Orașul Râmnicu Vâlcea e pe punctul să aibă fotbal în noul sezon al Ligii 3. Gheorghe Constantin a făcut lobby la primar: „Vom avea de câștigat”. Cine va juca pe stadionul din Zăvoi

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Jul. 2017, 18:11 Stiri

Noul patron al ACS Șirineasa, gorjeanul Nicolae Sarcină, a fost vineri la Râmnicu Vâlcea și s-a întâlnit cu edilul municipiului, Mircia Gutău, și a discutat varianta ca echipa din comuna vâlceană să joace în noul sezon al Ligii 3 pe stadionul Municipal. La discuții a participat și fostul președinte al CSM Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Constantin.

Deși s-a ajuns la un acord de principiu, discuțiile vor continua luni. „Eu sunt convins că se va ajunge la un acord cu primăria, ca echipa din Șirineasa să joace în Zăvoi. Eu am făcut lobby pentru Vâlcea. Dacă îi vom aduce aici pe domnii Sarcină și Zgripcea, vom avea de câștigat, am avea din nou fotbal pe stadionul Municipal. Important este să se ia rapid o decizie, pentru că noul sezon bate la ușă”, a declarat Gheorghe Constantin.

Au bifat primele trei transferuri

Altfel, noul finanțator al ACS Șirineasa a început deja să facă și transferuri. Trei jucători cu experiență în eșalonul secund au semnat zilele trecute cu echipa de Liga a 3-a.

Mijlocașii de bandă Octavian Vasile, Leonard Manole (foto mic 2, în roșu) și fundașul lateral Marian Anghelina sunt primele transferuri bifate de Șirineasa, echipă care, sub noii investitori, își propune promovarea în Liga 2. Manole și Anghelina au evoluat sezonul trecut pentru SCM Pitești, în timp ce Vasile a fost la Metalul Reșița.

Următorii pe lista celor de la Șirineasa sunt doi mijlocași originari din Râmnicu Vâlcea, Florian Pîrvu și Lucian Iordache. Cei doi jucători semnaseră inițial cu echipa de județ Flacăra Horezu, dar, la solicitarea lor, azi au primit actele înapoi, pentru a putea merge la echipa omului de afaceri Nicolae Sarcină.

„Le mulțumesc oficialilor de la Horezu pentru încrederea acordată, dar faptul că se face echipă în Vâlcea de Liga a 3-a m-a făcut să mă răzgândesc. Am vorbit cu Adi Popa și i-am spus de oferta propusă de domnul Sarcină, iar el m-a înțeles perfect. Eu mersesem la Horezu doar pentru Adi Popa și sunt convins că Flacăra va promova la pas, se face o pregătire foarte bună acolo”, a anunțat Florian Pîrvu, care ultima dată a fost legitimat tot la Metalul Reșița.

Energeticianul Târgu Jiu, numele pe care îl vor în loc de ACS Șirineasa

ACS Șirineasa s-a înscris în Liga a 3-a sub aceeași denumire, dar la Judecătorie a depus cerere de modificare a numelui în Energeticianul Târgu Jiu. Deocamdată, Nicolae Sarcină a anunțat că sezonul viitor echipa va continua, probabil, tot în județul Vâlcea, având ca variante Dăești și Râmnicu Vâlcea. Gorjenii care au preluat clubul nu au anunțat însă concert unde vor juca sezonul viitor, nu au numit staff-ul tehnic și nu au luat nicio decizie în privința vechilor jucători din lot. Astfel, doi dintre juniorii de bază din sezonul trecut, Chiripuș și Horumbă, care sunt jucătorii CSM-ului, au ajuns în probe la Metalurgistul Cugir.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Jul. 2017, 18:11 Stiri
Pe aceeași temă