Concordia încheie prima parte a sezonului fără meci pe stadionul principal din Chiajna. Motivul pentru care s-a preferat terenul 2 și când ar putea reveni pe noul gazon

Marius ANGHEL 21 Nov. 2022, 16:50 Liga 2
Concordia încheie prima parte a sezonului fără meci pe stadionul principal din Chiajna. Motivul pentru care s-a preferat terenul 2 și când ar putea reveni pe noul gazon

Concordia Chiajna își va încheia meciurile de pe teren propriu din această primă parte a sezonului de Liga 2 pe terenul secund al Bazei Sportive Concordia, acolo unde și-a disputat mare parte din jocurile de până acum din ediția de campionat 2022-2023, cât și pe cel de acasă din Cupa României.

Deși directorul sportiv Cristian Bălașa vorbea în august că revenirea echipei pe principalul stadion din Chiajna s-ar putea produce la meciul din Dinamo, desfășurat la începutul lunii septembrie, acest lucru nu s-a produs, iar între timp s-a ajuns în luna noiembrie și mai este un singur joc de disputat acasă în acest an 2022.

Cel mai probabil, potrivit spuselor președintelui Cristian Tănase, Concordia se va întoarce pe principala arenă din comuna ilfoveană, unde gazonul a fost schimbat, în primăvara anului viitor.

Concordia Chiajna va încheia anul 2022 cu meci disputat tot pe terenul 2 al Bazei Sportive Concordia

În pauza dintre sezoane, în vară, la stadionul din Chiajna a fost schimbată suprafața de joc cu iarbă sintetică, montată în vara anului 2014, cu un gazon natural, având în vedere că de mai mulți ani nu se mai permite gazon sintetic în prima ligă, acolo unde Concordia spera să revină.

Noul gazon al stadionului Concordia a avut nevoie de câteva luni pentru a se prinde bine, astfel că echipa antrenată la acel moment de Ianis Zicu a fost nevoită să își găsească o nouă casă unde să-și dispute meciurile de pe teren propriu. Inițial, primele două jocuri de acasă din noul sezon de Liga 2 le-a disputat la Buftea, la baza federației, pe terenul natural. Ulterior, echipa s-a mutat pe terenul secund al Bazei Sportive Concordia, unde a ajuns deja la șapte partide desfășurate, șase din campionat și una din Cupa României.

Inițial, directorul sportiv Cristian Bălașa spunea că echipa are șanse să revină pe principalul stadion din Chiajna la jocul cu Dinamo, din etapa a 5-a, programat în data de 4 septembrie. Nu s-a întâmplat însă acest lucru, Concordia continuând să evolueze pe terenul 2 inclusiv în luna noiembrie.

Președintele Cristian Tănase spune că nu sunt probleme cu gazonul instalat în vară și precizează că și ultimul joc de acasă din acest an, cu Unirea Slobozia, se va disputat tot pe terenul secund.

”Am zis să revenim din primăvara anului viitor. Nu s-a întâmplat, dar am zis să revenim din primăvara anului viitor, nu e vreun motiv special. De prins, s-a prins iarba, dar am zis că dacă avem posibilitatea să jucăm pe Chiajna 2, am jucat acolo, să lăsăm să se prindă bine de tot, cu toate că s-a prins.  Nu a fost niciodată discuția să revenim pe terenul principal cu Dinamo”, a spus Tănase pentru Liga2.ro.

  • Noul gazon natural a fost montat pe terenul stadionului din Chiajna la jumătatea lunii iulie.
Așa arăta gazonul natural al stadionului din Chiajna la jumătatea lunii august a anului 2022. Se spera ca primul meci pe el să aibă loc la începutul lunii septembrie.

”Pe orice teren câștigi meciurile dacă ești fotbalist”. Revenirea pe principalul stadion din Chiajna, din primăvară

Cel puțin la ultimele două jocuri de acasă, cu FC Brașov și Steaua, gazonul de pe terenul 2 s-a deteriorat vizibil și a arătat foarte rău. Tănase spune că este ceva normal, având în vedere condițiile meteorologice, însă condițiile de joc au fost aceleași și pentru adversari, astfel că rezultatele slabe înregistrate de echipa sa nu sunt scuzabile.

