Viitorul Pandurii se pregătește pe plan local, după ce cantonamentul din Serbia a fost anulat. Gorjenii încă n-au perfect vreun transfer, deși au pierdut majoritatea titularilor

Mircea OGLINDOIU 07 Jul. 2024, 13:05 Liga 2
Viitorul Pandurii se pregătește pe plan local, după ce cantonamentul din Serbia a fost anulat. Gorjenii încă n-au perfect vreun transfer, deși au pierdut majoritatea titularilor

Viitorul Pandurii se pregătește pe plan local, după ce cantonamentul din Serbia a fost anulat.

În plus, deși a pierdut majoritatea titularilor, trupa gorjeană încă n-a perfect vreun transfer.

Viitorul Pandurii a anunțat oficial că a renunțat la cantonamentul din Serbia. Gorjenii au patru amicale stabilite

Ceea ce Liga2.ro aflase încă de luni, a confirmat sâmbătă Viitorul Pandurii Târgu Jiu, printr-o postare pe rețelele sociale. Clubul gorjean a anunțat că a renunțat la cantonamentul din Serbia, programat inițial pentru perioada 5-14 iulie, din cauza faptului că mai mulți jucători au susținut zilele acestea probele de bacalaureat!

Scuza nu pare să aibă prea mare credibilitate, mai ales că BAC-ul s-a încheiat vineri, iar stagiul de pregătire putea, în acest caz, să înceapă de duminică, 7 iulie, de exemplu. Probabil, partea financiară sau lotul de jucători destul de subțire la momentul actual au determinat conducerea să opteze pentru o pregătire pe plan local.

Viitorul Pandurii a pierdut în această vară majoritatea titularilor, printre care golgheterul echipei Alexandru Gîrbiță, plecat la Corvinul Hunedoara, sau a căpitanilor Denis Brînzan și Arian Mrsulja.

Momentan, gorjenii n-au perfectat niciun transfer și au anunțat doar câteva amicale, printre adversari numărându-se CS Mioveni sau FCU Craiova. Primul test pentru echipa lui Călin Cojocaru a avut loc în urmă cu o săptămână, 4-0 cu Jiul Rovinari (locul 2 în Liga 4 Gorj). În acest week-end, divizionara secundă n-a susținut vreun amical.

”Cantonamentul de pregătire pe care echipa noastră urma să îl efectueze în Serbia a fost anulat, datorită faptului că o parte din componenții lotului au susținut examenul de Bacalaureat în această săptămână, astfel că băieții noștri se vor pregăti doar pe plan local pentru startul campionatului, cu două antrenamente pe zi.
În acest moment ne aflăm într-un proces de conturare al lotului , cu jucători noi care urmează să semneze contracte cu formația noastră în perioada următoare , iar mai apoi aceștia vor fi prezentați.
Pe durata lunii iulie, Viitorul va disputa mai multe partide amicale (de pregătire), după cum urmează:
sâmbătă, 13 iulie: CS Mioveni (L2) – Viitorul Pandurii
miercuri , 17 iulie: FCU Craiova 1948 (L2) – Viitorul Pandurii
sâmbătă , 20 iulie: CSO Turceni (L4) – Viitorul Pandurii
sâmbătă , 27 iulie: SCM Râmnicu Vâlcea (L3) – Viitorul Pandurii
*programul poate suferi modificări”, sună anunțul clubului din Târgu Jiu.

Dragoș Lupescu și Claudiu Moisie au semnat prelungirea pe un an

Practic, oficial, în lot nu este nicio noutate, în contextul în care clubul s-a despărțit de Alexandru Gîrbiță (Corvinul Hunedoara), David Savu (CSM Slatina), Albert Voinea (CSM Unirea Alba Iulia), Arian Mrsulja, Davide Jozic, Denis Brînzan, Robert Geantă, Charles Acolatse, Onni Tiihonen, Dragoș Popa, Ramzi Toure Idrissou, Emanuel Nikpalj, Patrick Andreaș și Aziz Njifakue.

Primul anunț al clubului privind prelungirea contractului cu un jucător îi vizează pe portarul Dragoș Lupescu și pe fundașul Claudiu Moisie.

”Portarul Dragoș Lupescu și închizătorul Claudiu Moisie și-au prelungit contractele cu echipa noastră înca un an , cei doi urmând a evolua la Târgu Jiu până în vara lui 2025.
Ambii ni s-au alăturat la începutul sezonului trecut , Dragoș apărând poarta noastră în 6 partide , reușind și să pareze un penalty în meciul de la Buzău , iar Claudiu a evoluat în 20 de jocuri pe durata stagiunii precedente , înscriind de două ori , în victoriile din play-out cu Progresul Spartac (1-3) și Chindia (1-0).
Mult succes în tricoul formației noastre , băieți!”, a transmis Viitorul Pandurii.

Liga 2 începe în data de 3 august, iar, în contextul actual, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, club aflat în insolvență de mai bine de un an, nu-și poate propune decât salvare de la retrogradare.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 07 Jul. 2024, 13:05 Liga 2
Pe aceeași temă