ASU Politehnica va juca în Cupa României cu o trupă a Ghirodei decimată și ea de coronavirus. Benga și-ar fi dorit un succes la ”masa verde”: ”Speram să fie tratați cum am fost tratați și noi.” Care e situația în rândul alb-violeților

Anda DELIU 20 Oct. 2020, 18:59 Cupa României
ASU Politehnica va juca în Cupa României cu o trupă a Ghirodei decimată și ea de coronavirus. Benga și-ar fi dorit un succes la ”masa verde”: ”Speram să fie tratați cum am fost tratați și noi.” Care e situația în rândul alb-violeților

ASU Politehnica va juca primul meci din acest sezon de Cupa României pe terenul echipei timișene CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în turul 4 al competiției. Ambele echipe au mari probleme cu coronavirusul. La formația de Liga 3 au apărut nu mai puțin de zece cazuri de ieri! De asemenea, Poli a retestat cinci din primii șapte jucători pozitivi de la momentul izbucnirii celui de-al doilea ”val” de infectări la alb-violeți.

Benga ar fi vrut Ghiroda în izolare, pentru ca ASU Poli să câștige la ”masa verde”

DSP a dat, în această după-amiază, avizul ghirozenilor să joace în partida programată miercuri, de la ora 14:30. Clubul are șase cazuri în rândul fotbaliștilor și alte patru la oameni din staff și din jurul echipei.

Octavian Benga a declarat luni la prânz că ar fi fost bine ca și Ghiroda să fie tratată ca Poli, care a fost băgată în carantină. ”Am primit informația că și cei de la Ghiroda, din păcate, au probleme legate de coronavirus. Sperăm cu, tot respectul pe care îl port față de Ghiroda, să fie tratați cum am fost tratați și noi. Sănătate jucătorilor și a celor din jur să fie respectată pentru că sănătate e mai importantă decât jocul de fotbal în sine. Sperăm să se evite anumite probleme pe viitor. Dacă se va juca vom pregăti jocul ca să câștigăm. Ne dorim să mergem mai departe. Toată lumea din cadrul clubului își dorește ca echipa să meargă și pe acest front”, a declarat antrenorul timișorenilor.

”În urma testării periodice pentru depistarea noului Coronavirus, 10 persoane din cele 27 de persoane testate astăzi, au ieșit pozitiv.
Toate aceste persoane nu prezintă simptome de îmbolnăvire, ele intrând deja în autoizolare în așteptarea recomandărilor DSP Timiș.
Am întreprins toate demersurile necesare obținerii avizului DSP pentru a putea organiza meciul din Turul 4 al Cupei României, ediția 2020-2021 contra echipei ACS ASU Politehnica Timișoara, programat pentru 21.10.2020, ora 14:30”, a anunțat CSC Ghiroda și Giarmata Vii încă de ieri.

ASU Poli așteaptă al doilea test pentru cinci jucători

Pentru cinci dintre primii șapte infectați, între care, din informațiile Liga2.ro era și deja vindecatul Denis Radu, care a jucat sâmbătă cu Viitorul Pandurii, au fost retestați. Ei au făcut antrenament separat și dacă au două teste negative, vor fi apți de joc conform protocolului FRF.

”Voi vedea astăzi ce formulă voi adopta pentru meciul de mâine, dacă vor fi mai mulți juniori sau aceiași jucători care au jucat la Târgu Jiu. Rămâne de văzut. Sperăm ca o parte din jucătorii izolați să revină sănătoși ca să îi avem măcar pentru meciul de sâmbătă, cel cu Slatina, un lot mai numeros. Azi dimineața au mai fost retestați câțiva jucători. Vom vedea, nu este neapărat sigur că îi voi folosi. Mi-am dorit ca o parte dintre jucători să fie retestați pentru a reveni la antrenamente, să înceapă să se miște, să-și recupereze potențialul fizic, pentru că au stat două săptămâni unii dintre ei, alții zece zile”, a mai spus Benga.

Meciul de la Ghiroda, din turul 4 al Cupei României, are loc miercuri, de la 14:30.

ASU Poli ocupă locul 4 în Liga 2, cu 13 puncte acumulate în șapte meciuri jucate în opt etape. CSC Ghiroda și Giarmata Vii se află pe poziția a 4-a în Seria a 8-a a Ligii 3, cu 12 puncte strânse în șase meciuri în tot atâtea etape.

Până acum, în 16-imile Cupei României s-au calificat U Craiova 1948 SA, Ripensia Timișoara, Progresul Spartac, Turris Oltul Turnu Măgurele și ”U” Cluj, aceasta din urmă beneficiind de o calificare la ”masa verde”, fără joc.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-turul-4-rapid-ripensia-fc-u-craiova-csm-slatina-si-turris-oltul-dintre-echipele-din-liga-2-joaca-astazi-u-cluj-e-calificata-deja-in-16-imi-19153247

Anda DELIU 20 Oct. 2020, 18:59 Cupa României
Pe aceeași temă