”Și alte terenuri arată rău. Am pierdut atâtea meciuri acolo, dar pentru adversari nu a fost greu. Pentru ei nu a arătat rău, numai pentru noi. Pe orice teren câștigi meciurile dacă ești fotbalist. Nu știu dacă arată rău. Eu zic că nu arată rău. Arată așa din cauza faptului că am jucat pe el în noiembrie, în octombrie, când nu mai e ca în aprilie, în mai, ca în august. Atunci poți să-l mai uzi. Din cauza asta poate arată așa. Iarba nu mai crește în octombrie, nu mai germinează în noiembrie”, a declarat Cristian Tănase.

Revenirea Concordiei pe principala arenă din Chiajna va avea loc, cel mai probabil, din primăvara anului 2023, când se reia campionatul Ligii 2. ”În principiu, da, dar mai vedem până atunci”, a mai spus Tănase.

Așa arăta gazonul terenului 2 al Bazei Sportive din Chiajna înaintea meciului cu FC Brașov, desfășurat în data de 5 noiembrie 2022.

9 jocuri disputate ”acasă” pe un alt teren de Concordia

În sezonul regular al Ligii 2, echipa din Chiajna mai are de disputat pe teren propriu două meciuri, cu Unirea Slobozia (decembrie 2022) și Ripensia Timișoara (martie 2023). Apoi urmează, cel mai probabil, jocuri în play-out, pentru obiectivul menținerii în acest eșalon fotbalistic, după ce Concordia a avut încă un sezon sub așteptări, al patrulea consecutiv de când s-a retrogradat din prima ligă și se tot încearcă promovarea.

Adversarii întâlniți pe teren propriu de Concordia Chiajna în acest sezon și locurile unde au fost organizate meciurile: CSM Slatina (0-3, Centrul de Fotbal Buftea / teren natural), CSC Dumbrăvița (2-2, Centrul de Fotbal Buftea / teren natural), Dinamo (0-1, Baza Sportivă Concordia – Teren 2), CS Comunal Șelimbăr (0-1, Baza Sportivă Concordia – Teren 2), Universitatea Cluj (0-2, Cupa României, Baza Sportivă Concordia – Teren 2), Progresul Spartac (2-0, Baza Sportivă Concordia – Teren 2), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2-0, Baza Sportivă Concordia – Teren 2), FC Brașov (0-1, Baza Sportivă Concordia – Teren 2) și Steaua (0-1, Baza Sportivă Concordia – Teren 2).

  • Concordia Chiajna – Chindia Târgoviște 2-1, meci desfășurat în data de 21 mai 2022, în manșa tur a barajului de promovare/menținere în Liga 1, este ultimul joc oficial desfășurat de echipa ilfoveană pe principalul stadion din Chiajna.

Foto principal: George Ilinca / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frustrare-la-concordia-dupa-inca-un-sezon-de-liga-2-ratat-sansele-la-play-off-sunt-de-1-la-suta-presedintele-cristian-tanase-este-in-depresie-mie-unul-imi-vine-sa-plan-19254024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/actiune-pe-plus-pentru-romania-u21-dupa-victoria-cu-steaua-tricolorii-lui-emil-sandoi-au-facut-un-meci-bun-si-cu-campionii-fc-arges-singurul-jucator-din-liga-2-pe-teren-45-de-minute-19254332

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-dupa-doua-saptamani-la-selimbar-jucatorii-imi-dau-incredere-ca-putem-face-treaba-le-am-spus-ca-asa-trebuie-sa-arate-de-acum-incolo-echipa-19254319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-din-liga-2-stabilita-in-2022-derby-ul-rundei-poli-iasi-dinamo-se-joaca-sambata-steaua-fc-brasov-a-fost-pus-duminica-19253974

Marius ANGHEL 21 Nov. 2022, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă