Calificare cu emoții și chin obținută de ASU Poli în 16-imile Cupei României, după un meci cu prelungiri jucat la Ghiroda. Antrenorul învinsei se simte frustrat

Anda DELIU 21 Oct. 2020, 20:29 Cupa României

ASU Politehnica traversează o perioadă foarte grea, în care este nevoită să joace în efectiv redus. Și totuși, echipa rezistă. Alb-violeții s-au impus cu 4-3 după prelungiri pe terenul echipei de Liga 3 CSC Ghiroda și Giarmata Vii, după ce au împins meciul în prelungiri cu un gol marcat la ultima fază a timpului regulamentar, evitând, astfel, o eliminare rușinoasă.

Poli a deschis scorul din minutul 15, după un corner bătut perfect de Munteanu. Ionuț Coadă a sărit excelent la cap și a trimis mingea în plasă. Peste nouă minute însă, Fișteag, titularizat în detrimentul tânărului Hindrich, a ”comis-o” grav și a ieșit aiurea în fața lui Mircea Stupu, care a reușit să marcheze. Poli a revenit la conducere în minutul 27, după o greșeală de marcaj a fundaților ghirozeni, care i-au permis lui Petre Ivanovici să se desfășoare nestingherit. La 1-2, o problemă s-a ivit pentru divizionara secundă, deoarece Sergiu Popovici a ieșit accidentat.

Ghiroda a jucat mai bine în repriza a doua

Condusă, Ghiroda a oferit o replică frumoasă în repriza a doua. În minutul 62, Bâte și Velici l-au făcut să transpire serios pe Fișteag. După mare ocazie, gazdele au continuat să o țină pe Poli în propriul careu, iar în minutul 69, Vlad Bâte, jucător împrumutat de Poli, a reușit să înscrie. Gluma s-a ”îngroșat” în minutul 83, când Gelu Velici, și el trecut pe la Poli, a marcat direct din lovitură liberă.

Ghiroda a plătit scump neatențiile

Plusul de experiență a făcut însă diferența pentru formația de ligă superioară. La ultima fază a timpului regulamentar, Mircea Axente a marcat cu capul după o centrare venită de la Ivanovici.

În prelungiri, Petre Ivanovici a reușit să marcheze la o fază la care a scăpat singur cu portarul Victor Gîrlea și l-a învins. Timișorenii au ținut de rezultat, deși Ghiroda a mai presat. Pe final, oboseala și-a făcut efectul, iar Ivanovici a luat al doilea cartonaș galben pentru că a întârziat repunerea unui aut, la o fază la care cu siguranță, dacă era odihnit, timișoreanul nu făcea așa o prostie.

Antrenorul Ghirodei: ”Sunt frustrat!”

Vlad Bura, antrenorul Ghirodei, a fost, firește, supărat pentru rezultat. ”A fost un meci viu disputat. Sunt frustrat după acest rezultat, cred că meritam să câștigăm. Am avut minimum zece șuturi înspre poartă iar ei au avut patru și au marcat de patru ori. Asta este fotbalul! Trebuie să continuăm, trebuie să ne adunăm. Este un meci pe care l-am avut în mână, am luat gol la ultima fază din timpul regulat. Trebuie să-i felicit pe băieți pentru atitudinea avută. S-au luptat extraordinar. Am demonstrat că suntem o echipă de fotbal bună. Ce s-a întâmplat după e istorie. Trebuie să mergem mai departe”, a declarat Bura.

Ghiroda e considerat focar de coronavirus, dar echipa nu a fost plasată în carantină

Ghiroda are zece cazuri de coronavirus depistate marți, dintre care șase sunt în rândul jucătorilor. Octavian Benga a criticat faptul că DSP nu a carantinat tot lotul Ghirodei, cum a făcut cu Poli. Bura nu a vrut să intre în polemici.

”Tot ce se poate. Eu consider că la fiecare echipă vor mai apărea cazuri. Este o perioadă foarte ciudată. Ceea ce trebuie scos astăzi în evidență este că băieții aceștia sunt la a patra săptămână în care joacă două meciuri pe săptămână și astăzi ne-au lipsit nouă jucători. Faptul că cu nouă jucători absenți și a patra săptămână cu două meciuri am dominat jocul este fantastic! Eu sunt foarte mulțumit”, a mai spus antrenorul Ghirodei.

CSC GHIRODA ŞI GIARMATA VII – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 3-4 după prelungiri (3-3 după 90 de minute, 0-1 în prelungiri)

Mircea Stupu 24′, Vlad Bâte 69′, Gelu Velici 83′ / Ionuț Coadă 15′, Petre Ivanovici 27′, 92′, Mircea Axente 90+3′

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gîrlea – Ad. Popa, Stupu, Vlădia – Mancaș (cpt.), Șimedru, Saizu (Bâte 55′), Ghinescu – Sam. Costea (Velici 55′), Pițigoi (Grancea 114′), Kayondo
Rezerve neutilizate: Golban – Poparadu, Andr. Precup
Antrenor: Octavian Popescu

ASU Politehnica: Fișteag – Sofran, Moțiu, Coadă, Sg. Popovici (M. Mircea 30′) – D. Radu, Bg. Vasile – Al. Munteanu, Ivanovici, D. Andrei (Gologan 55′) – Axente
Rezerve neutilizate: Hindrich – S. Iosif, D. Olariu, Spulber
Antrenor: Octavian Benga
Eliminat: Petre Ivanovici 115′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: ”Emilian Pavel” (Ghiroda – Timiş); Fără spectatori; Arbitru: Claudiu Ștef (Târgu Mureş); Asistenți: Gabriel Boncz (Făgăraş) și Bogdan Gireadă (Oradea); Rezervă: Dumitru Robert Mormeci (Braşov); Observatori: Aron Huzu (Sibiu) și Florin Mierea (Timişoara).

Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-ultimele-11-meciuri-au-loc-astazi-de-la-ora-1430-metaloglobus-petrolul-si-concordia-chiajna-cs-mioveni-sunt-cele-mai-importante-dueluri-19153510

Anda DELIU 21 Oct. 2020, 20:29 Cupa României
Pe aceeași temă