13 cu noroc pentru Alexa! FC Brașov a dat lovitura la Chiajna. ”O victorie meritată și importantă. Penalty-ul nostru a fost evident”

Adi MARICA 05 Nov. 2022, 15:09 Liga 2

FC Brașov a obținut o victorie importantă, scor 1-0, în deplasare la Concordia Chiajna, într-un meci contând pentru etapa a 13-a din Liga 2.

Golul victoriei a fost marcat în minutul 23 de bulgarul Milcho Angelov, care a transformat un penalty obținut de Chica-Roșă.

Angelov, gol decisiv pentru FC Brașov la Chiajna

Meciul de pe terenul secund al bazei sportive din Chiajna a fost unul de mare angajament, disputat pe un teren groaznic, cu multe porțiuni cu iarbă uscată.

Brașovenii au dat lovitura la mijlocul primei reprize prin Angelov, care a transformat cu siguranță un penalty acordat pentru un fault al portarului Chesneau la Chică-Roșă. În finalul primei reprize, ilfovenii au rata o ocazie uriașă, dar Micu a fost la post. Și în debutul reprizei secunde, elevii lui Eugen Trică au ratat două ocazii uriașe prin Mustacă, după un slalom printre fundașii brașoveni, dar a șutat pe lângă poartă (46), și Llullaku, cap din 6 metri, iar Micu a fost salvat de bară (53).

FC Brașov putea închide jocul prin Tudor Saim, însă Chesneau a reușit să respingă (76). În prelungiri, ilfovenii au cerut penalty pentru un henț, dar centralul a lăsat jocul să continue în ciuda protestelor.

Dan Alexa: ”Mă bucură determinarea echipei și cred că aici s-a făcut diferența”

Dan Alexa a radiat de fericire la finalul partidei în care s-a impus în fața unei dintre echipele care le-a antrenat în cariera sa, mai ales că FC Brașov a reușit al doilea succes consecutiv în campionat, realizare în premieră în acest sezon.

”Am întâlnit o echipă bună, o echipă care își revenise după ultimele rezultate. A fost un meci de luptă, pentru că meciul s-a disputat pe un teren foarte prost, pe care a fost greu să joci fotbal. Felicit jucătorii pentru că s-au adaptat repede la starea gazonului și nu au făcut greșeli. E o victorie meritată și importantă, care ne dă încredere pentru următoarele jocuri. Am legat două victorii consecutive și sper să o ținem tot așa. Mă bucură determinarea echipei și cred că aici s-a făcut diferența. Arbitrajul a fost foarte bun, penalty-ul nostru a fost evident”, a spus Alexa.

Despre șansele la play-off, ”Chirurgul” a spus: ”Trebuie să o luăm treptat, noi am pierdut multe puncte și este greu să prindem play-off-ul. Important este să legăm victoriile, să creștem în joc și să avem continuitate.”

CONCORDIA CHIAJNA – FC BRAŞOV 0-1

Milcho Angelov 23′ – penalty

Concordia: Chesneau – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică (Leo. Alexandrescu 73′), Bușu – Codrea, Pațurcă (Vl. Mihalcea 82′) – Mustacă (Ad. Voicu 73′), Ghimfuș (Burcea 46′), Llullaku – Rusescu (Ndiaye 59′)
Rezerve neutilizate: Duțu – Maric, Cierpka, Skytte
Antrenor: Eugen Trică

FC Brașov: Micu – Marc, Fustar (cpt.), Tud. Oltean (Mitrov 69′) – M. Burlacu (Lascu 69′), Spătaru (Lambrinoc 76′), R. Lazăr, Diogo Izata, Dumbravă – Chică-Roșă (Saim Tudor 58′), Angelov
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Kirilenko, Negrean, Mbombo, Joao Amorim
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Concordia 2 (Chiajna – Ilfov). Arbitru central: George Cătălin Roman (Timişoara). Arbitri asistenți: Ioan Daniel Humiță (Armeniş – Caraş Severin) și Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova). Arbitru de rezervă: Marius Spânu (Bucureşti). Observator de arbitri: Cristina Babadac (Reşiţa). Delegat de joc: Adrian Petre (Buzău).

FC Brașov, mai aproape de locurile de play-off. Concordia se îndepărtează

Cu acest succes, FC Brașov a acumulat 19 puncte și a urcat, pentru moment, pe locul 8, fiind la egalitate cu CSM Slatina și Gloria Buzău, între ele ca poziție, dar trupa din Crâng încă nu a jucat în această etapă. Concordia, cu 17 puncte, e pe locul 11.

În etapa următoare, a 14-a, FC Brașov joacă pe teren propriu cu Poli Iași (locul 4, 24 puncte), sâmbătă, de la ora 12:00.

Foto: Eduard Vînătoru (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-respira-si-paraseste-ultimul-loc-in-liga-2-a-invins-neasteptat-cs-comunal-selimbar-iar-eusebiu-tudor-remarca-parti-pozitive-sa-scoatem-cat-putem-din-meciurile-care-vin-sa-int-19252277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sase-meciuri-se-disputa-de-la-ora-1100-printre-care-si-derby-ul-timisoarei-19252215

https://liga2.prosport.ro/seria-1/punct-final-cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-eugen-beza-desi-antrenorul-spunea-cu-o-zi-in-urma-ca-se-continua-colaborarea-19252197

Adi MARICA 05 Nov. 2022, 15:09 Liga 2
Pe aceeași temă