Dinamo demarează un amplu program de dezvoltare!

23 Jun. 2012, 09:42 Special
Dinamo demarează un amplu** program de dezvoltare!

De mai multe săptămâni, conducerea dinamovistă pregătește organizarea Academiei de Fotbal Dinamo. Nicolae Badea a convocat mai multe ședințe și le-a cerut oamenilor din club să grăbească acest proiect, unul care se vrea a fi unic în România. Dar în ce constă ideea șefilor din Ștefan cel Mare? În mai multe orașe din țară, „câinii” vor deschide centre de copii și juniori, fiind alese, în afara Bucureștiului, patru locații: Cîmpulung Muscel, Satu- Mare, Deva și Onești. Iar cel mai bun exemplu în acest moment este cel de la Onești, acolo unde proiectul a și fost demarat.

Cazare pentru jucători, clase speciale în licee

Ioan Sdrobiș este coordonatorul în Moldova, a dat deja drumul la treabă și are strânși 120 de jucători. Clubul Dinamo a făcut un parteneriat cu Primăria Onești, 90 dintre juniori sunt cazați în hotelul primăriei, iar la Liceul Sportiv au fost înființate două clase, una de a 9-a și una de a 5-a, formate în totalitate din juniorii de la FC Dinamo Onești.

1.200 de copii

După Onești urmează Cîmpulung Muscel, acolo unde coordonatori vor fi profesorul Tănase Dima de la Sporting Pitești și Constantin Telu Stancu. Aici, dar și la Deva și Satu Mare, dinamoviștii sunt foarte aproape să semneze parteneriate cu primăriile. În total, în toate centrele, roș-albii estimează că vor fi în jur de 1200 de copii.

Școala pe primul plan

La București, Centrul de Copii și Juniori va fi reorganizat, iar începând cu sezonul viitor sunt șanse mari ca Bebe Alexe să fie coordonatorul proiectului în capitală. Mai mult, omul care a condus academia rivalilor din Ghencea va sta pe banca satelitului, Dinamo 2. La această echipă vor juca doar fotbaliștii care nu au depășit vârsta de 20 de ani. Juniorii veniți din provincie vor sta la cămin, iar factorul școlar va fi foarte important. „Nu vor mai fi acceptați cei fără studii, iar rezultatele lor școlare vor fi urmărite atent”, a spus ieri unul dintre șefi.

23 Jun. 2012, 09:42 Special
Pe aceeași temă