Amical de lux în Turcia pentru Unirea Dej: joacă cu Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu

Marius ANGHEL 02 Feb. 2023, 22:07 Liga 2
Amical de lux în Turcia pentru Unirea Dej: joacă cu Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu

Unirea Dej va avea parte de un nou adversar în cantonamentul din Turcia, unul de lux. Echipa clasată pe locul 5 în Liga 2 după 16 etape va evolua împotriva ucrainenilor de la Dinamo Kiev, formație antrenată de Mircea Lucescu, multiplă campioană în țara sa, acum situată pe locul 3 după 15 etape.

Unirea Dej joacă un amical cu Dinamo Kiev

Dinamo Kiev trebuia să o întâlnească vineri, 3 februarie, pe Ludogoreț Razgrad, însă jocul a fost anulat. Ucrainenii și-au căutat un nou adversar și, astfel, s-a ajuns la Unirea Dej, una dintre cele șase formații din Liga 2 aflate în această perioadă în cantonament în Turcia. Partida începe de la ora 16:00.

”Schimbare de ultim moment în programul echipei noastre în cantonamentul din Antalya, Turcia!
Vineri, 3 februarie, de la ora 17:00 a Turciei (ora 16:00 a României), vom disputa un meci amical cu Dinamo Kiev, formație care n-are nevoie de nicio altă prezentare.
Partida de verificare împotriva echipei marelui antrenor român Mircea Lucescu se va disputa pe Mardan Stadium, din Aksu”, a informat Unirea Dej joi seară.

Dintre echipele românești aflate acum în Turcia, și FC Brașov are stabilit un amical cu Dinamo Kiev, însă cu echipa U21 a clubului din Ucraina, deci nu cea antrenată de Mircea Lucescu.

  • Dinamo Kiev se află în cantonament în Antalya și până acum a mai disputat trei meciuri amicale în care a înregistrat următoarele rezultate: 0-4 cu Rapid Viena, 0-2 cu Maribor și 2-2 cu Austria Lustenau.

Trupa lui Dragoș Militaru mai are alte două amicale programate și nu știe dacă va juca și în data de 7 februarie

Unirea Dej nu a anunțat oficial până în acest moment faptul că amicalul cu rușii de la FK Orenburg nu se va mai disputa, informațiile Liga2.ro fiind că jocul care trebuia să aibă loc în data de 7 februarie nu va mai avea loc, deoarece FRF a atenționat că se riscă amenzi și depunctări din parte FIFA.

SC Oțelul și Poli Iași și-au anulat amicalele pe care și le stabiliseră cu echipe din Rusia.

În Turcia, Unirea Dej mai are stabilite alte două partide, cu Nykobing FC (liga secundă din Danemarca, pe 4 februarie), și FK Zhetysu Taldykorgan (o nou-promovată în prima ligă din Kazakstan, 9 februarie). În acest moment nu știe dacă la data de 7 februarie, când trebuia să joace cu rușii de la FK Orenburg, i se va găsi de către organizatorul cantonamentului un alt adversar.

În țară, în prima parte a pregătirii de iarnă, trupa ardeleană a disputat două amicale cu adversari din Liga 3, ambele câștigate după ce a înscris de câte patru ori. De CSM Satu Mare a trecut cu scorul de 4-3, iar în weekendul trecut a învins-o pe Gloria Bistrița Năsăud cu 4-1. Conform programului stabilit inițial, după revenirea în țară, Unirea Dej va mai avea de disputat două amicale, cu CSM Sighetu Marmației (16 februarie) și FK Miercurea Ciuc (18 februarie).

Campionatul Ligii 2 se reia în ultimul weekend al lunii februarie.

Foto: Unirea Dej și Dinamo Kiev 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-conformat-rapid-poli-iasi-si-a-anulat-amicalul-din-turcia-cu-echipa-rusa-veles-moscova-explicatia-conducerii-clubului-19259450

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-anulat-amicalul-cu-rusii-dupa-interventia-frf-19259264

Marius ANGHEL 02 Feb. 2023, 22:07 Liga 2
Pe aceeași temă