Gheorghe Constantin a renunțat la colaborarea cu ACS Șirineasa, dar rămâne suporterul echipei din Valea Jiului. „Vreau să ajungă în Liga 1”. Ce spune despre contestația Reșiței

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 15:09 Stiri

După ce a condus echipa ACS Șirineasa timp de o jumătate de an, de când a fost preluată de către omul de afaceri Nicolae Sarcină și până în prezent, fostul arbitru internațional Gheorghe Constantin a renunțat la colaborare, din motive personale. Despărțirea dintre fostul arbitru și liderul Seriei a 4-a a Ligii 3 vine într-un moment prielnic pentru club, în care sponsorul din umbră Nicolae Sarcină, cunoscut deja pentru faptul că plătește generos, este asaltat cu oferte de jucători, antrenori, impresari și oameni de fotbal.

Costică Vâlcea este convins însă că ascensiunea echipei va continua și, în scurt timp, viitoarea Energeticianul, așa cum o cheamă deja în acte, va juca în Liga 1. „În vara trecută, când era greu, poate că nici investitorii nu credeau că echipa poate ajunge la acest nivel. Au pornit la drum antrenorul Gabi Mangalagiu, Mădălin Dobre și George Popolan, fostul primar din Dăești, cu toții au dus perioada grea. Abia după ce s-a stabilit locul de desfășurare al meciurilor de acasă de către Șirineasa, în baza unui protocol încheiat între club și primăria Petroșani, a început ascensiunea echipei. S-a muncit mult de către oamenii domnului Sarcină, pentru a aduce baza la un nivel înalt, de la teren, hotel, zona împrejmuitoare, nu se făcuse absolut nimic la stadion de șapte ani. Apoi, s-au adus jucători cu nume la acest nivel, așa s-a ajuns ca echipa să fie neînvinsă la finalul turului. Eu am făcut acum pasul înapoi, vreau să cred că am fost de ajutor pentru club și pentru Nicu Sarcină. Am renunțat total la colaborare, dar vreau ca proiectul să fie dus la capăt și echipa să ajungă în Liga 1, așa cum își dorește patronul. Dacă lucrurile vor fi în regulă la Petroșani, echipa va continua acolo”, a declarat Gheorghe Constantin, într-o emisiune de sport la un post local de televiziune.

„Ținta e clar Liga 1”

Gheorghe Constantin crede că echipa din Valea Jiului are condiții mult peste eșalonul secund și anunță că ținta finală este Liga 1. „Fără banii lui Nicu Sarcină nu se făcea nimic, nici la stadionul din Petroșani, el asigură condiții mult peste nivelul Ligii a 2-a, cazare, trei mese pe zi, cantonamente, deplasări și salarii foarte mari pentru acest nivel, care sunt achitate la zi. În iarnă, s-au adus jucători mai buni, lotul actual este mai valoros decât cel din turul campionatului. Nicu Sarcină își dorește mult oameni cu nume, antrenori, jucători și administrație. Ținta lui e clar Liga 1. Va depinde de el dacă va face alegerile cele mai bune în momentele din retur și cum se va organiza în vară, pentru a ataca promovarea. Cred că orice antrenor ar trebui să promoveze în eșalonul secund cu jucătorii actuali din lot, asta nu însemnă că trebuie luat din meritul antrenorilor Mangalagiu, Tudorache, Militaru sau Vasilică”, a mai spus Gheorghe Constantin.

CSM Școlar Reșița a depus un nou memoriu

Fostul șef al CCA explică și de ce ACS Șirineasa mai are ceva emoții, după o nouă contestație făcută de rivala CSM Școlar Reșița, privind dreptul de participare al echipelor de juniori în campionatul organizat de AJF Hunedoara.

„Inițial au fost trei memorii identice, Reșița, Lugoj și Cermei, ultima retrasă rapid, în care s-a contestat dreptul de participare la jocuri ale echipei Șirineasa, cât și ale jucătorilor. CNSL a dat decizie ca fiind neîntemeiată contestația la dreptul de joc al fotbaliștilor, iar Comisia de Disciplină a respins ca neîntemeiată contestația referitoare la dreptul de participare în Liga a 3-a. Ulterior acestor hotărâri, pe 1 februarie, Reșița a depus un memoriu către secretarul general al FRF și care a ajuns la Comisia de Disciplină, prin care se susține că schimbarea denumirii în Energeticianul s-a făcut ulterior perioadei prevăzute în ROAF și se contestă și dreptul de participare al echipelor de juniori în campionat la AJF Hunedoara, spunând că acestea trebuiau să evolueze la AJF Gorj. Vizavi de dreptul de participare, s-a dat deja o decizie, iar referitor la juniori, rămâne ca Comisia de Disciplină să analizeze, dar, din punct de vedere al ROAF-ului, echipele de juniori pot participa în alte județe dacă există un protocol de acceptare al celor două AJF-uri, acesta există și este transmis la federație. Referitor la schimbarea denumirii după perioada regulamentară, nu este prevăzută în regulamentul disciplinar nicio pedeapsă”, a explicat Costică Vâlcea.

Înaintea reluării campionatului Ligii 3, care va avea loc în weekendul viitor, ACS Șirineasa se află pe locul 1 în Seria 4, cu 36 de puncte acumulate în 14 meciuri. Echipa de la Petroșani are un avans de șapte puncte față de CS U Craiova 2 și CSM Lugoj și nouă față de principala contracandidată la promovare, CSM Școlar Reșița. În tur, Șirineasa a obținut 11 victorii și 3 egaluri, având unul dintre cele mai bune golaveraje din toată liga 3: 34-7.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 24 Feb. 2018, 15:09 Stiri
Pe aceeași temă