Costel Lazăr nu e în asentimentul lui Viorel Moldovan, după ce Petrolul a picat cu Astra în sferturile Cupei României. Ce adversar ar fi preferat conducătorul ploieștenilor și care e situația lui Romario Moise

Andrei PASCU 17 Feb. 2021, 12:19 Cupa României
Costel Lazăr nu e în asentimentul lui Viorel Moldovan, după ce Petrolul a picat cu Astra în sferturile Cupei României. Ce adversar ar fi preferat conducătorul ploieștenilor și care e situația lui Romario Moise

Petrolul va da peste o adversară istorică în sferturile Cupei României, Astra, în fața căreia, la prima vedere, pornește cu șansa a doua. Unul din argumente ar fi acela al faptului că Astra evoluează în Liga 1.

Deși antrenorul ploieștenilor, Viorel Moldovan, s-a declarat mulțumit de tragerea la sorți, Costel Lazăr nu e de aceeași părere. Președintele executiv al Petrolului a afirmat că și-ar fi dorit un adversar din Liga 2. În plus, pentru conducător meciul are și o însemnătate emoțională.

Costel Lazăr: ”Mereu, am spus că niciun meci nu este jucat dinainte și astfel sunt pe deplin încrezător în șansele Petrolului” 

El a fost oficial al Astrei aproape 10 ani, înainte de a veni la Petrolul, dar a punctat că vrea neapărat să învingă fosta echipă. A făcut apel la faptul că întrecerea este una a surprizelor, iar în fiecare an echipele considerate mai slab cotate au reușit în dese rânduri să treacă de favorite. Astfel, consideră că Petrolul are șansa ei.

Poziția mea, din prezent și dintotdeauna, ca și de-acum înainte, de altfel, este foarte clară. În sport, ești prieten, dar ești și rival! Ne-am fi dorit să jucăm cu un adversar din același eșalon cu noi, este adevărat. Dar sorții ne trimit contra unei echipe de liga întâi, așa a fost să fie, și trebuie să ne confruntăm, deci, cu Astra.

Partidele din Cupa României au specificul lor aparte și vrem, drept urmare, să ne demonstrăm – și să demonstrăm – că ne ridicăm la nivelul unei echipe de pe prima scenă fotbalistică a țării. Mereu, am spus că niciun meci nu este jucat dinainte și astfel sunt pe deplin încrezător în șansele Petrolului”, a afirmat Costel Lazăr pentru Gazeta Prahova.

În precedentul tur, în optimile Cupei României, Petrolul a trecut pe teren propriu de Poli Iași, cu 3-0, în timp ce Astra a învins la Timișoara pe ASU Poli, cu 2-1.

Romario Moise poate juca în Petrolul – Astra fără probleme 

În această iarnă, Petrolul a împrumutat un jucător de la Astra, pe Romario Moise. Potrivit informațiilor oferite de Costel Lazăr, fotbalistul are drept de joc, în contractul său nefiind stipulată vreo clauză prin care în cazul unei confruntări directe nu poate evolua.

”Romario (n.r. – Moise) are dreptul de a evolua în meciul împotriva echipei clubului de care aparține, astfel că suporterii Petrolului pot să stea liniștiți, fiindcă îl vor vedea pe teren împotriva Astrei”, a mai afirmat conducătorul echipei din Ploiești.

În altă ordine de idei, până la meciul cu Astra, din martie, Petrolul va juca primele partide din Liga 2, din acest an. Le va înfrunta pe Metaloglobus, acasă, și pe Pandurii, în deplasare.

Foto: Răzva Păsărică/ Sport Pictures

 

 

 

Andrei PASCU 17 Feb. 2021, 12:19 Cupa României
Pe aceeași temă