„Sunt jucători care nu cunosc dimensiunile unui teren de fotbal”

30 Nov. 2011, 16:41 Stiri

Marin Tudorache, antrenorul echipei Jiul Petroșani, susține că ar renunța la serviciile a 70 la sută dintre componenții lotului, pentru că mulți dintre ei sunt departe de pretențiile și rigorile clubului fanion al Văii Jiului.

Tehnicianul care a stabilit la Jiul un record de 900 de minute de invincibilitate în turul Ligii a III-a, seria a 5-a, a analizat, pe scurt, parcursul echipei în prima jumătate a campionatului. „Sunt mulțumit în mare măsură de rezultate, însă de multe ori am rămas datori la capitolul fotbal. Echipa a dovedit putere de concentrare și a rămas neînvinsă timp de zece meciuri la rând, în care a obținut cinci victorii și cinci remize. Totuși, au fost meciuri întregi sau părți din anumite întâlniri în care fotbalul etalat de echipă a fost lipsit de consistență, eficiență și pragmatism”, a punctat Tudorache.

Dincolo de rezultatele care au poziționat gruparea alb-negrilor pe locul șapte în clasament, la șapte puncte de primul loc, antrenorul e nemulțumit de calitatea jucătorilor pe care-i are la dispoziție. „Dacă ar fi după mine aș renunța la 70 la sută dintre componenții lotului. Mulți dintre ei au impresia că Jiul e o echipă de duzină din ligile județene și nu conștientizează că e vorba de un club cu tradiție, cu istorie și cu un adevărat brand național de apărat. Alții sunt lipsiți de calitate umană ori cultură fotbalistică și nu știu bine regulamentul ori ce dimensiuni au terenul și porțile de joc. Din păcate, acești jucători sunt sub contract cu clubul și nu-i pot da afară”, a spus antrenorul alb-negrilor.

Singurii din lot pentru care Marin Tudorache a avut cuvinte de laudă au fost tinerii echipei. „Matei, Mareș, Vlad Tudorache, și Drăgoescu sunt tineri foarte talentați care pot ajunge fotbaliști de top. Au fost utili echipei și pot crește în valoare, dacă se vor pregăti în continuare cu seriozitate. Pentru Vlad acest an a fost cel mai bun din cariera lui, întrucât a fost de mai multe ori convocat la echipa națională sub 17 ani”, a punctat Marin Tudorache.

Jiul își va relua pregătirile pentru retur în data de 16 ianuarie, însă antrenorii și jucătorii condiționează începerea pregătirilor de reluarea furnizării apei calde la stadion care a lipsit în ultima lună.

Articol scris de Loredana JUGLEA

30 Nov. 2011, 16:41 Stiri
Pe aceeași temă