O victorie care nu prea ține de cald

28 Nov. 2011, 11:53 Campionat

În ultimul joc din acest an, Mureșul Deva a învins pe nou-promovata FC Maramureș și va ierna pe locul 12, primul retrogradabil, la minus 8 puncte în clasamentul „adevărului”.

Mureșul a rupt seria neagră din campionat în chiar ultimul joc din tur! După șapte înfrângeri la rând, la zero, Deva a învins sâmbătă, pe propriul teren, pe FC Maramureș, în poarta căreia a înscris patru goluri, adică jumătate din câte marcaseră „alb-roșii” în precedentele 14 etape!

Câte trei goluri pe repriză

Într-un cadru hibernal și la o temperatură cu multe grade sub zero, gazdele au fost în pragul înghețului în minutul 24, când juniorul maramureșean Steliano Filip a deschis scorul cu stângul din 12 metri!

Bucuria oaspeților a durat doar două minute până când Melcea a restabilit egalitatea după ce a pus latul la mingea centrată de pe stânga de Deaconescu (26′).

Pișcați de frig și flămânzi de puncte, devenii au alergat în continuu în prima repriză, iar efortul lor a fost răsplătit de eurogolul marcat de Mihai Petrescu, care a întors tabela cu o superexecuție din tușă care îl surprinde pe goalkeeper-ul oaspeților Lovasz și poposește în poartă pe sub bara transversală (29′)! Scor 2-1.

Gazdele puteau rezolva jocul până la pauză, însă Alexandru Dan (41′) și Petrescu (45′) au irosit două bune oportunități de a desprinde Deva pe tabela de marcaj!

Le-a venit în ajutor fundașul central francez Faye care a deviat în proprie poartă mingea centrată în careul mic de Deaconescu (58′).
Un balon trimis în vinclul porții lui Coman de la circa 25 de metri îi readuce pe băimareni în joc și le stârnește fiori reci pe șira spinării devenilor. Golul care a relansat jocul de sub Cetate a fost semnat de nou intratul Florin Achim, care înscrie pentru 3-2 în minutul 61!
În prelungiri, însă, Deaconescu fructifică un contraatac de manual și securizează prima victorie a Devei, scor 4-2, după șapte etape negre. Un succes important, dar care nu le va ține de cald devenilor pe care îi așteaptă o iarnă geroasă la minus 8 „la adevăr”.

â–ºForțat de accidentări și suspendări, antrenorul Mureșului Deva a oprit în lotul de 18 jucători pentru jocul cu FC Maramureș patru juniori: portarul Corneliu Apostol (17 ani) și jucătorii de câmp Cosmin Ungur (16 ani), Marian Medrea și Adrian Benea (ambii 15 ani).
â–ºPentru ultimul joc din tur, Mureșul Deva nu s-a putut baza pe șase jucători din diferite motive. Miheț și Dîrvaru (suspendați), Văidean, V. Pistol, Geacă, Furdean – toți accidentați (foto) au urmărit jocul din tribună.
â–ºNeplătiți de mai multe luni, jucătorii Mureșului au promisiuni că până miecuri își vor încasa restanțele salariale. Altfel, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local Deva care a avut loc vineri consilierii locali deveni au alocat de la bugetul local suma de 50.000 lei Clubului Sportiv Mureșul Deva, bani destinați plății salariilor antrenorilor și jucătorilor.
â–ºGolul de 1-1 reușit de Iosif Melcea în minutul 24 al jocului cu FC Maramureș a fost primul pentru Mureșul Deva după 571 de minute! Precedentul gol a fost marcat de Mihai Petrescu în minutul 85 al jocului din deplasare cu FC Bihor, scor 1-1, în etapa a VIII-a.


Mureșul Deva 4 (2)

Al. Coman – Al. Peteresc, I. Șerban, Ambruș (cpt.), Bogman – Al. Dan, Ct. Crișan, M. Petrescu, Dragu – Melcea (90’+2 Oct. Drăgan), Deaconescu.
Antrenor: Constantin Olariu.

FC Maramureș 2 (1)

Lovasz – N. Oltean (46′ Achim), Istkofor, Faye, D. Toma (cpt.), Fritea, Fodor, Al. Roman, Poiană, Filip, M. Deac (72′ V. Pop).
Antrenor: Romulus Buia.

Au marcat: Melcea (26′), M. Petrescu (29′), Faye (58′- autogol), Deaconescu (90’+2) / S. Filip (24′), Achim (61′).

Arbitru: Nicolae Botaș (Timișoara). Asistenți: Gabriel Bârjac și Ferencz Tunyogy (ambii din Zalău.

Stadion „Cetate”. Spectatori: 100.

articol scris de Sami Tamaș
foto de Sami Tamaș și Costi Giuhat (ZIARUL HUNEDOREANULUI)

28 Nov. 2011, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă