Leo Grozavu, mulțumit de evoluția jucătorilor săi în eșecul cu Dinamo Kiev: ”Am văzut multe plusuri.” Moldovenii l-au invitat din nou pe Mircea Lucescu în Copou

Narcis POHOAȚĂ 12 Feb. 2023, 23:22 Liga 2

Politehnica Iași a încheiat prima săptămână a cantonamentului din Antalya cu un amical de gală, în care a întâlnit multipla campioană a Ucrainei, Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu.

În ciuda înfrângerii, scor 0-2 (0-1), ieșenii au dat o replică bună mult mai galonatului adversar și ar fi meritat cel puțin un gol, în condițiile în care au ratat patru ocazii clare, între care și o bară.

Leo Grozavu: ”Chiar dacă au fost și greșeli, au fost și multe lucruri bune. Am văzut multe plusuri”

La final, antrenorul Leo Grozavu s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, spunând că a remarcat multe plusuri în jocul echipei.

”A fost un meci foarte bun de pregătire, în fața unui adversar titrat, experimentat, dar cred că și noi am făcut o partidă bună. Chiar dacă au fost și greșeli, au fost și multe lucruri bune, cred că toți băieții au văzut că se poate. Am văzut multe plusuri”, a declarat antrenorul Leo Grozavu, care s-a arătat mulțumit de stagiul din Turcia: ”A fost o săptămână utilă. În primul rând venim în Turcia pentru jocuri, pentru a întâlni adversari de diferite topologii. Sunt mulțumit că avem condiții bune, vremea este bună, clar peste ceea ce este în momentul de față în România. Cred că la final o să fim cu scopul atins.”

Antrenorul a mai spus că încă nu s-a decis în privința unui prim unsprezece pentru meciurile oficiale din campionat.

”Încă nu am format în mintea mea un unsprezece de bază. Mai sunt două jocuri și avem timp după acestea să vedem cam care este echipa care ar putea începe campionatul. Dar asta nu înseamnă că ceilalți jucători pleacă cu șansa a doua. În orice moment pot interveni schimbări”, a completat Leo Grozavu.

Mircea Lucescu, invitat la Iași. Poli ar putea disputa un amical cu Dinamo Kiev și în Copou

La rândul său, președintele Cornel Șfaițer a declarat că Mircea Lucescu s-a arătat deschis să vină cu Dinamo Kiev și în Copou, pentru a disputa un meci amical. Totodată, oficialii ieșeni l-au invitat pe reputatul antrenor al lui Dinamo Kiev la Iași, dacă Poli va promova în SuperLigă. Nu este prima dată când ieșenii invită echipa ucraineană și pe Lucescu pentru a disputa un amical pe ”Emil Alexandrescu”.

”Am discutat cu domnul Mircea Lucescu înaintea jocului și ia în calcul o sosire a lui Dinamo Kiev în Copou, pentru un meci amical. Ne-a și transmis să promovăm noi și probabil va încerca să ajungă la Iași, să sărbătorim evenimentul”, a declarat Cornel Șfaițer.

”Suntem pe drumul cel bun. Leo Grozavu are soluții pe fiecare post”

Oficialul clubului ieșean este mulțumit de nivelul la care a ajuns echipa și se declară optimist că Poli va arăta bine la meciurile oficiale din campionat.

”A fost un antrenament excelent, un joc bun. Am făcut o primă repriză bună, cu destulă agresivitate, cu pressing sus, ne-am creat ocazii. Eu cred că suntem pe drumul cel bun. Mai avem două jocuri și sunt sigur că echipa noastră va arăta bine la meciurile din campionat. Încă mai sunt destule zile, Leo Grozavu e clar că va avea soluții pentru această primăvară. Este concurență pe toate posturile, suntem bine și numeric, dar și din punctul de vedere al calității jocului”, a mai spus președintele Cornel Șfaițer.

Acesta a fost primul eșec suferit de Poli Iași în Turcia, În Antalya, Poli Iași a înregistrat o victorie, 3-1 cu sârbii de la Jedinstvo Ub, o remiză, 1-1 cu danezii de la Nordsjaelland, care au folosit o garnitură secundă, și un eșec, 0-2 cu Dinamo Kiev. În următorul meci amical, echipa moldoveană va întâlni marți, 14 februarie, trupa germană FC 08 Homburg Saar, din seria Sud-Vest a ligii a patra din Germania, iar oficialii din Copou încearcă să găsească încă un adversar pentru miercuri, 15 februarie, penultima zi de cantonament.

Declarații Răzvan Tincu și rezumat amical Poli Iași – Dinamo Kiev 0-2:

Foto: Dinamo Kiev
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-pierdut-amicalul-de-lux-cu-dinamo-kiev-moldovenii-au-ratat-cateva-mari-ocazii-intre-care-si-o-bara-dar-puteau-primi-si-mai-multe-goluri-19260346

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-remizat-cu-rezervele-celor-de-la-nordsjaelland-liderul-din-danemarca-in-al-doilea-amical-din-antalya-19260138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/soarta-clubului-poli-iasi-la-mana-lui-ciprian-paraschiv-daca-nu-va-fi-de-buna-credinta-probabil-va-marca-finalul-acestui-club-19259989

Narcis POHOAȚĂ 12 Feb. 2023, 23:22 Liga 2
Pe aceeași temă