Chindia a început anul pe drumuri, din postura de prim-divizionară și îl încheie acasă, dar în Liga a 2-a și în centrul unor numeroase scandaluri, de toate tipurile.
Cel mai grav, clubul riscă depunctări pe bandă rulantă, iar de câteva zile a primit și interdicție la transferuri și legitimări, după o decizie a FIFA care a judecat cazul lui Rassambek Akhmatov, fotbalist care a evoluat sezonul trecut la Târgoviște și, conform surselor Liga2.ro, ar avea de încasat cel puțin patru salarii, plus cheltuielile de judecată de rigoare, care nu sunt în niciun caz de neglijat într-un litigiu care ajunge la FIFA.
De fapt, Akhmatov nici nu s-a adresat instanțelor sportive din România, ci a mers direct la forul internațional, care i-a dat dreptate, operând și interdicția de transferuri și legitimări în dreptul Chindiei Târgoviște.
”Unul dintre jucătorii buni ai Chindiei Târgoviște în sezonul trecut, Akhmatov nu mai joacă nicăieri, din momentul retrogradării cu echipa dâmbovițeană. A încercat să ajungă prin Belgia, în eșaloanele inferioare, dar nu s-a concretizat nimic. Pur și simplu, nu s-a lipit de nicio echipă, iar o pauză de cel puțin opt-nouă luni în cariera unui jucător apt din punct vedere medical nu e deloc în regulă. Doar că Akhmatov este obișnuit, bornele carierei lui sunt ciudate”, povestesc apropiați ai jucătorului rus.
Experiența din România, de la Chindia, a fost a doua pentru mijlocașul cecen pe meleagurile noastre. Anterior, evoluase la Fotbal Comuna Recea, în Liga 2, din iulie 2021 până în martie 2022. A urmat un scurt ”popas” la Maktaaral, în Kazahstan, pentru câteva luni, apoi în august 2022 a semnat cu echipa antrenată la acea vreme de Adrian Mihalcea.
În luna ianuarie a acestui an, Rassambek Akhmatov era propus la FCSB de fostul jucător din Ghencea Nana Falemi, care avea doar cuvinte de laudă pentru mijlocașul Chindiei.
Ba chiar îl compara cu nume de legendă din fotbalul mondial. ”Mi-ar plăcea să-l văd la FCSB, e foarte bun, e genul lui Roy Keane, Paul Scholes, aşa, genul lui Bourceanu, micuţ, tare pe picioare, nu greşeste pase şi foarte echilibrat mental, îmi place foarte mult”, declara la acea vreme Falemi.
Chindia a scăpat, cel puțin până miercurea viitoare, de depunctări în cazul litigiilor depuse de foștii jucători și antrenori la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal, cea care zilele trecute l-a declarat liber de contract pe Andrei Șerban și a obigat clubul să-i achite restanțele.
Ba chiar pare a fi rezolvat un memoriu, cu Marco Dulca, însă la cum s-au mișcat lucrurile în ultimele luni, n-am fi siguri că s-au și plătit restanțele, cum spune Comisia de Disciplină și Etică a FRF. Alt caz, al lui Denis Dumitrașcu, a fost amânat pentru 20 decembrie, iar litigiul dintre club și Doru Popadiuc a primit termen tocmai pentru data de 31 ianuarie 2024.
”Prima oară când am sosit în România și mi s-a spus că avem de parcurs 500 și ceva de kilometri în zece ore, am crezut că e o glumă. M-a șocat! Nu pricepeam de ce nu sunt autostrăzi. Drumurile sunt OK, dar lipsa autostrăzilor nu este OK”
Rassambek Akhmatov, despre primele experiențe în România
Foto: Marius Tudor și Răzvan Păsărică / Sport Pictures
https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-serban-s-a-despartit-de-chindia-19296040
https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995
https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindiei-si-a-pus-in-cap-galeria-19295899