Rednic a ajutat la pregătirea meciului cu Dumbrăvița, Rădoi a executat: ”Nu trebuia să câștigăm cu 10-0.” Arădenii abia s-au impus în fața timișenilor din Liga 2

Călin MNERIE 01 Sep. 2023, 11:21 Cupa României

UTA nu a făcut, pe teren propriu, un meci strălucit în fața divizionarei secunde CSC Dumbrăvița (scor 1-0), în Play-off-ul Cupei României, dar și-a atins obiectivul după golul lui Andrej Fabry, din minutul 88.

Cei aproximativ 4500 de spectatori prezenți joi seară pe arena ”Francisc Neuman” nu au prea avut ce vedea timp de 65-70 de minute, lucrurile schimbându-se doar când pe teren au apărut mulți dintre titulari, dar și când timișenii au căzut din punct de vedere fizic.

Rădoi s-a sfătuit cu Rednic, care nici nu s-a uitat la meci din spital: „Cred că a aflat ce am făcut”

Probabil, a contat și faptul că pe marginea terenului nu s-a aflat Mircea Rednic. Antrenorul arădenilor a fost operat la inimă și nici măcar nu a intrat prin telefon sau prin zoom cu vestiarul înainte sau la pauza confruntării din Cupa României. ”Puriul” le-a trasat ceva sarcini ”secunzilor” săi, dar Sorin Rădoi susține că ”principalul” utist nici măcar nu a urmărit meciului pe FRF.tv.

”M-am sfătuit cu dânsul, chiar dacă ieri a avut operația. Am colaborat foarte bine, am fost la dânsul, am vorbit aseară de lot, de echipă, de tot. Mister e o persoană foarte puternică și e foarte bine, mă bucur de asta și îi dedicăm victoria. Nu știu sincer când va fi externat, mâine sau poimâine va fi acasă. Vom vedea dacă va veni lângă echipă, doctorii care au făcut intervenția știu lucrurile astea. Am încercat să mă sfătuiesc cu dânsul despre ce ține de echipă, dânsul a avut foarte multă nevoie de odihnă. Am încercat să fiu foarte scurt cu dânsul, nu am vorbit cu el în timpul meciului, nu știu dacă a urmărit meciul. Nu cred că l-a urmărit, nici acum nu i-am dat mesaj cu ce am făcut, dar cred că a aflat”, a spus primul ”secund” al lui Rednic la UTA.

”Era important cum începem meciul, dar și mai important cum îl terminăm”

Așadar, în absența ”Puriului”, pe margine la partida cu CSC Dumbrăvița s-au aflat ”secunzii” săi, Sorin Rădoi, Ștefan Boroș și Dan Țapoș. Rădoi a vorbit despre succesul cu 1-0 contra Dumbrăviței ca despre o surpriză plăcută pentru Mister, după care s-a corectat, susținând că e mai degrabă un rezultat normal.

”Sunt foarte bucuros că am câștigat acest meci. Veneam după victoria cu FCSB, nu era ușor să îi ținem concentrați pe jucători, dar le-am spus un singur lucru, e important cum începem meciul, dar și mai important cum îl terminăm. Cei care au venit de pe bancă au reușit să facă diferența, am înscris, fiindcă am atacat mult pe final. Și am învățat e mai greu să ataci decât să te aperi. Felicit jucătorii, mă bucur că i-am făcut surpriză plăcută lui Mister. Aveam nevoie cu toții de această victorie, să mergem mai departe, sunt foarte fericit, dar nu voi avea mult timp să mă bucur. De mâine e altă zi și începem să ne gândim la meciul de la Sepsi. Într-adevăr, nu știu dacă neapărat o surpriză plăcută acest rezultat, până la urmă era normal să câștigăm. Dar nu trebuia să câștigăm cu 10-0, îi felicit și pe adversari pe această cale, au venit și au jucat fotbal atât cât au putut. Până la urmă, echipa mai bună a câștigat azi și felicit din tot sufletul jucătorii”, a adăugat ajutorul lui Rednic.

”Mister e adeptul rotației, tot timpul vom face asta”

Întrebat dacă și-ar fi dorit ca jucătorii care primesc mai puține minute în campionat s-au achitat de sarcini cu CSC Dumbrăvița, Sorin Rădoi a adăugat: ”Pentru noi nimeni nu e titular sau rezervă, avem lot de 20 de jucători. Era normal ca, fiind al doilea meci al săptămânii, să dăm tuturor șanse. Mister e adeptul rotației, tot timpul vom face asta, mai ales că într-o săptămână jucăm trei meciuri.”

UTA în meciul cu CSC Dumbrăvița: Kucher – Diogo Rodrigues (R. Pop 46′), Benga (cpt.), Markov, Abeid – Carp (Fabry 63′), Holst – Stahl, Cr. Mihai (Marcelo Freitas 78′), R. Stanciu (D. Dumitrașcu 46′) – Vucenovic (Cooper 63′). Rezerve neutilizate: Fl. Iacob – Stolnik, Iurasciuc, H. Marku.

UTA își va afla adversarii din grupă mirecuri, 6 septembrie, după tragerea la sorți de la Casa Fotbalului, de la ora 15:30. ”Se joacă trei meciuri, nu contează acum pe cine întâlnim. Vrem să mergem cât mai departe, atâta timp cât e un trofeu în joc. Dacă anul trecut am jucat semifinala, acum am vrea să jucăm finala și să o câștigăm. Mi-aș dori pentru club, pentru oamenii minunați, le mulțumesc fanilor care iubesc acest club”, a încheiat Rădoi.

Dacă a încheiat faza Play-off a Cupei României, UTA va trage concluzia și peste etapa cu numărul 8 a SuperLigii, cu deplasarea de la Sfântu Gheorghe de luni seară (ora 21:30).

Foto: UTA Arad 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/csc-dumbravita-eliminata-cu-greu-de-uta-in-cupa-romaniei-19283232

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/ultimele-patru-meciuri-din-play-off-ul-cupei-romaniei-19283056

Călin MNERIE 01 Sep. 2023, 11:21 Cupa României
Pe aceeași temă