Liga2.ro a avut dreptate : „Vâlcea” și Șfaițer aleși!

13 Feb. 2012, 09:39 Special
Liga2.ro a avut dreptate**:

UPDATE: Casa Fotbalului a găzduit azi, 13 februarie a.c., întruniri cu membrii afiliați ai FRF, reprezentanți ai cluburilor de Liga a 2-a, de fotbal feminin și ai cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori, urmate de Adunări Generale de alegeri a reprezentanților respectivelor eșaloane competiționale în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, mandatul acestora fiind de doi ani.

Cluburile de Liga a 2-a i-au ales pe domnii Cornel Șfaițer (FC Botoșani) – reales și Gheorghe Constantin (CS Gaz Metan Severin), în timp ce grupările de fotbal feminin au optat pentru realegerea domnului Marian Pălărie (CS FC Sporting Craiova).

„Am fost ales ca membru în Comitetul Executiv, alături de Cornel Șfaițer, ca reprezentanți ai Ligii a II-a. Îmi propun să-mi fac simțită prezența acolo prin propuneri ale cluburilor din Liga a II-a. Nu va fi de ajuns pentru mine să fiu prezent doar fizic în Comitetul Executiv”, a declarat Constantin pentru Mediafax.

De remarcat că cei doi câștigători ai alegerilor au obținut câte 20 de voturi, față de 3 pentru Marian Rusen și 2 pentru Auraș Brașoveanu

Din cauza lipsei cvorumului, alegerile de la nivelul cluburilor cu activitate exclusivă de copii și juniori nu au mai putut avea loc, ele fiind reprogramate la o dată ulterioară, când se vor desfășura și alegerile la nivelul cluburilor de Liga a 3-a și de Futsal.


Cu câteva ore înainte de reunirea de aseară de la Mogoșoaia, 17 dintre cei 32 de reprezentanți ai cluburilor de Liga a II-a s-au întâlnit pentru a pune țara la cale înaintea Adunării Generale a cluburilor din acest eșalon care a început în această dimineață la sediul FRF. Principalul subiect de discuție a fost planul de bătaie pentru ședința de azi care a inclus stabilirea unei liste cu subiectele importante pentru cluburile din al doilea eșalon.

Cu acest prilej s-a stabilit și numele candidaților care vor fi propuși pentru posturile de reprezentanți ai Ligii a II-a în Comitetul Executiv. Dacă numele lui Cornel Șfaițer nu este o noutate, felul în care acesta s-a achitat de sarcini în mandatul anterior determinându-i pe cei prezenți să ceară păstrarea sa pe poziție, la seria a II-a s-a petrecut o schimbare.

Gheorghe Constantin a beneficiat de o susținere puternică din partea cluburilor din partea de sud și sud-vest a țării, astfel că acesta va fi candidatul pentru seria a II-a, urmând a-i lua locul actualului reprezentant de la Juventus, Marian Rusen.

Cornel Șfaițer a fost mandatat să prezinte în plenul ședinței federației toate probleme stringente ale eșalonului urmând ca în jurul orei 12 să înceapă alegerile pentru cele două locuri din Comitetul Executiv.

Ar mai fi de spus că alerta de cod portocaliu a dat peste cap alegerile de la Liga a III-a, FRF anunțând amânarea întrunirii de mâine pentru o dată ulterioară. La Liga a III-a se zvonește că va fi bătălie mare pe locurile ocupate în acest moment de Ștefan Stana de la Berceni și Cristi Bobar de la FC Școlar Reșița, însă cei doi par a porni cu prima șansă pentru păstrarea mandatului actual.

Articol de Mihai ANDRIEȘ

13 Feb. 2012, 09:39 Special
Pe aceeași temă