, de la ora 17:30, însă a fost mutat mai devreme.

Poli Iași și Știința Miroslava, adversare de tradiție în amicale

Poli Iași și Știința Miroslava, două adversare de tradiție în meciurile amicale din intersezon și chiar din timpul campionatelor, se vor afla pentru prima dată față în față într-un meci oficial.

Ultima dată cele două echipe din județul Iași s-au întâlnit la sfârșitul lunii iulie, în Copou, în meciul de prezentare al grupării din liga secundă, scorul fiind egal, 1-1. Torino Hunte a marcat atunci pentru Poli, în timp ce Miroslava a egalat prin Adrian Viorică.

Poli nu este străină de arena din Uricani, acolo unde elevii lui Claudiu Niculescu s-au pregătit și chiar au disputat câteva meciuri amicale în vară, în perioada în care terenul din Copou a suportat lucrări de reabilitare.

Știința Miroslava, victorii cu CSM Pașcani și Sporting Juniorul Vaslui în fazele anterioare

Dacă Politehnica Iași va fi la meciul de debut în noul sezon al Cupei României, Știința Miroslava a ajuns în Turul 3 după ce a trecut în fazele anterioare de CSM Pașcani (scor 2-1 în deplasare, goluri Abraham și Unghianu) și Sporting Juniorul Vaslui (5-0 pe teren propriu, goluri Corobuță, Saizu, Unghianu, Abraham și Azoiței).

Declarațiile lui Claudiu Niculescu înainte de Știința Miroslava – Poli Iași:

Foto: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-intalneste-satelitul-neoficial-al-fcsb-in-etapa-a-7-a-patru-jocuri-au-loc-saptamana-viitoare-inclusiv-cel-al-lui-dinamo-in-nocturna-la-buzau-campionatul-e-oprit-apoi-pentru-prima-data-19245089

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tibor-selymes-si-benone-dohot-isi-infrunta-fosta-echipa-poli-iasi-si-stiinta-miroslava-se-vor-intalni-pentru-prima-data-intr-un-meci-oficial-in-turul-3-al-cupei-romaniei-19244365

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

Narcis POHOAȚĂ 13 Sep. 2022, 14:56 Cupa României
Pe aceeași temă