CSM Slatina a condus Dunărea Călărași în Cupa României, putea produce surpriza, însă greșelile din defensivă au costat-o. Ovidiu Burcă: ”Trebuie să rămânem cu lucrurile bune”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2021, 16:51 Cupa României
CSM Slatina a condus Dunărea Călărași în Cupa României, putea produce surpriza, însă greșelile din defensivă au costat-o. Ovidiu Burcă: ”Trebuie să rămânem cu lucrurile bune”

CSM Slatina a condus cu 1-0 divizionara secundă Dunărea Călărași, în faza 16-imilor Cupei României, însă trupa olteană din Liga 3 a încasat două goluri în repriza secundă, cedând cu 1-2 jocul de acasă și fiind eliminată din competiție.

Slatina a intrat în avantaj la pauză, însă a fost întoarsă în repriza secundă de Dunărea

Slatina a avut noroc la tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României și a picat să joace cu Dunărea Călărași, o echipă din Liga 2 care traversează o perioadă plină de probleme, drept dovadă și faptul că în primele șapte etape a acumulat doar trei puncte în campionat. Trupa olteană a ratat întâlnirea cu un adversar puternic din Liga 1, însă avea șansa să urce în faza optimilor, o performanță istorică pentru ea. Numai că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg.

CSM Slatina a condus Dunărea cu 1-0, prin reușita din minutul 44 a lui Alexandru Popovici. În partea a doua a întâlnirii, călărășenii și-au revenit, au marcat prin Alexandru Iulian Stoica (61′) și Eugen Nica (73′), speculând mari erori în defensiva gazdelor, și au câștigat jocul, evitând să fie o surpriză neplăcut în această fază a Cupei României.

Burcă și-a lăudat jucătorii, dar a și exagerat în descrierea Dunării

Antrenorul Ovidiu Burcă, aflat la al doilea joc oficial pe banca echipei din Slatina, a declarat la finalul partidei cu Dunărea că, în ciuda rezultatului, şi-a felicitat jucătorii pentru multele dintre momentele bune avute în joc, dar a precizat și faptul că a remarcat lucruri care nu au funcţionat.

”Am felicitat băieţii la final, în mare parte sunt mulţumit. Am doar o săptămână la echipă, multe lucruri cred că nu am putut să schimb, însă, pe alocuri m-a mulţumit acest meci. Am jucat, totuşi, contra unei echipe care evoluează în Liga 2, alt ritm de joc, jucători cu state vechi în Liga 2, chiar şi în Liga 1, unii dintre ei. Cred că ar trebui să rămânem cu lucrurile bune, după acest meci, nu-mi amintesc, în afara de cele două goluri, alte ocazii ale lor… Trebuie să rămânem cu lucrurile bune, iar pe celelalte să le analizăm, să vedem unde putem să îmbunătăţim”, a declarat, citat de News Flux, Ovidiu Burcă.

Acesta a exagerat însă cu descrierea adversarului, unul care nu are jucători cu meciuri în Liga 1 și nici mulți cu state vechi în Liga 2. Mai degrabă, Slatina era favorită în acest joc, nu pentru că evolua acasă, ci pentru faptul că are un lot format în mare parte din jucători care au evoluat și în sezonul trecut la echipă, unul petrecut în Liga 2, în timp ce Dunărea și-a schimbat aproape tot lotul, unul mult inferior față de ce a avut.

Neicu putea tranșa meciul în favoarea Slatinei

CSM Slatina putea lua o opțiune seriosă privind calificarea în optimi în debutul părții secunde, la scorul de 1-0, când atacantul Marius Neicu a ratat dintr-o poziție ideală. La 2-0, Dunărea ar fi avut o misiune mult mai dificilă de a întoarce rezultatul.

”Un meci este făcut din astfel de momente. Dacă le fructifici, atunci finalul poate fi altul. Din păcate, nu a marcat şi asta a fost soarta acestei partide”, a comentat noul antrenor al echipei slătinene. În primul joc pe banca CSM-ului, Slatina s-a impus cu 2-0, în weekendul trecut, la CSM Alexandria.

CSM Slatina în meciul cu Dunărea Călărași: Preduț – A. Stan, Sălcianu, M. Manea, Deta (Gavrilaș 75′) – Cincă, D. Toma (M. Grigore 71′) – Dav. Oprescu (C-tin. Radu 75′), Ct. Doman (cpt.), Neicu (Pisăru 75′) – Al. Popovici. Rezerve neutilizate: Velcu – C. Preda, A. Dinu, I. Popescu, Necșulescu.

CSM Slatina, favorită la promovarea în Liga 2. Următorul meci, cu una dintre contracandidate, ACSO Filiași

CSM Slatina a ajuns în 16-imile Cupei României după ce în fazele anteriorare a trecut de Sporting Roșiori (1-0 în deplasare) și Unirea Bascov (1-0 în deplasare), două echipe tot din Liga 3.

Pentru trupa olteană rămâne de acum de disputat doar meciuri în campionatul Ligii 3, unde este principala favorită la promovare. Momentan, după patru etape se află pe locul 2 în Seria a 6-a, cu 8 puncte, la două puncte în spatele liderului Viitorul Dăești. În runda a 5-a, Slatina joacă pe teren propriu, duminică, de la ora 11:00, cu ACSO Filiași (locul 5, 6 puncte), echipă care a jucat și ea în 16-imile Cupei României, cu prim-divizionara UTA.

”I-am urmărit puţin pe cei de la Filiaşi, dar m-am concentrat pentru acest joc, o să am timp trei zile să-i urmăresc. Întotdeauna Filiaşi, şi zona aceasta a Olteniei, a avut echipe care au atitudine în joc. Va trebui să-i încarc cu energie pe băieţi, pentru că i-am văzut dezamagiţi, va trebui să lucrăm şi din punct de vedere mental. E un meci important din campionat, în care va trebui să impunem ritmul, stilul de joc, iar la final să ne bucurăm pentru cele trei puncte”, a conchis Ovidiu Burcă despre următorul adversar din campionat, echipă care în sezonul trecut a evoluat în primul baraj de promovare în Liga 2, pierdut cu Corona Brașov.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-16-imi-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1630-intra-la-joc-sapte-echipe-din-liga-2-si-doua-din-liga-3-19202088

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ovidiu-burca-numit-antrenor-la-csm-slatina-m-am-intors-acasa-de-aici-am-plecat-in-fotbalul-mare-19200774

Marius ANGHEL 23 Sep. 2021, 16:51 Cupa României
Pe aceeași temă